20.2. – 20.3. 2020

 

Človeštvo je očitno pozabilo, da ne vdihavamo samo kisika ampak, da je dih sestavljen iz najmanj treh plasti. Kisik lahko vdihavamo brez zavestne spremljave (prva raven diha). To pa ne velja za ostale dve razsežnosti dihanja. Posledica pozabe bistva dihanja so lahko hude bolezni dihal, kar pravkar opazujemo pri širjenju smrtonosnega korona virusa.

Geomantija kot veda o bistvu Zemlje nas je naučila, da ne gledamo na življenje kot na silo izvirajočo iz okolja, temveč kot na dar notranjega sonca Zemlje. Mišljeno je notranje sonce Gajine navzočnosti, ki omogoča neprekinjeno pulziranje omrežja življenja v nas in okrog nas. Pri vdihu vzamemo del omrežja življenja vase in ga pri izdihu dajemo naprej drugim bitjem (druga raven diha). Verski jezik različnih kultur pozna tretjo raven diha kot pretok »svetega Duha«. Človek skupaj z dihom vzame vase modrost večnosti. Dih nam na tej ravni omogoča, da nihamo uglašeno s kozmično razsežnostjo obeh, Zemlje in Vesolja.

Da bi lahko utelesili obe globlji razsežnosti diha je potrebno dihanje podpreti z našo imaginacijo. Predlagam primer:

 

  1. Ko vdihavaš si predstavljaj, da dih potegneš iz jedra Zemlje in ga vodiš do trebušnega prostora in s tem nahraniš notranjega zmaja – prasile svoje biti, ki so temelj imunskega sistema.
  2. Pri izdihu razširiš dih na isti ravni vodoravno v vse smeri telesa in aure, da utrdiš svoj imunski sistem.
  3. Pri naslednjem vdihu vodiš dih navzgor na raven srca, da podpreš svojo duhovno navzočnost.
  4. Pri izdihu razširi dih na ravni srca vodoravno v vse smeri, da odpreš izvore ljubezni v svojem srcu.
  5. Ko naslednjič vdihavaš vodi dih še višje do najvišje čakre svojega telesa, ki se nahaja nad glavo tako visoko kot lahko sežeš z roko.
  6. Pri izdihu si predstavljaj, da dih steče na vse strani po tvojih zaščitnih membranah navzdol in nazaj v jedro Zemlje. S tem utrdiš telesno zaščito.
  7. Zdaj lahko začneš od začetka. Ko vdihavaš si predstavljaj, da dih potegneš iz jedra Zemlje…
  8. Po tem, ko si to vrsto dihanja nekajkrat ponovil/a, si vzemi čas, da prisluhneš sporočilom Gajine modrosti, ki so se med dihanjem vpisali v spomin telesa.