V soboto, 4. septembra ob 9h zjutraj in s ponovitvijo v sredo 8.9. ob 20h zvečer

Delavnica se začne s stikom z živalmi, ki nas učijo ozemljitve in se nadaljuje v najglobljih plasteh človeške zgodovine, s paleolitikom, ko smo se od živalskih arhetipov učili, kako se ozemljiti v materiji, brez da bi izgubili svojo duhovno identiteto.  Moramo se naučiti ozemljitve na ravni prvinskega človeka, da bomo lahko šli skozi skrajne izzive, ki se kopičijo pred nami. Delavnica vsebuje vaje ozemljitve primerne za vsakdanjo meditativno prakso.

Program že prej preberi, ga natisni in ga imej pri sebi, da boš lahko deloval/a uglašeno ali ga imej na zaslonu računalnika ali telefona. V drugih jezikih najdeš program na www.lifenet.si
Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa kot ga potrebuješ in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina.

Vabljeni k sodelovanju!


9.00  Uglasitev skupine 

Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji. 

 1. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, ki ni podložen omejitvam linearnega časovnega reda. 
 1. Če se ti med delavnico zgodi, da ne moreš naprej ali izgubiš stik s skupino uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov, da se prebiješ naprej. Lahko se tudi vrneš v krog, ki smo ga ustvarili in se domisli, da te skupina podpira. 

Telepatski delavnici ustvarimo povezujoč prostor:

 1. Začni v središču trebušne votline. S pomočjo svoje imaginacije pojdi od tod horizontalno nazaj dokler ne dosežeš območja (občutka) neskončnosti. Potem se vrni v središče trebušne votline. 
 1. Zdaj pojdi iz središča svojega grla horizontalno naprej dokler ne dosežeš območja neskončnosti. Potem se vrni v središče grla. 
 1. Potem pojdi iz središča trebušne votline naprej dokler ne dosežeš območja neskončnosti. Potem se vrni v središče trebušne votline. 
 1. Zdaj pojdi iz središča svojega grla horizontalno nazaj dokler ne dosežeš območja neskončnosti. Potem se vrni v središče grla. 
 1. Občuti sfero božanske kvalitete, ki je pri tem nastala okrog skupine. Preprečuje vdor tujih vplivov. 

PRVI DEL – Od živali se učimo ozemljitve 

V tem času intenzivnih sprememb naj ozemljitev ne bo preveč statična. Zdaj je potrebna večja prožnost. Od živali se lahko učimo, kako biti ozemljen s pomočjo svoje vpetosti v tkanino življenja. Uporabili bomo vajo Dotika Gaje. 

 1. Sedi in s pomočjo naslednjih kretenj svojih rok povabi v svoj naročaj žival. 
 1. S prstoma ene roke drgni najvišjo gubo svojega uhlja kot da je na noter zvita konica živalskega ušesa. 
 1. Hkrati s kazalcem druge roke izvajaj krožne gibe po vršičku svojega nosu (kot da bi bil živalski smrček). 
 1. Občuti navzočnost živali, ki jo zdaj držiš v svojem naročju. 
 1. Vzemi si dovolj časa, da občutiš resonanco z živaljo znotraj sebe. Opazuj kako se pri tem spreminjajo oblike tvoje postave, kako se v resonanci s šapami morda spreminjajo tvoje noge…posebej pa način svoje vpletenosti v omrežje življenja. 
 1. Potem vstani, da odpustiš žival in izkušnjo v pišeš v celice svojega telesa in v svojo zavest. 

DRUGI DEL – Ozemljitev na arhetipski ravni 

Če se hočemo prebiti skozi skrajne izzive, ki se kopičijo pred nami, se moramo zakoreniniti na ravni prvinskega ali pra-človeka. To se nanaša na paleolitsko dobo pred približno 30 000 leti. Ko smo živeli v jamah, so nas živali učile, kako se lahko utelesimo v pogojih materije brez da bi izgubili vez s svojim duhovnim izvorom – spomni se sijajnih stenskih slikarij v španskih in francoskih jamah ali pa koščenih glasbenih inštrumentov najdenih v naših jamah. 

 1. Sedi. Vhod, ki vodi do prvinskega človeka v tebi, lahko najdeš v svoji trebušni votlini – na njeni hrbtni strani pred križnico (del hrbtenice na ravni kolkov.) 
 1. Predstavljaj si, da stojiš tam pred križnico, pred vrati vodečimi v tvoj zahrbtni prostor. Naredi se majhno/majhnega, ne večjega od palca in prosi za ključ. 
 1. Nato stopi skozi vrata. Potem ko si prečkal/a prag moraš odložiti vsa svoja oblačila. Stoj tam kot 12-letna deklica ali deček. (Oblačila predstavljajo plasti, ki smo si jih nadeli nase med potjo skozi različne kulture začenši z neolitikom.) 
 1. Potem hodi skozi čudovite podzemne dvorane, ki s odpirajo pred tabo. Pri hoji skozi dvorane si še vedno 12-letna deklica ali deček. Občuti in opazuj vrednote posameznih prostorov med tem, ko se počasi pomikaš skoznje. 
 1. Potem vstani, da bi bil/a spet odrasla/odrasel in izkušnje vgradil/a v svoje telo in svojo zavest. Zagotovi dostopnost teh izkušenj vsem delom telesa, vsem celicam in mikroorganizmom vključno z družino virusov. 

TRETJI DEL – Očistiti pot vodečo k izvorom utelešenega človeškega bitja 

Če ste imeli težave pri hoji skozi sistem votlin za svojo križnico je to posledica tabuja, ki je zapečatil območje za križnico po tem, ko so prevladale patriarhalne kulture. Da bi se lahko spet ozemljili v srcu Zemlje moramo preobraziti vzorce kakršno je tradicionalno Drevo življenja, ki se začne z Božanstvom zgoraj in se po cik-cak poti spušča do Zemlje spodaj. Drug tak patriarhalni vzorec je jogijski steber sedmih čaker. Takšne vzorce je treba odsloviti iz spomina našega hrbta. Izjemno trdovratno se nas držijo zato je potrebno delo v dvojicah. 

 1. Za to vajo izberi partnerja ali partnerko, nekoga komur zaupaš. Če želiš se lahko z izbranim partnerjem/partnerko prej domeniš. 
 1. Predstavljaj si, da s partnerjem/partnerko sediš s hrbtom obrnjen/a proti hrbtu, pri čemer se eden drugega ne dotikata. Opazuj kako se med obema hrbtoma začne oblikovati močno energijsko polje. 
 1. Potem naj vsak od obeh partnerjev prosi člana angelskega omrežja – morda keruba – da se spusti dol in iz vajinih hrbtov odstrani vzorce, ki preprečujejo stik z izvorom utelešenega človeka. 
 1. Prosita ju, naj te vzorce poneseta k mojstrom modrosti, ki so jih ustvarili v obdobju, ko so bili potrebni za naš razvoj. 
 1. Vzorci naj se njihovim ustvarjalce vrnejo spoštljivo in hvaležno. Nekdaj so bili potrebni, dandanes v dobi velikih sprememb pa so postali ovira na poti k celovitemu človeškemu bitju. 
 1. Zahvali se angelskemu omrežju za pomoč in svoji partnerici ali partnerju za sodelovanje.  
 1. Zdaj lahko, če želiš, ponoviš drugi del delavnice, ker je pot v podzemlje tvojega bitja odprta. 

Kadarkoli želiš si privošči kratek odmor namenjen počitku in regeneraciji.

ČETRTI DEL – Ponovno povezati človekove ustvarjalne sposobnosti z njihovim izvirom 

Kot omenjeno zgoraj v zvezi z jamskimi slikarijami smo v dobi paleolitika odkrili vire, ki omogočajo razvoj ustvarjalnih sposobnosti človeškega bitja. Trenutek je pravi, da obnovimo njihov pretok v svet s pomočjo njim lastnih prvinskih sil. 

 1. Predstavljaj si, da spet stojiš v svojem trebušnem prostoru pred vrati vodečimi v zaledje. Majhna/majhen si kot palec in zaprosi za ključ. 
 1. Nato stopi skozi vrata. Potem ko si prečkal/a prag moraš odložiti vsa svoja oblačila. Stoj tam nag/a kot 12-letna deklica ali deček. 
 1. Potem hodi skozi čudovite podzemne dvorane, ki s odpirajo pred tabo. Pri hoji skozi dvorane si še vedno 12-letna deklica ali deček. Občuti in opazuj vrednote posameznih prostorov med tem, ko se počasi pomikaš skoznje. 
 1. Nazadnje prideš v širen prostor s spiralnimi stopnicami vodečimi navzgor. Sledi jim dokler se ne dvigneš na raven svojega grla – grla kot izvira ustvarjalnih vzgibov. 
 1. Zdaj stopi naprej do vrat, ki vodijo v prostor grla. Ko stopaš naprej postajaš odrasla oblečena oseba –ampak še vedno ne večja od palca. 
 1. Ko stojiš pred vrati vodečimi v prostor grla prosi za ključ. Potem vstopi, prestopi prag in znajdeš se spet v območju utelešene resničnosti. 
 1. Ko stopaš naprej v utelešeni svet se ti vrne tvoja običajna postava. Poskusi občutiti kakšne možnosti in izzive so zate pripravili tvoji duhovni mojstri v sodelovanju z Gajo in njenim elementarnim ljudstvom. Utelesi te občutke in vpoglede, da bi vse razsežnosti in vsa lica tvojega bitja imela dostop do teh informacij. 

Zaključek 

Zahvalimo se eden drugemu in našim gostom iz vzporednih svetov, vključno s predniki in zanamci. 

Sodelujte tudi pri ponovitvi delavnice, da bo njeno sporočilo močno in dovolj prodorno. 

Uporabljaj predlagane vaje vedno kadar čutiš, da pomagajo tebi ali človeštvu. 

Zapise svojih izkušenj lahko pošlješ na www.lifenet.si da jih podeliš z drugimi udeleženimi. 

Predlog nagle ozemljitve 

 • Stoje ali sede si predstavljaj, da se zemlja pod tvojimi nogami dvigne na raven tvojih gležnjev. 
 • Predstavo vzdržuje nekaj časa, da bodo vse tvoje celice in mikroorganizmi vključno z virusi vedeli, da si povezan/a z izviri življenja. 
 • Potem dovoli, da se zemlja vrne na raven tvojih podplatov.