Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA

OD SRCA POZDRAVLJENI NA NAŠI SPLETNI STRANI!

O nas

21. septembra 2021 smo praznovali 20. obletnico ustanovitve društva! Društvo smo ustanovili ob prehodu v tretje tisočletje zavedajoč se, da doba patriarhalne vladavine nad Zemljo in vsemi nami, njenimi prebivalci, razpada. Ob ustanovitvi smo se...
Preberite več "O nas"

AKTUALNO

Novosti v naši knjižni zbirki
V zadnjem obdobju so izšle tri knjige, povsem različne, a z istim namenom: poglobiti in razširiti obzorje pretirano zoženega človeškega razmerja do narave, živega prostora in skupnosti vseh bitij.
Preberite več "Novosti v naši knjižni zbirki"
Apokalipsa se je že zgodila
Vabljeni k ogledu zanimivega intervjuja Taje Zuccato z Markom Pogačnikom, “Apokalipsa se je že zgodila.”
Preberite več "Apokalipsa se je že zgodila"
LifeNet srečanje 2023
LifeNet srečanje 2023 v Centru Yoga Vida v Horn-Bad Meinbergu v Nemčiji, od 31. julija do 4. avgusta 2023.
Preberite več "LifeNet srečanje 2023"
Youtube kanal Marka Pogačnika
Marko Pogačnik ima ustvarjen svoj Youtube kanal. Prednost tega je, da so na enem mestu zbrane praktično vse video vsebine. 
Preberite več "Youtube kanal Marka Pogačnika"
Jedrska elektrarna v Zaporožju – telepatsko skupno delo
Pozdravljeni vsi! Skrbi nas nevarna situacija okoli jedrske elektrarne v Zaporožju (Saporischschja, Ukrajina), stanje katere prizadeva večino Evrope. Zato bi radi med seboj povezali več...
Preberite več "Jedrska elektrarna v Zaporožju – telepatsko skupno delo"
Creating Gaia Culture
Z veseljem vam sporočamo, da je bil z dovoljenjem Marka Pogačnika ustvarjen zvočni posnetek njegove knjige Creating Gaia Culture v angleščini.
Preberite več "Creating Gaia Culture"

VITAAA

KNJIGE

Polet večnosti
Polet večnosti

Avtorica: TEA GOLOB

Zapisi v knjigi Polet večnosti so čarobne statve, besede v njej pa subtilna preja, s katero avtorica Tea Golob tke svoja krila. Z njimi leti v očem nevidne prostore zavesti Zemlje, kjer se iskrijo zamisli in ideje našega sveta.


Od srca pozdravljeni na naši spletni strani!


Naša pozornost in naše ustvarjanje je posvečeno sanjam človeštva: najti ključ do harmonije med naravo, duhovno-energijskim organizmom Zemlje, človeško dejavnostjo na planetu in večnostjo božanskega vesolja. Zanima nas sodelovanje z rastlinami, živalmi, elementarnimi bitji (ki jih razumemo kot zavest narave), angelsko zavestjo (ki jo razumemo kot zavest in ljubezen vesolja) in seveda z vami, soljudmi.

Pri tem nismo toliko filozofsko kot smo praktično naravnani. Verjamemo, da je sožitje med vsemi temi svetovi moč najti v pokrajini, v odnosu do zemeljskega stvarstva kot celote, pa tudi v lastnem domu, oziroma znotraj osebnega bitja in bivanja.
Praktično razvijamo in se učimo takih metod delovanja in oblik vsakdanjega življenja, ki lahko vsakomur izmed nas omogočijo zdravo, ustvarjalno in srečno bivanje na Zemlji, bodisi v mestu, celo sredi navidez okrnjene narave ali med potovanjem v daljne kraje.

Naše delovanje se veja v več smeri:

  • Združeni v Skupini za umetnost VITAAA razvijamo in udejanjamo tako vrsto umetnosti, ki se zna soočati z realnimi izzivi današnjega časa in njegovih temeljitih prekucij in preobrazb.
  • Odzovemo se na vabilo javnih ustanov, da jim pomagamo pri uravnoteženju, spoznavanju in zdravljenju “njihovih” pokrajin, mest in turističnoobiskovanih krajev. Odkrivamo načine kako kraje in njihove vitalno-energijske potenciale na harmoničen in ustvarjalen način odpreti obiskovalcem na turističnih poteh.
  • Pripravljeni smo priti in pomagati pri razčiščevanju in zdravljenju osebnih prostorov; pridemo in raziščemo hišo, zemljišče, gospodarske objekte…
  • V okviru društva organiziramo delavnice in forume kjer se srečujemo, si izmenjamo izkušnje, delujemo za dobro zemeljskega vesolja in se skupaj veselimo življenja na Zemlji.

Vabljeni ste, da postanete člani društva oziroma, da preprosto sodelujete z nami.