Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA

OD SRCA POZDRAVLJENI NA NAŠI SPLETNI STRANI!
O nas
Precej časa je zorela ideja o ustanovitvi društva, posvečenega »celostni ekologiji, šolanju ljudi na zapostavljenih področjih znanja, političnim iniciativam pri varovanju življenja, umetnosti, ki je dejavna pri oblikovanju civilizacije, celostni znanosti in kulturi srca« je...
PREBERITE VEČ... "O nas"
ŠOLA USTVARJALNEGA SOBIVANJA Z ZEMLJO IN NJENIMI BITJI
V bližnji bodočnosti ne bo več mogoče bivati na Modrem planetu Zemlji brez da bi bil človek uglašen z njenim bistvom, različnimi razsežnostmi njenega prostora in bitji, ki pri neprestanem ustvarjanju in razvoju življenja sodelujejo....
PREBERITE VEČ... "ŠOLA USTVARJALNEGA SOBIVANJA Z ZEMLJO IN NJENIMI BITJI"

Aktualno

Telepatsko popotovanje po Bosni
11. & 12. julij 2020 Drage članice in člani društva VITAAA, te dni bi morali z avtobusom potovati po Bosni in Hercegovini v okviru srečanja našega Omrežja za življenje LifeNet. Ker to ni mogoče, je Marko pripravil telepatsko potovanje. Če želite sodelovati, spremljajte spletno stran LifeNet, kjer bo objavljen program in časovni okvir delavnice, tudi v slovenščini.
Preberite več... "Telepatsko popotovanje po Bosni"
Vabilo na srečanje društva
V četrtek, 09.07.2020 Pozdravljene sodelavke in pozdravljeni sodelavci društva! Zdaj je končno mogoče, da se spet srečamo v živo. Ne zamudimo tega trenutka, ker ne...
Preberite več... "Vabilo na srečanje društva"
Delavnica občutenja prostora in klesanja na Ižu
Vabljeni na delavnico Maše Kovač in Gregorja Matosa, ki bo med 25. julijem in 1. avgustom 2020 na otoku Iž.
Preberite več... "Delavnica občutenja prostora in klesanja na Ižu"
Obnoviti ciklus leta
Enoletni program sestavljen iz petih telepatskih delavnic 2020-2021. Telepatsko delavnico ob Sončnem obratu bomo ponovili v soboto 25. julija ob istem času in s tem še bolj podprli življenjski cikel in si o njem nabrali novih izkušenj. S tem damo možnost tudi zapoznelim prijavljencem, da se v delo vključijo.
Preberite več... "Obnoviti ciklus leta"

Knjige

Resnica iz prihodnosti
Avtorji: ANA POGAČNIK, MARKO POGAČNIK, THOMAS VON ROTTENBURG V knjigi so predstavljene bosanske piramide kot razodetje za prihajajoči kvantni preskok Zemlje in človeka. Kako se lahko že sedaj duhovno odpremo za Novo, da ne bi bili nato preveč presenečeni, zastrašeni in s tem duhovno povoženi? Kaj lahko pričakujemo v tem bodočem procesu preobrazbe kot duhovnem dogajanju in kako se lahko na to notranje pripravimo?
Preberite več... "Resnica iz prihodnosti"
Zemlja nas ljubi
Avtorica: ANA POGAČNIK Knjigo sestavlja 44 »pisem«, v katerih bitja pokrajin nagovarjajo nas – človeška bitja. Ko dovolimo, da se nas njihova sporočila dotaknejo in zazvenijo v nas, jim podarimo možnost, da v nas zaživijo. Odprejo nas za nove razsežnosti bivanja in za globlji odnos do Zemlje kot zavestnega Bitja.
Preberite več... "Zemlja nas ljubi"
Slovenija čudežna
Avtor: MARKO POGAČNIK Ta po obsegu, vsebini in likovni opremi izjemna knjiga predstavi slovenski prostor skupaj z neštetimi kraji in pokrajinami kot večdimenzionalno celoto. Avtor je na podlagi svojih 180 delavnic s slovenskimi kraji razvil izviren pristop k vitalnoenergijskim in sakralnim razsežnostim Slovenije, ki odpirajo povsem samosvoje, drugačno branje in razumevanje naše domovine. Knjiga je izjemno bogato dokumentirana s 130 risbami avtorja in 350 fotografijami mojstra fotografije Bojana Breclja. Knjiga, s pomočjo katere zagledamo slovenski kulturni in duhovni prostor v novi, presenetljivi luči, knjiga, s pomočjo katere lahko potujemo po Sloveniji in zamejstvu drugače, kot smo tega vajeni od Valvasorja do danes.
Preberite več... "Slovenija čudežna"
Zemlja rojeva
Avtor: MARKO POGAČNIK Knjiga prinaša zapis 48 sanj, ki jih je avtor sanjal med leti 1981 in 2018. pri tem so izbrane samo tiste sanje, ki se dotikajo planetarnih sprememb, ki se zadnje čase in vedno bolj intenzivno godijo v nas in okrog nas. Vsaka od teh sanj je verno zapisana kot zgodba in tudi narisana v obliki stripa, potem pa še komentirana v luči osebnih in Zemljinih preobrazb. Komentarji opozarjajo, da v ozadju »malih velikih« sprememb poteka nepredstavljivo močan in temeljit proces preobrazbe, za katerega se zdi, da bo naše življenje v bližnji bodočnosti postavil na glavo – kolikor se to že ne godi. Nam, vsem bitjem naseljujočim različne razsežnosti Zemljinega vesolja odpira čisto nove pogoje bivanja in medsebojne povezanosti.
Preberite več... "Zemlja rojeva"

VITAAA

Od srca pozdravljeni na naši spletni strani!

 

Naša pozornost in naše ustvarjanje je posvečeno sanjam človeštva: najti ključ do harmonije med naravo, duhovno-energijskim organizmom Zemlje, človeško dejavnostjo na planetu in večnostjo božanskega vesolja. Zanima nas sodelovanje z rastlinami, živalmi, elementarnimi bitji (ki jih razumemo kot zavest narave), angelsko zavestjo (ki jo razumemo kot zavest in ljubezen vesolja) in seveda z vami, soljudmi.

Pri tem nismo toliko filozofsko kot smo praktično naravnani. Verjamemo, da je sožitje med vsemi temi svetovi moč najti v pokrajini, v odnosu do zemeljskega stvarstva kot celote, pa tudi v lastnem domu, oziroma znotraj osebnega bitja in bivanja.
Praktično razvijamo in se učimo takih metod delovanja in oblik vsakdanjega življenja, ki lahko vsakomur izmed nas omogočijo zdravo, ustvarjalno in srečno bivanje na Zemlji, bodisi v mestu, celo sredi navidez okrnjene narave ali med potovanjem v daljne kraje.

Naše delovanje se veja v več smeri:

julij 2009 146

  • Organiziramo in vodimo šolanje na področju geomantije in osebnega razvoja. Pri tem je geomantija mišljena kot veda o večrazsežnosti prostora, o nevidnih in vidnih ravneh pokrajine, o zakonitostih notranjega vesolja.
  • Združeni v Skupini za umetnost VITAAA razvijamo in udejanjamo tako vrsto umetnosti, ki se zna soočati z realnimi izzivi današnjega časa in njegovih temeljitih prekucij in preobrazb.
  • Odzovemo se na vabilo javnih ustanov, da jim pomagamo pri uravnoteženju, spoznavanju in zdravljenju “njihovih” pokrajin, mest in turističnoobiskovanih krajev. Odkrivamo načine kako kraje in njihove vitalno-energijske potenciale na harmoničen in ustvarjalen način odpreti obiskovalcem na turističnih poteh.
  • Pripravljeni smo priti in pomagati pri razčiščevanju in zdravljenju osebnih prostorov; pridemo in raziščemo hišo, zemljišče, gospodarske objekte…
  • V okviru društva organiziramo delavnice in forume kjer se srečujemo, si izmenjamo izkušnje, delujemo za dobro zemeljskega vesolja in se skupaj veselimo življenja na Zemlji.

Vabljeni ste, da postanete člani društva oziroma, da preprosto sodelujete z nami.