Zavzemamo se za svobodo Gajinega stvarstva

Sobota 22. januarja 2022 ob 9h zjutraj,

ponovitev v sredo 26. januarja ob 20h.

Program že prej preberi, ga natisni in ga imej pri sebi, da boš lahko deloval/a uglašeno ali ga imej na zaslonu računalnika ali telefona. 

V drugih jezikih najdeš program na www.lifenet.si  

Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa kot ga potrebuješ in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina. 

UGLASITEV SKUPINE

 1. Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz Zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa in prostora, ki nista podložna omejitvam linearnega časovnega reda niti prostora.
 3. Za boljšo medsebojno povezavo pojmo! Uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov in se pri tem povezuj z vsemi drugimi udeleženci kroga na različnih ravneh stvarstva. 

PRVI DEL: Osvoboditi noosfero Zemlje

S pojmom noosfere označujemo elementarno zavest Zemlje, ki preveva vsa živa bitja in pokrajine. Vsem nam omogoča, da na različnih ravneh obstajamo kot zavestna bitja s sposobnostjo medsebojnega komuniciranja. Visoke plasti Gajine noosfere so že nekaj tisočletij zasedene z različnimi verskimi in ideološkimi vzorci, ki so izgubili stik z resničnostjo življenja. Razpadli bi že, če jih ljudje nebi zadrževali v okvirih različnih sistemov verovanja, s svojimi strahovi in političnimi ambicijami.

 1. Predstavljaj si množico trnkov visečih z vozlšič teh verskih in ideoloških vzorcev razpredenih visoko v noosferi Zemlje.
 2. Množice ljudi spodaj na Zemlji te trnke nosijo zapičene v teme glave. Morda niti ne opazijo, da jih na tak način skozi življenje vodijo vnaprej pripravljeni vzorci in ideologije, namesto da bi sledili navdihu svojega notranjega glasu.
 3. Ker so človeška bitja svobodna v svoji odločitvi, jih ne smemo osvoboditi trnkov. Lahko pa se potrudimo za razpustitev vzorcev, kjer so trnki pripeti. Ti se kar naprej obnavljajo in množijo.
 4. Posledično se bodo ljudje lažje zavedeli kako nesmiselno je slediti nečemu, kar ni več vpeto v vesoljni namen.
 5. Občuti, kako lepo je, če se ljudje osvobojeni tujega vodstva veselijo in objemajo.

DRUGI DEL: Črna luknja

Tako imenovana »pandemija Covida 19« je človeštvu prinesla pomembno sporočilo. Opozorila nas je, da se sučemo okrog nevarne »črne luknje« odkar smo zapustili tako imenovani »paradiž« – dobo prvotne harmonije z Gajo. S svojo gigantsko magnetično močjo nas črna luknja skuša potegniti v nič. Če nas požre smo izgubljeni za Gajo in za bodočnost.

 1. Predstavljaj si vulkan in občuti silno moč njegovega žrela.
 2. Zdaj si prestavljaj človeštvo, ki se v strnjeni množici pomika okrog žrela v nasprotni smeri urinega kazalca. Občuti njegovo magnetično moč, ki nas vleče v prepad samo-uničenja.
 3. Razveseli se, ko vidiš, da posamezniki zapuščajo množico in začenjajo hoditi v nasprotni smeri.
 4. V smeri urinega kazalca hodijo okrog vulkana kot svete gore Gaje.
 5. Več in več posameznikov in skupin se jim pridružuje – nazadnje cela človeška družina.
 6. Tudi midva bi morala spremeniti smer hoje in se jim pridružiti.
 7. Občuti, kako moč črne luknje slabi, narašča pa upanje, da bomo sposobni doseči svoj cilj. Hodimo proti novi dobi miru in sodelovanja z vsemi bitji ljubezni.

TRETJI DEL: Obstaja skrita motnja pri človekovem razmerju z Gajo

Atmosfera Zemlje je ob pretiranem razvoju tehnologije temelječe na elektriki bolj in bolj zasedena z energijskimi polji popačenega elementa Ognja – kar povzroča ogromna nesorazmerja na Zemlji. Posledica je, da bitja na Zemlji izgubljajo stik z izviri življenja, ki se nahajajo globoko v jedru Gaje – Zemlja pa se pretirano segreva.

Podobno se godi sodobnemu človeku. Prevlada glave navezane na razumsko delovanje potegne življenjske sile iz trebuha v možgansko votlino. Glava sicer sveti kot super-žarnica, duhovni stik z izvorom življenja pa ugaša.

 1. Ko stojiš na dnu svoje trebušne votline si predstavljaj, da vzdolž hrbtenice vodijo spiralne stopnice navzgor. Podaj se po stopnicah v smeri svoje lobanje.
 2. Ampak stopnice vodijo še naprej in sicer tri nadstropja višje. 
 3. Prispel/a si na območje med zvezdami, ki ga varujejo mogočni angeli imenovani Prestoli (Troni). Oni so arhitekti vesolja. Prosi jih, da ti dajo prgišče njihovega ognja.
 4. Medtem, ko nosiš v dlaneh kozmični ogenj, se spuščaš po spiralnih stopnicah navzdol. Greš mimo svojega telesa in se spustiš dve nadstropji globlje na območje mineralne Zemlje.
 5. Znajdeš se v širni votlini. Ob stenah stoje ogromne postave povsem negibne – videti so skoraj zmrznjene. Ojoj, to so mojstri zemeljskega stvarjenja!
 6. Razdeli mednje kozmični ogenj, ki si ga kot darilo zvezd prinesla/prinesel s sabo. Spet se začnejo premikati in oživijo. Doživi njihovo vzvišeno navzočnost.
 7. Zdaj je ravnotežje treba obnoviti tudi v lastnem telesu. Povzpni se po istih stopnicah do votline svoje lobanje.
 8. Vzemi tam prgišče pretirano razširjenega ognja in ga ponesi navzdol v trebušno votlino, da bosta tvoje zdravje in vitalnost vzcvetela.

ČETRTI DEL: Preseči zapreko, ki deli človeštvo od vilinskega sveta in človeka od lastne vilinske razsežnosti

Tokrat ne govorimo o vilinskih bitjih kot bitjih elementa Zraka. Mislimo na vilinski podobno evolucijo bitij, v Keltski kulturi poznanih kot Sidhe (izgovori »ši«). Naseljujejo enega od bolj tankočutnih svetov Gaje, vzporednega našemu v materiji utelešenemu svetu. Prebujanje svojega lastnega vilinskega vidika je eden od načinov, kako lahko preobrazimo notranjo trdoto, podedovano od iztekajoče se patriarhalne dobe.

 1. Medtem ko sediš si predstavljaj, da tvoj drugi jaz stoji na tvojih kolenih tako, da si gledata iz oči v oči. S pomočjo očesnega dotika se poveži s svojim bistvom.
 2. Potem naredi drugi korak tako, da se postaviš na svoja ramena s pogledom v svoj zahrbtni prostor.
 3. Pred sabo vidiš površino jezera pokrito z izjemno tankim ledom.
 4. Zberi pogum, se naredi skrajno lahko/lahkega in pojdi počasi čez zamrznjeno površino jezera.
 5. Ko prideš na nasprotno stran jezera se znajdeš pred mestom zgrajenim iz eteričnih materialov, večinoma iz belega marmorja.
 6. Sprehodi se po njegovih ulicah in nagovori njegove prebivalce. Prosi jih za ključ, kako se približati lastnemu vilinskemu vidiku.
 7. Nato se odpravi po isti poti nazaj. Potem, ko si spet prispel/a na svoja kolena, vstavi ključ v jamico na vrhu grodnice
 8. Vstopi v svojo vilinsko razsežnost in spoznaj njene dragocenosti.

ZAKLJUČEK

 • Vzemimo si nekaj časa, da se srečamo med sabo in poklepetamo.
 • Potem se postavimo v krog, ki premošča celine in oceane in se zahvalimo za nabrane izkušnje.
 • Zdaj pa še enkrat petje: prepevamo samoglasnike in povabimo k petju tudi druga bitja, ki so nas spremljala na poti naše delavnice.