Ponovitev v četrtek 25. marca  zvečer od 20.00 do 22.00

Sobota, 20. marca zjutraj od 9h do 11h

Enoletno ciklično delavnico ob kardinalnih točkah leta (2020-2021) je predlagal bio-dinamični kmet Bernard Lainka, ureja Iveta Šugarkova, oba iz Češke, nanjo se brezplačno prijavite na iveta.sugarkova@gmail.com nakar vam ona pošlje načrt delavnice v ustreznem jeziku, ustvarja jo Marko Pogačnik, UNESCOv umetnik za mir.

Ciklična delavnica je telepatska. Sledi gibanju Sonca, kar pomeni, da vsakdo začne zjutraj ob 9h (oziroma ob 20.00) po lokalnem času.

Pomladno enakonočje je bližnje povezano z Veliko nočjo in s temo vstajenja, bodisi da imamo opraviti z naravo ali pa s prebujenjem človeka kot celovitega bitja.


9.00 – 9.10 Uglasitev skupine

 1. Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Nadalje bomo ustvarili prostor za našo delavnico obdan s finimi membranami, ki nam omogočajo soustvarjanje in nas varujejo pred vmešavanjem od zunaj. Občuti hvaležnost ker nas membrane varujejo pred dejavnostjo proti-sil, ki lahko blokirajo pot miru in zemeljskega stvarstva.
 3. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, ki ni podložen omejitvam linearnega časovnega reda.
 4. Če se ti med delavnico zgodi, da ne moreš naprej ali izgubiš stik s skupino uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov, da se prebiješ naprej. Lahko se tudi vrneš v krog, ki smo ga ustvarili in se domisli, da te skupina podpira.

9.10 – 9.30 Od zime k pomladi in od smrti k novemu življenju

Ni smrti temveč zgolj ciklično prenavljanje. Ko človek zapusti telo, prestopi v fazo regeneracije in preobrazbe, ki se nahaja v območju duše, imenovanem tudi duhovni svet ali pa svet prednikov in zanamcev. Naslednjič se vrne v utelešeni svet prenovljen in pripravljen za nove izkušnje življenja, ki je večno.

 1. Poprosi nekaj dreves, ki so ti znana, da se postavijo v krog okrog tebe kot porodni pomočniki tako da boš lažje doživel/a ciklično naravo svojega življenja.
 2. Potem pa si sede predstavljaj, da si drevo s krono iz belih in zlatih listov. Tako drevo predstavlja svet duše oziroma življenje po življenju.
 3. Predstavljaj si, da kot drevo poženeš korenine na območju med koleni in stopali.
 4. Občuti in doživljaj svoje življenje kot duša navzoča v duhovnem svetu.
 5. Temu sledi faza utelešenja. Predstavljaj si, da se veje drevesa sklonijo navzdol proti Zemlji in poženejo še globlje proti njenemu jedru.
 6. Zdaj začne iz jedra Zemlje skozi tebe rasti še drugo drevo. Njegova skorja je podobna drevesom okrog tebe i n njegovi listi so sijoče zeleni. Njegova krona ne seže višje kot točka, ki jo lahko dosežeš z rokama.
 7. Potem pozornost usmeri na srčno raven, kjer se tvoje drevo duše sreča z drevesom utelešenega življenja in pri tem oblikujeta enost tvojega bitja.

9.30 – 9.50 Soočenje z nasprotnimi silami (ki poskušajo preprečiti vstajenje človeškega bitja kot bitja resnice in miru.)

Proti-sile so medtem ustvarile nepregledno število lažnih elementarnih bitij (elementalov) da bi lahko manipulirale in obvladale Zemljo in se polastile njenega dragocenega znanja, namreč, kako duhovne vrednote utelesiti v materiji. Ta lažna bitja so narejena iz brbljanja in sovražnega govora na omrežjih socialnih medijev kombinirano z G5 in sorodnimi elektronskimi mrežami.

 1. Lažni elementarci se skušajo s pomočjo svoje mikro-oblike (verjetno od lanske pomladi naprej) vriniti v človeška telesa in zavest, pri čemer se izdajajo za viruse. Namen je izmaličiti človekovo osebno elementarno bitje, kar povzroča poškodbe v naših telesih in naši elementarni zavesti.
 2. Naredi gib tako, da se skloniš v prostor med koleni in podplati. Predstavljaj si, da vzameš v roke svoje osebno elementarno bitje, ki se je zateklo tja in ga dvigneš v svoj naročaj. Bodi sočutna/sočuten z njim.
 3. Napravi takšno gesto, da držiš dlani razprte na obeh straneh elementarnega bitja in ustvari močan tok vijolične luči preobrazbe med svojima dlanema, da ga očistiš.
 4. Nadalje se bomo ukvarjali s preobrazbo vojske lažnih elementarcev v svetu. Ljudi vodijo na pota, kjer izgubijo svojo identiteto kot bitja resnice in miru.
 5. Imaginiraj vrtince močne vijolične luči, ki se vrtijo z nadzvočno hitrostjo hiteč po prostorih zdajšnje civilizacije in pri tem vsrkajo vase in razgradijo množice lažnih elementalov. (To je mogoče, ker oni sploh niso bitja.)
 6. Zdaj povabi svoje osebno elementarno bitje vase in ga spet osredini okrog spodnje konice grodnice. Sledi impulzom s pomočjo katerih se njegova navzočnost ponovno širi skozi tvoje telo in se zahvali za njegovo služenje življenju.

9.50 – 10.10 Uživaj odmor

10.10 – 10.30 Pomladno enakonočje

Pomladno enakonočje je primeren praznik za obnovitev pogodbe med Gajo in njenim elementarnim svetom na eni, ter človeštvom (vključujoč tiste, ki trenutno bivajo v duhovnem svetu) na drugi strani. Če se ta pogodba zgubi, človek ne ve več in ne razume zakaj nas je Zemlja povabila, da se pridružimo njeni evoluciji. Posledično človeštvo zgreši pot skozi življenje, čemur sledi nastanek razdiralne človeške civilizacije. S pomočjo množice lažnih elementarcev so proti-sile uspele zamegliti pogodbeni stik z Gajo. Vsak človek ga nosi vpetega v svojem srčnem prostoru kot zlat pečat (kozmogram), ki odpira vrata v različne razsežnosti planetarnih prostorov.

 1. Stik in njegovo znamenje bomo obnavljali v imenu človeškega rodu.
 2. Zavedi se, da je Zemlja na naši ravni obstoja čista zavest utelešena v vodi in v njej raztopljenih delcev mineralov.
 3. Zato si ni težko predstavljati, da skočiš na glavo v Zemljo in pristaneš globoko v telesu Gaje.
 4. Zdaj je tvoj položaj podoben kot na igralnih kartah, kjer sta dama ali fant upodobljena z glavo navzgor in navzdol hkrati.
 5. Zavedaj se, da se zdaj tvoja (spodnja) glava nahaja v globini Gajinih vilinskih območij, kjer se godi obnavljanje pogodbenega pečata.
 6. Zdaj dvigni obnovljeni stik v svojo utelešeno glavo (tista »druga« je še zmeraj »spodaj«) da se izbrišejo zmotni in razdiralni vzorci v glavah, ki človeštvo odvračajo od resničnega namena našega bivanja na Zemlji.
 7. Potem se spet dvigni na površje in vstopi v telo skozi hrbet. Spet si cel/a in zlata ploščica naše pogodbe z Gajo je prenovljena na svojem mestu v srčnem prostoru.
 8. Občuti navzočnost zlate ploščice znotraj sebe in soljudi.

10.30 – 10.50 Nov začetek življenja

Slika Zemlje kot goste krogle je zastarela. Predstavljaj si Zemljo kot grozd različnih krogel (sfer, jagod), nekatere so bolj goste narave kot ta, na kateri trenutno živimo, druge so bolj subtilne.

 1. Prikliči v navzočnost kakšno drevo ali grm za katerega so značilni lepi in razkošnimi cvetovi kot kamelija ali magnolija, na primer. Ampak cvetovi so še zaprti v popkih.
 2. Bodi ptica kot kolibri. Leti k popkom, od enega do drugega in jih odpri s kljunčkom. Ker si majhen prič, lahko vstopiš v cvetove in raziščeš odgovarjajoče krogle svetov.
 3. Najprej odprimo popek sfere duš (prednikov in zanamcev). Naberi izkušnje tega sveta tako kot čebela nabere med.
 4. Naslednjega odpremo popek elementarne sfere. Naberi izkušnje tega sveta tako kot čebela nabere med.
 5. Kot tretjega odpremo popek vilinske (Sidhe) krogle. Naberi izkušnje tega sveta tako kot čebela nabere med.
 6. Potem odpremo popek sfere elementarnih angelov. Naberi izkušnje tega sveta tako kot čebela nabere med.
 7. Lahko izbereš še kakšnega od vzporednih svetov Zemljinega grozda, če te vabi ali zanima. Nazadnje se zahvali za zbrani med!

10.50 – 11.00 Zaključek

Zahvalimo se eden drugemu in gostom iz vzporednih svetov, vključno z našimi predniki in zanamci.

Sodelujte tudi pri ponovitvi delavnice, da bo njeno sporočilo jasno in odločno.

Izkušnje lahko pošljete na Ivetin mail (iveta.sugarkova@gmail.com), ona jih bo zbrala in v izvirnih jezikih poslala udeležencem.