Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA

OD SRCA POZDRAVLJENI NA NAŠI SPLETNI STRANI!

O nas

Precej časa je zorela ideja o ustanovitvi društva, posvečenega »celostni ekologiji, šolanju ljudi na zapostavljenih področjih znanja, političnim iniciativam pri varovanju življenja, umetnosti, ki je dejavna pri oblikovanju civilizacije, celostni znanosti in kulturi srca« je...
Preberite več "O nas"

ŠOLA USTVARJALNEGA SOBIVANJA Z ZEMLJO IN NJENIMI BITJI

V bližnji bodočnosti ne bo več mogoče bivati na Modrem planetu Zemlji brez da bi bil človek uglašen z njenim bistvom, različnimi razsežnostmi njenega prostora in bitji, ki pri neprestanem ustvarjanju in razvoju življenja sodelujejo....
Preberite več "ŠOLA USTVARJALNEGA SOBIVANJA Z ZEMLJO IN NJENIMI BITJI"

AKTUALNO

Delavnica Marka Pogačnika 2021
Februar 2021 Na pragu pomladi vse od leta 1983 vsako leto priredimo Delavnico Marka Pogačnika. Ker je letos ne moremo ponuditi v živo, bo avtor...
Preberite več "Delavnica Marka Pogačnika 2021"
TIHE MANIFESTACIJE
Ker javni protesti niso mogoči predlagamo, da svojo voljo izrazimo v tišini. Spodaj izberi 2 ali 3 zahteve na dan in jih čim večkrat izgovarjaj v tišini. Govori z dna trebuha in z močjo srca. Skupaj manifestiramo vsak petek ob 5h popoldan.
Preberite več "TIHE MANIFESTACIJE"
Human Co-Evolution with Gaia and the Plant Kingdom
In January 2021 Marko explained his vision of the future Earth culture that based on plants, as a base of Gaia Culture.
Preberite več "Human Co-Evolution with Gaia and the Plant Kingdom"
Viruses as microcosmic Dragons
Video posnetek je v angleščini, vendar pa je zraven objavljen njegov prevod. Marko Pogačnik explains the importance to understand the causes and circumstances for the existence of the viruses, especially covid.
Preberite več "Viruses as microcosmic Dragons"

KNJIGE

Dotik Gaje
Telesne vaje in rituali Avtor: MARKO POGAČNIK Vaje dotika Gaje so namenjene poglabljanju odnosa med ljudmi in Zemljinim vesoljem. Navdihnila so jih elementarna in druga bitja različnih svetih krajev po Zemlji. Bitja Gajine zavesti so jih ponudila ljudem kot sobitjem, da nam pomagajo pri boljši uglasitvi z večrazsežnostno naravo našega domačega planeta in njegovih prebivalcev.
Preberite več "Dotik Gaje"
Elementarne sile in bitja Rodika
Avtor: MARKO POGAČNIK Moja doživetja potrjujejo območje Rodika kot sakralno krajino, pomembno za zdravje širšega prostora v tem delu Evrope. O njihovih vrednotah bajajo ustna izročila, katerim žal ne morem zaupati v celoti, saj so preveč obarvana z religioznimi predsodki. So pa kljub temu dragocena, ker so ohranila spomin na kraje, ki so za sakralno krajino Rodika odločilnega pomena.
Preberite več "Elementarne sile in bitja Rodika"
Ples Zemljine preobrazbe
Kako se ustvarjalno srečati s podnebnimi spremembami Zemlja, kot jo poznamo, izginja. Zemlja nujno potrebuje pomoč! Knjigo Ples zemljine preobrazbe moramo čim prej spraviti med...
Preberite več "Ples Zemljine preobrazbe"
V čudež Novega
Sporočilo največje kamnite krogle na svetu Avtorica: ANA POGAČNIK Nežno, a odločno nas ta knjiga vodi mimo zank starega sveta - k zasnovam Novega. Ali se kot človeštvo lahko še naprej odločilno razvijamo znotraj tega zastarelega sveta, ali je čas, da si poiščemo neko drugo pot, ki nas bo popeljala v resnično Novo?
Preberite več "V čudež Novega"
Resnica iz prihodnosti
Avtorji: ANA POGAČNIK, MARKO POGAČNIK, THOMAS VON ROTTENBURG V knjigi so predstavljene bosanske piramide kot razodetje za prihajajoči kvantni preskok Zemlje in človeka. Kako se lahko že sedaj duhovno odpremo za Novo, da ne bi bili nato preveč presenečeni, zastrašeni in s tem duhovno povoženi? Kaj lahko pričakujemo v tem bodočem procesu preobrazbe kot duhovnem dogajanju in kako se lahko na to notranje pripravimo?
Preberite več "Resnica iz prihodnosti"
Zemlja nas ljubi
Avtorica: ANA POGAČNIK Knjigo sestavlja 44 »pisem«, v katerih bitja pokrajin nagovarjajo nas – človeška bitja. Ko dovolimo, da se nas njihova sporočila dotaknejo in zazvenijo v nas, jim podarimo možnost, da v nas zaživijo. Odprejo nas za nove razsežnosti bivanja in za globlji odnos do Zemlje kot zavestnega Bitja.
Preberite več "Zemlja nas ljubi"

VITAAA

Od srca pozdravljeni na naši spletni strani!

 

Naša pozornost in naše ustvarjanje je posvečeno sanjam človeštva: najti ključ do harmonije med naravo, duhovno-energijskim organizmom Zemlje, človeško dejavnostjo na planetu in večnostjo božanskega vesolja. Zanima nas sodelovanje z rastlinami, živalmi, elementarnimi bitji (ki jih razumemo kot zavest narave), angelsko zavestjo (ki jo razumemo kot zavest in ljubezen vesolja) in seveda z vami, soljudmi.

Pri tem nismo toliko filozofsko kot smo praktično naravnani. Verjamemo, da je sožitje med vsemi temi svetovi moč najti v pokrajini, v odnosu do zemeljskega stvarstva kot celote, pa tudi v lastnem domu, oziroma znotraj osebnega bitja in bivanja.
Praktično razvijamo in se učimo takih metod delovanja in oblik vsakdanjega življenja, ki lahko vsakomur izmed nas omogočijo zdravo, ustvarjalno in srečno bivanje na Zemlji, bodisi v mestu, celo sredi navidez okrnjene narave ali med potovanjem v daljne kraje.

Naše delovanje se veja v več smeri:

julij 2009 146

  • Organiziramo in vodimo šolanje na področju geomantije in osebnega razvoja. Pri tem je geomantija mišljena kot veda o večrazsežnosti prostora, o nevidnih in vidnih ravneh pokrajine, o zakonitostih notranjega vesolja.
  • Združeni v Skupini za umetnost VITAAA razvijamo in udejanjamo tako vrsto umetnosti, ki se zna soočati z realnimi izzivi današnjega časa in njegovih temeljitih prekucij in preobrazb.
  • Odzovemo se na vabilo javnih ustanov, da jim pomagamo pri uravnoteženju, spoznavanju in zdravljenju “njihovih” pokrajin, mest in turističnoobiskovanih krajev. Odkrivamo načine kako kraje in njihove vitalno-energijske potenciale na harmoničen in ustvarjalen način odpreti obiskovalcem na turističnih poteh.
  • Pripravljeni smo priti in pomagati pri razčiščevanju in zdravljenju osebnih prostorov; pridemo in raziščemo hišo, zemljišče, gospodarske objekte…
  • V okviru društva organiziramo delavnice in forume kjer se srečujemo, si izmenjamo izkušnje, delujemo za dobro zemeljskega vesolja in se skupaj veselimo življenja na Zemlji.

Vabljeni ste, da postanete člani društva oziroma, da preprosto sodelujete z nami.