Sobota 30. oktobra 2021 ob 9h zjutraj, ponovitev sredo 3.11. ob 20.00

Program že prej preberi, ga natisni in ga imej pri sebi, da boš lahko deloval/a uglašeno ali ga imej na zaslonu računalnika ali telefona. 

V drugih jezikih najdeš program na www.lifenet.si  

Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa kot ga potrebuješ in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina. 

9.00  – UGLASITEV SKUPINE

 1. Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji. 
 1. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, ki ni podložen omejitvam linearnega časovnega reda. 
 1. Če se ti med delavnico zgodi, da ne moreš naprej ali izgubiš stik s skupino uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov, da se prebiješ naprej. Lahko se tudi vrneš v krog, ki smo ga ustvarili in se domisli, da te skupina podpira. 

PRVI DEL – Spodbujaj svojo občutljivost

 1. Predstavljaj si da stojiš na rečnem bregu ob toku čiste vode.  
 1. Zajemi prgišče vode, jo ponesi čez glavo (naredi gib!) in izlij na tilnik 
 1. Voda počasi teče po tvojem hrbtu proti Zemlji. Ne teče samo po površju hrbta temveč tudi po njegovi notranji strani (znotraj). 
 1. Gesto nekajkrat ponovi. 
 1. Potem izhajajoč od hrbta glej v okolje pred sabo. Najbolje je, če vajo narediš  v naravnem okolju, pred drevesom, goro, skalo… 

DRUGI DEL – Spoznaj mikro-elementarna bitja (Gajine iskrice)

Prostor oživljajo oblaki najbolj drobnih bitij. Sestavljajo obsežne jate in pri tem nosijo vse okrog temeljna počela in gradnike Zemljinega vesolja. Kot široko razpršena skupnost utelešajo na dinamičen način modrost in ustvarjalno moč Gajine zavesti. Neprestano sestavljajo most med pravzorci stvarstva in svetom elementarnih bitij. Posledično so elementarna bitja sposobna ustvarjati eterične oblike utelešenega sveta. 

Na naslednji stopnji kreacije podoben most sestavljen iz virusov, mikrobov, glivic in žuželk omogoča, da se dejavnost elementarnih bitij prenese v materializirano resničnost. Tako proces Gajinega stvarjenja končno doseže stopnjo utelešenja v materiji. 

Ta dvojni most bi lahko omogočil uresničenje zemeljskega prostora kot paradiža na novi stopnji evolucije. Trenutno pandemično projekcijo na človeštvo se da razumeti kot poskus skriti pred našimi očmi dejstvo, da Gaja s svojimi pomočniki deluje pri obnovi tega dvojnega mostu. Ob zlorabi virusa se na obnovo tega dvojnega mostu projicira znak smrtne nevarnosti. Resnica je ravno nasprotna. Pojav virusov v naši zavesti v zadnjem času je znamenje, da se je proces Zemljine preobrazbe začel pomikati v smeri utelešenja nove celovite resničnosti. 

 1. Da bi lahko dojel/a najbolj drobna bitjeca, se moraš narediti za velikanko oziroma velikana. 
 1. Da bi bil/a lahko navzoča kot velikan/ka se moraš narediti tako majhno/majhnega, da sebi sežeš samo do gležnjev. Dojemanje mikro-elementarnih bitij bo uspelo, če si oboje hkrati – morda ob menjanju obeh razsežnosti. (Ali poznate knjigo Guliver med pritlikavci in velikani?) 
 1. Zdaj začenjamo dojemati mikro-elementarna bitja (Gajine iskrice). Skloni se in vzemi v roke tisto malo različico samega sebe. (Še si velikan/ka!) Dvigni jo na raven trebuha in poglej okrog sebe. S te ravni se da dojeti mikro-elementarna bitja na ravni življenjskih procesov. 
 1. Ne prestraši se. Če se ti pokažejo nepričakovano velika – to je zaradi tvoje izjemne velikosti, ki deluje kot povečevalno steklo. 
 1. Potem svoj drobceni jaz dvigni na raven srca. Na tej ravni lahko doživiš duhovno razsežnost mikro-elementarnih bitij kot Gajinih iskric. 
 1. Potem, ko si jih dojel/a razširi roke in pošlji njihovo jato okrog sveta med soljudi da jih navdihne z vrednoto miru. Ko se notranje umirijo lahko začutijo vodstvo svoje duše medtem ko se pomikajo skozi ta izjemno zahteven čas vesoljne preobrazbe. 

TRETJI DEL – Vodilne duhove patriarhalne dobe je treba odklopiti od njihovih lažnih vlog

V tem delu delavnice se bomo ukvarjali z najnovejšimi preobrazbami v elementarnih in arhetipskih razsežnostih Zemlje. Tragično je, da je bil del elementarnih bitij in njihovih mojstrov na osnovi zgrešenih človeških namenov potisnjen v temne (destruktivne) vloge. Prisiljeni so bili podpirati vojskovanje, pretirano kopičenje bogastva na eni in lakote, pa drugih oblik trpljenja, na drugi strani. Vse to je nasprotno njihovemu resničnemu bistvu. 

Novejše spremembe v sestoju vesolja – razgradnja hierarhičnih redov – ponujajo možnost osvoboditve teh bitij od vlog, v katere jih je prisilila patriarhalna doba zadnjih pet tisočletij. Kot predstavniki človeškega rodu smo poklicani potruditi se za njihovo osvoboditev ker je njihovo trpljenje povzročil človek s svojimi političnimi in verskimi odločitvami. 

 1. Da bi spodbudili osvobajanje zasužnjenih elementarnih in arhetipskih bitij Gaje, spletimo med našimi srci membrano stkano iz niti mavričnih barv. Glede na to, da se nahajamo na raznih koncih Zemlje je membrana planetarne oblike. 
 1. Potem dvignimo membrano na višino naše najvišje čakre – kolikor lahko dosežeš z rokama. (Naredi ta gib!) Prosi tudi bitja duhovnih in drugih razsežnosti, ki sodelujejo pri naših telepatskih delavnicah, naj ustvarijo takšne membrane na svojih ravneh. 
 1. Zdaj prosi zasužnjena elementarna bitja in njihove mojstra, naj zdrsnejo skozi membrane in sledijo temu navzgor stremečemu gibanju dokler se ne dotaknejo prenovljene kozmične matrike petih elementov. Nahaja se na najvišji ravni Zemljinega vesolja. (V podporo lahko poješ.) 
 1. Ko vsrkajo informacijo se lahko nemudoma uglasijo s prenovljenim grozdom večrazsežnostne Zemlje in najdejo svoje naloge v nastajajoči Geokulturi – človeški kulturi uglašeni z Zemljo in njenimi svetovi. 

ČETRTI DEL – Kvantni preskok moči ljubezni na Zemlji

Novejše spremembe v organizmu Zemlje omogočajo spoznanje, da bitja narave in elementarna bitja pokrajine zmorejo vzdrževati življenje na utelešeni ravni s tem, da se neprestano ljubijo. Sodoben način dojemanja obvladan z intelektom je te intenzivne ljubezenske procese v naravi skrival pred nami. Verjeli naj bi namreč, da so odnosi v naravi zgolj organske vrste, s čimer je bilo preprečeno zavedanje, da je sila ljubezni tisočkrat močnejša in lepša od razumskih odnosov. 

Ker se je v zadnjem času pojavila horizontalno sestavljena srčna konstelacija, lahko verjamemo, da je tudi človek pripravljen postati bitje večkratne moči ljubezni. Konstelacijo imenujem »sistem treh src«. 

Začne se odvijati s srčno mišico, ki v svoji peti kamri hrani pravzorec (matriko) človeškega bistva. Tej, gledano vodoravno, sledi srčni center (čakra). Ta uglašuje žarišče kozmične ljubezni na hrbtu z žariščem spredaj. Tretje srčno središče si lahko predstavljaš na desni strani prsi kot holografski drobec (fraktal) paradiža. Ko smo zapuščali raju podobno neolitsko dobo Boginje, smo smeli vzeti s sabo fraktal paradiža. Nosimo ga v sebi kot kažipot, da se ne zgubimo na poti skozi mnogo težavnejšo patriarhalno dobo moške nadvlade. 

Sistem treh src se da oživiti s pomočjo naslednje vaje Dotika Gaje: 

 1. Uporabi obe roki, da bi sestavil/a obliko mandorle pred srčno mišico. (Glej priloženo risbo) Spodnji kot mandorla oblikujeta združena palca, zgornjega pa združeni konici kazalca in sredinca. 
 1. To kompozicijo obeh rok pomakni vodoravno kolikor mogoče v desno. Pri tem pomakni glavo kolikor mogoče v nasprotni smeri – v levo. 
 1. Potem pomakni mandorlo v levo proti srčni mišici in si pri tem predstavljaj, da jo pomikaš na hrbtni strani. Hkrati premikaj glavo v desno. 
 1. Po kratkem premoru pomakneš mandorlo pred srčni center, glavo pa izravnaš. 
 1. Potem mandorlo odpri s tem, da roke razširiš in moč treh src podeliš s svetom. 

PETI DEL – Tudi tista kruta inteligenca, ki človeštvo potiska v svet dualizma je pripravljena oditi 

Nadaljujemo s petim delom delavnice. Zdaj, ko smo povezani z ljubečo vrednoto naših src, smo dovolj močni, da lahko odslovimo duha dualizma. Tisočletja dolgo že deluje tako, da človeške skupnosti deli v dve nasprotni in v medsebojne spore zapleteni polovici: na »dobre« in »zlobne«, na revne in bogate. Vedno ostaja skrit v ozadju, medtem ko bitja Zemlje, vključno s človekom, trpimo pod težo neprestanih konfliktov. 

 1. Med svojimi srci spletimo membrano stkano iz drobnih mavričnih niti. Ampak tokrat pri pletenju membrane v našem krogu sodelujejo tudi drevesa, reke, gore, živali, oceani… 
 1. Potem dvignemo/spustimo membrano tako visoko kot lahko sežejo gore in tako globoko kot sežejo oceani. Prosi tudi bitja duhovnih in drugih svetov, da na svoji ravni spletejo podobne membrane. 
 1. Zdaj pojemo nenavadne glasove, da bi ustvarili silo vzgona sposobno ponesti duha dvojnosti skozi vse te membrane. 
 1. Prosi mogočna angelska bitja (kerubi), da za to bitje – zdaj očiščeno – najdejo ustrezno mesto v vesolju, kjer bo lahko blagodejno za razvoj celote. 
 1. Zahvali se. 

ŠESTI DEL – Nadaljujmo s podporo razvoju novega prostora resničnosti

Novi prostor resničnosti ne temelji na počelu dualizma. Novi prostor Zemljinega stvarstva nastaja na osnovi vse-povezanosti. 

 1. Zavedi se, da lahko bitja narave in pokrajine obstajajo v utelešeni obliki s tem, da med sabo neprestano ljubezensko občujejo. 
 1. Pojdi v svoji predstavnosti v gozd, ki ga poznaš na osnovi svoje izkušnje in občuti vezi ljubezni povezujoče drevesa in vsa bitja gozda, vidna in nevidna.  
 1. Potem si predstavljaj, kako se sprehajaš po tebi poznani pokrajini in se dotikaš različnih obrazov te pokrajine na tak način kot bi božal/a mucko ali koga drugega, ki ga ljubiš. 
 1. Nato svojo pozornost usmeri k zarodku novega prostora resničnosti, ki ga Gaja in njeni so-ustvarjalci pripravljajo, da se bo lahko rodil v naš utelešeni svet. 
 1. Zavedaj se, da ljubeče povezave, ki smo jih izkusili pri točkah 1-3 zgoraj predstavljajo posteljico iz katere zarodek v materinem trebuhu črpa hrano, da lahko raste in se razvija. 
 1. Nazadnje sebe doživi kot bitje katerega hrani in boža sfera ljubezni, ki jo bitja Zemlje in Vesolja ustvarjajo okrog tebe. Razvij žarkom podobne korenine s katerimi se zakoreniniš v posteljici (placenti) ljubezni, ki te obdaja. 

ZAKLJUČEK

Zahvalimo se eden drugemu in našim gostom iz vzporednih svetov, vključno s predniki in zanamci. 

Sodelujte spet, če le morete, ko bomo delavnico ponovili, da bo njeno sporočilo zvenelo dovolj močno. 

Posamezne vaje lahko izvajaš kadarkoli imaš občutek, da so potrebne zate ali za človeški rod. 

Svoje izkušnje lahko zapišete na spletni strani VITAAA.