Sobota, 1. avgusta 2020 ob 9.00

TELEPATSKA DELAVNICA ZA VELIKI KLEK (Grossglockner)

Organizira Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA, pripravil Marko Pogačnik v sodelovanju z Gudrun Kargl z Millstadtskega jezera in Simono Čudovan. K delavnici smo povabili tudi avstrijske partnerje s prevodom delavnice v nemščino. 

Ker je delavnica telepatska, si lahko prosto izberete kraj od koder boste sodelovali. K delavnici lahko povabite prijateljice ali prijatelje, ki jim zaupate. Načrt delavnice v nemščini najdete na strani: www.gudrunkargl.at 

Imejte program delavnice pri roki natisnjen ali na zaslonu, da boste lahko sledili časovnemu ritmu.

Veliki Klek (Grossglockner) predstavlja najbolj severno točko širšega slovenskega prostora. Je vpet v romb med Panonskim morjem (Goričkim), Plitvicami, Benetkami in uteleša njegovo severno točko. Zadnje čase se oglaša ker hoče biti osvobojen nekaterih vezi, ki so mu jih v preteklosti nadela človeku in Zemlji tuja bitja – ne od drugod, temveč tista okrog nas. Imel sem več delavnic tam, zadnjo pred tremi leti, a proces s prostorom Velikega Kleka še ni zaključen. Zato vas vabim k sodelovanju pri telepatski delavnici za sistem Velikega Kleka v soboto 1. avgusta 2020 ob 9h.

Veliki Klek
Veliki Klek

PROGRAM:

Sobota, 1. avgusta 2020 

9.00 – 9.10 Povezava skupine in medsebojna uglasitev
 1. Občutimo se med sabo in začnemo oblikovati krog nad pogorjem Velikega Kleka.
 2. Povabimo k sodelovanju elementarna bitja tega območja, pa tudi prednike in zanamce človeškega rodu ter angelski svet. Občuti navzočnost vseh teh bitij.
 3. Zdaj je še potrebno ustvariti eterični prostor, znotaj katerega bomo občutili kraje in sodelovali z njimi. Predstavljaj si, da skupaj s povabljenimi bitji lebdimo v sferičnem prostoru obdanim z barvnimi membranami iz vodnih kapljic.
9.10 – 9.20 Uglasitev z Velikim Klekom

Glede na legendo romarskega kraja Heiligenblut ob vznožju Kleka in tam shranjenimi tremi žitnimi klasi Demetre ter ampule s Kristusovo krvjo vemo, da igra gora pomembno vlogo pri stalni prenovi življenjskih potencialov Zemlje.

 1. Začnemo s tem, da goro objamemo, da ji pokažemo svojo ljubezen in pozornost.
 2. Predstavljaj si, da sežeš z rokama za goro in jo približaš polju svojega srca.
 3. Bodi pozorna, kako se občuti in prisluhni, če ti gora želi kaj sporočiti.
9.20 – 9.30 Osvobodimo Veliki Klek projekcij in napačnih predstav
 1. Postrgaj z gore prah in stare pajčevine, v katere je ovita in iz tega z rokama zvaljaj homeopatsko kroglico. 
 2. Izroči jo elementarnim ali angelskim bitjem odgovornim za procese preobrazbe, da bodo v njih zamrznjeno energijo reciklirali.
 3. Poglej, če Veliki Klek še kaj potrebuje v smislu čiščenja in osvobajanja.
9.30 – 9.40 obstaja še bolj težavna okoliščina, ki muči Veliki Klek

Eden od elementarnih varuhov Kleka je bil zavestno izkrivljen na tak način, da mora v notranjosti gore vzdrževati žarišče, iz katerega se hranijo sistemi verovanj, ki nasprotujejo resnici življenja.

 1. Uporabi ritual Dotika Gaje »Zdravilna solza milosti« da osvobodiš elementarno bitje te vsiljene naloge.
 2. Domnevam, da je do vdora lahko prišlo, ker je bila zamaknjena premočrtna energijska pot, ki povezuje tri prastara svetišča, Marijo na Vrbskem jezeru, Samostan Millstadt in Heilgenblut. Uglasi to premočrtno linijo s središčem Velikega Kleka in pri tem deluj iz svoje notranjosti.
 3. Razpusti omenjeno žarišče s pomočjo vibracij vijolične narave.
9.40 – 9.50 Majhen odmor
9.50 – 10.10 Doživeti Veliki Klek od znotraj

Izhodišče je romarski kraj Heiligenblut ob vznožju Kleka. Tam je v cerkvi ohranjen gotski kip, pri katerem mali Jezus s prstom pokaže na svoj podplat in s tem potrjuje, da je podnožje gore portal, skozi katerega se da vstopiti v njeno notranjost.

 1. Bodi navzoč/a na griču z romarsko cerkvijo Heiligenblut (cerkve trenutno tam ni). Ko si tam, se nahajaš znotraj energijskega polja, ki izhaja iz notranjosti Velikega Kleka.
 2. Pojdi nekaj korakov v smeri notranjosti gore. Obstani za nekaj trenutkov, da se uglasiš z notranjim življenjem Velikega Kleka, potem pojdi naprej. Potem spet obstaneš – in greš naprej…Pri tem si predstavljaj da pri hoji premikaš noge podobno kot pri hoji skozi pokrajino, ker je pomemben dotik podplatov z energijskim poljem Kleka.
 3. Zdaj se že nahajaš znotraj gore ob robu širnega jezera. Občuti!
 4. Pojdi po vodi do sredine jezera tako, da se nahajaš točno pod ptičjemu kljunu podobnemu vrhu gore.
 5. Tukaj te zgrabi močan vrtinec in te ponese navpično navzgor tako, da se znajdeš lebdeč nad vrhom gore.
 6. Noč je in nebo posejano z zvezdami. Občuti s katero zvezdo ali zvezdnim sistemom je Veliki Klek povezan. Na ta način oživljamo njegov vesoljni vidik.
10.10 – 10.30 Velika Klekovka

Med relikvijami Heiligenblut je poleg ampule s krvjo življenja in tremi klasi Demetre shranjen tudi kos tančice, ki naj bi pripadala devici Mariji – simbol ženskega vidika Velikega Kleka.

 1. Spomin na žensko moč Kleka bo morda najprej sprožil vrtinec na ravni sončnega pleteža. Pri tem imamo opraviti s zastarelim odnosom do ženskega Božanstva. Potrudi se za njegovo preobrazbo.
 2. Potem dvigni svoje razmerje z Veliko Klekovko na raven srca.
 3. Oddalji se nekoliko od gore in poglej nanjo iz dvoran svojega srca. Kako občutiš Veliki Klek zdaj?
 4. Hvaležno ozavesti naslednje: znotraj gore se čisto počasi vrti ogromen krožnik, od koder se v obliki ritmičnih sekvenc vedno znova v dežele Zemlje razlije Gajina menstruacijska kri, z namenom, vedno znova obnoviti življenjsko moč zemeljskih pokrajin.
Elementarno srce Evrope
10.30 – 10.40 Veliki Klek v širših razsežnostih prostora

Veliki Klek je del zmajevega hrbta Evrope, ki se s Pireneji dvigne iz Atlantika, se potopi v Sredozemlje, pride na dan z Alpami, se preobrazi v Karpate in teče naprej proti Olimpu.

 • Občuti Veliki Klek kot enega od vrhov zmajevega hrbta Evrope.

Veliki Klek uteleša tudi zgornji vogal romba elementarnega srca Evrope, skupaj z Benetkami na zahodu, Plitvicami na jugu in Goričkim na vzhodu. Romb elementarnega srca povezuje Balkan kot območje prasil (trebuh) življenja s Srednjo Evropo (srčno območje).

 • Občuti to vlogo Velikega Kleka na svojem telesu.
10.40 – 10.50 Zaključek
 • Zahvaljujemo se vsem udeleženim pri delavnici, tako tistim iz človeške družine kot drugim iz območij Zemlje in Vesolja. 
 • Prosimo zaščite za Veliki Klek in za njegova življenju naklonjena bitja.
 • Razpuščamo našo delovno skupnost in upamo, da bomo še imeli priložnost skupaj uživati v pokrajinah Zemlje in kaj dobrega storiti za življenje.

Dodatek:

Zdravilna solza milosti
 1. Dvigni roki v molilni gesti pred srce in kani mednje kapljo svojega sočutja za kraj, bitje ali okoliščino, kateri je ritual namenjen.
 2. Potem se nagni k Zemlji in sezi globoko v kraljestvo Gaje, matere življenja. Oblikuj z rokama posodico in prosi Gajo za kapljo odpuščanja za nesrečo ali žalitev, ki se je pripetila kraju ali določenemu bitju. 
 3. Zravnaj se in dvigni k nebu posodico, v kateri sta že kaplja tvojega sočutja in kaplja odpuščanja Gaje. Prosi Sofijo, naj vanjo kane kapljo svoje milosti.
 4. Tako si sestavila zdravilno solzo. Počasi razpri roki in solzo razlij po kraju ali deželi v stiski, z njo oblij človeka, potrebnega pomoči, ali neko drugo bitje, kateremu je ritual namenjen. Kapljo usmerjaj na ta kraj ali k temu bitju s pomočjo svoje vizije in svoje sočustvujoče navzočnosti. 
 5. Ritual temelji na zaupanju Božanstvu in telepatiji in deluje tudi na velike razdalje. Lahko ga ponoviš trikrat, morda vsakič za drug vidik istega namena. Zahvali se.

One Comment

 1. TELEPATSKA DELAVNICA ZA VELIKI KLEK 1.8.2020
  Poročilo

  Uglasitev
  Skupina se sestavi geometrično v obliki prirezanega romba. Širši krog v sredini sestavljamo ljudje in naši predniki, zgornjega ožjega angelska bitja, spodnjega tudi ožjega elementarna in podelementarna bitja.

  Objem gore
  S Klekom se srečava kot enakovredni bitji. Klek je bitje silne starosti, drugačno od mene a ga doživljam kot svojega bližnjika. Ciklično uteleša tri faze, je mati dežel in pokrajin, ptičja boginja devica, pa tudi starka.

  Čiščenje
  Nepričakovano se čez čas pojavi samo-čistilna faza. Iz notranjosti gore se pojavijo močne barvne svetlobe, ki čistijo in preobražajo. Potem se Klek postavi kot ogromna žareča krogla v prostoru med Balkanom in Srednjo Evropo. Pošilja žarke preobrazbe in vleče vase kar potrebuje preobrazbe.

  Večja težava
  Vidim s kakšno težavo se vode Solze milosti prebijajo skozi razpoke v skalah – tisto izmaličeno bitje je bilo skrito v materiji. V pomoč se milost pojavi kot sila vzgona iz notranjosti Zemlje. Nesrečno bitje dvigne na raven naših src. Pri čiščenju lažnega fokusa (fokusa laži) se Klek pojavi znotraj mene in preobraža moje vezanosti in pozabljena verovanja.

  Doživeti Klek od znotraj
  Vse poteka po načrtu. Preseneti pa me, ko se dvignem nad vrh gore, da Klek vzdržuje stik z zodiakalnim krogom. Nasprotni pol tega je v pokrajinah okrog Kleka. Potem se zodiak zoži v portal šivankinega ušesa. Ko grem skozi ga prepoznam kot vrata v praprostor večnosti. Obstaja okrog in okrog utelešenega sveta.

  Klekovka
  Se na nivoju sončnega pleteža pokaže kot starka, oziroma ledenik, ki mu odteka voda. Dvignjena na raven srca se Klekovka pojavi za hrbtom in kot voda prodira skozi špranje človeške zavesti v ospredje življenja. Zdaj se Klek pojavi kot snežno bela piramida. Klekovka potem razpre svoj intimno prostor in z njim skrivnost, kako nastaja in se obnavlja utelešeno življenje.
  Ritem tega nastajanja je podoben ritmu plime in oseke. Pri oseki se življenje »umaže« z okoliščinami, ki jih prinaša utelešenje. Pri plimi se prenovi.

  Širši prostor
  Zmajev hrbet Evrope se pojavi kot debela kača, ki se spušča v morje in potem pleza na kopno. Močno je povezana z vodo.
  Vreteno elementarnega srca Evrope se pojavi v zraku kot ptica s krili razpetimi med Goričkim in Benetkami.

  Hvala vsem za sodelovanje!

  *
  *
  *

  Bericht: telepathische Werkstatt für Grossglockner 1.8.2020 (Marko)
  (Ich gebrauche den ursprünglichen Namen des Berges: Klek)

  Einstimmung
  Die Gruppehat sich nach einem klaren Muster aufgebaut. Zuerst haben wir Menschen zusammen mit unseren Ahnen den gossen Kreis gebildet, danach die Engelwesen darüber einen kleineren und unterhalb von uns elementare und unterelementare Wesenheiten auch einen kleineren. So entstand eine abgerundete Rhombus Form, die unten und oben flach ist.

  Umarmung des Berges
  Wir zwei mit Klek stehen uns gegenüber, ich Mensch und er, so wie zwei gleichwertige Wesenheiten. Klek ist eine Wesenheit vom hohen Alter, ganz anders als Menschen aber ich spüre ihn als meinen Nächsten. Er zeigt sich gleichzeitig als Mutter der Länder und Landschaften, als die jungfräuliche Vogelgöttin und als Alte Weise.

  Reinigung
  Nach einiger Zeit kommt unerwartet eine Selbstreinigungsphase zustande. Aus dem innern des Berges kommen zustande starke farbige Lichter, die reinigen und umwandeln. Als nächstes schwebt Klek als eine gigantische feurige Kugel im Raum zwischen Balkan und Mitteleuropa strahlen der Reinigung aussendend und das was Wandlung braucht in sich hinein ziehend.

  Das grössere Problem
  Ich sehe wie schwierig sich die Wasser der Träne der Gnade durch das Gestein durchziehen – die verstümmelte Wesenheit ist offenbar in der groben Materie versteckt worden. Als Hilfe steigt aus dem Berginnern die Gnadenwelle auf und hebt die unglückliche Wesenheit auf die Ebene unserer Herzen.
  Bei der Auflösung vom falschen Fokus taucht Klek in meinem Innern auf und hilft mir meine eigene Bindungen an überholte Glaubensmuster aufzulösen.

  Klek von Innen erleben
  Alles wird wahr so wie im Plan vorgesehen. Was mich überrascht geschieht nachdem ich durch die Bergspitze durch bin. Ich sehe wie eng Grossglockner/Klek mit den Sternen des zodiakalen Kreises verbunden ist. Ich sehe sogar die Spiegelung des Zodiak in den Tälern, die Klek umranden. Danach wird Zodiak ganz eng wie ein Portal des Nadelohrs. Da gleite ich durch und finde mich im Urraum der Ewigkeit wieder der die manifeste Welt umgibt.

  Klek Göttin
  An der Ebene des Solar Plexus gleicht sie einer alter Frau die im schwindenden Gletscher liegt. Wenn sie auf die Herzebene gehoben wird, ist sie im Rückenraum anwesend und von dort als Wasser durch die Lücken des menschlichen Bewusstseins in die manifeste Welt vor uns durchdringt.
  Sie ist danach als eine schneeweise Pyramide anwesend. Sie öffnet danach ihre intimen Räume und mit ihnen das Geheimnis wie das verkörperte Leben zustande kommt und zyklisch erneuert wird.

  Grossraum
  Der Drachenrücken von Europa zeigt sich wie eine dicke Schlange, die ins Meer eintaucht und sich aufs Land begibt.
  Rhombus des elementaren Herzens von Europa zeigt sich mir wie ein Vogel in der Luft mit den ausgebreiteten Flügeln die von Pannonien bis Venedig reichen.
  Danke an alle die mitgeholfen haben!

  Marko Pogačnik

Comments are closed.