20.1. – 20.2.2020

Z etičnega vidika je nesprejemljivo, kako ljudje množično postopajo eden z drugim, naj bo v vojnah, revnih deželah…da ne govorimo o nedopustnem ravnanju z naravo. Vendar se položaja ne da rešiti z še bolj trdo javno kontrolo. Kar bi na vsak način pomagalo je možnost, da bi ljudje ponovno odkrili svojo globljo identiteto in se spomnili razloga, zakaj je Zemlja človeško skupnost povabila sodelovati v njeni evoluciji.

 

Pravzorec naše brezčasne identitete je veliki zaklad, ki ga vsak član človeškega rodu nosi znotraj sebe.

Namen tokratne meditacije je, najti prostor znotraj sebe, kjer je shranjen dragulj človekove duhovne identitete. Drugič, v svet je treba žarčiti sporočilo tega trenutka, namreč da je dandanes nujno najti in v vsakdanjem življenju uresničevati našo pravo človeško bistvo.

 

 

  • Predstavljaj si, da je tvoja prsna kost grodnica deblo notranjega drevesa življenja. Naše ustvarjalne sposobnosti, zavest in roke so njegova krona.
  • Drevo življenja razvije svoje korenine na dnu grodnice.
  • Tam med koreninami je treba poiskati največji zaklad, ki ga nosimo v sebi. Lahko si ga predstavljaš kot dragulj z mnogimi obrazi – kozmični pravzorec človeškega bitja.
  • Vsakdo ga nosi s sabo, ko stopi na pot utelešenja. Žal se nanj navadno pozabi, ko človek pristane na Zemlji.
  • Potem pa, ko si med koreninami drevesa življenja našla/našel iskani dragulj, ga dvigni na raven srca. Naj sveti v svet in pomaga soljudem, da se tudi oni prebudijo in ponovno povežejo s pravzorcem, ki ga vsak nosi znotraj sebe.