Nedelja 23. maja od 9.00 do 10.40 zjutraj
ponovitev v ponedeljek, 24. maja ob 20.00 zvečer

Konflikt, ki je spet vzplamenel v Izraelu/Palestini je nevaren za svet, ker se dogaja v deželi kjer srce Zemlje najde enega najmočnejših krajev svojega razodetja: Jeruzalem dobesedno pomeni »Kraj miru«.

Gledano z očmi geomantije se Izrael/Palestina (skupaj z delom kraljevine Jordanije) nahaja na mestu grlenega središča pomembnega za Zemljo kot celoto. Če se od tod razlega močan klic k vojni, lahko slednji najde resonanco kjerkoli po planetu.

Program natisnite in ga imejte pri sebi, da boste lahko delovali uglašeno, ali ga imejte na zaslonu računalnika ali telefona.


9.00–9.10 Uglasitev skupine

 1. Bodi ozemljen, ozemljena v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu, smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Nadalje bomo ustvarili prostor za našo delavnico, obdan s finimi membranami, ki nam omogočajo soustvarjanje in nas varujejo pred vmešavanjem od zunaj. Občuti hvaležnost, ker nas membrane varujejo pred dejavnostjo protisil, ki lahko blokirajo pot miru in zemeljskega stvarstva.
 3. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, ki ni podložen omejitvam linearnega časovnega reda.
 4. Če se ti med delavnico zgodi, da ne moreš naprej ali izgubiš stik s skupino, uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov, da se prebiješ naprej. Lahko se tudi vrneš v krog, ki smo ga ustvarili, in se spomni na to, da te skupina podpira.

9.10–9.30 Prinesimo vzgib preobrazbe na območje, uničeno z vojnami in zatiranjem

 1. Predstavljaj si velikansko ptico, s krili, razširjenimi čez celotno območje Izraela/Palestine. Najprej se zdi, da je golobica Svetega Duha, prinašalka razsvetljenja. Potem pa se pokaže velikanska črna senca njenih kril, segajoča čez dežele in narode, ki tam živijo.
 2. Potem se zavej magnetnega potega iz notranjosti Zemlje. Nevarnega ptiča posrka, kot da je iz papirja, v svetišče preobrazbe v notranjosti Zemlje.
 3. Sledi trenutek tišine. Izkoristi trenutek tišine za občutenje te pomembne preobrazbe.
 4. Potem glej izvire najbolj čiste vode. Izvirajoč iz Zemlje, se zdaj pojavljajo po celem območju Bližnjega Vzhoda. Celo območje prekrijejo s tanko plastjo tekoče vode. Voda, prepojena z ženskimi vrednotami, se razliva proti Perzijskem zalivu, proti Rdečemu morju, proti Sredozemskemu in proti Črnem morju.
 5. Vsi skupaj z gosti stojimo do gležnjev v nežnih vodnih tokovih, razprostrtih po širinah Bližnjega Vzhoda. Zavedaj se naše skupne in tudi svoje navzočnosti.
 6. Naša srca nihajo v sozvočju z vodnimi pretoki, nakar začno naša srca žareti z ljubeznijo.
 7. Ljudje tega širnega območja so najprej hudo začudeni, potem pa začno tudi njihova srca žareti z ljubeznijo in mirom …

9.30–9.50 Obnavljamo ravnotežje, označeno s simbolom Davidove zvezde

 1. Kot osrednji geomantični pojav na območju Izraela/Palestine obstaja od pradavnih časov v tamkajšnji pokrajini sistem Davidove zvezde – deloma se razteza tudi na območje kraljevine Jordanije. S svojima dvema trikotnikoma vzdržuje v prostoru sporočilo popolnega ravnotežja med kozmičnimi in zemeljskimi silami Gaje, na drugi ravni pa med ženskim in moškim počelom.
 2. Predstavljaj si Davidovo zvezdo kot velikanski večrazsežnosten kozmogram, postavljen deloma nad in deloma pod Zemljo. V slavnostnem ritmu se vrti okrog svoje osi. Sposoben je služiti kot kraj srečavanja med angelskimi bitji vesolja in bitji življenja Zemlje. (Njegova os je centrirana jugozahodno od Nazareta.)
 3. Zavemo se, v kakšnem stanju je sistem Davidove zvezde v sodobnem času s potemnelimi in zlomljenimi deli. Žrtev motenj in zlorabe v preteklosti in sedanjosti kliče po obnovi svoje prvotne lepote in vloge v prostoru.
 4. Predstavljaj si, kako snemamo poškodovane dele in jih operemo v vodi, ki jo je Gaja ustvarila kot odgovor na našo prvo vajo.
 5. Potem oprane dele krajinskega svetišča Davidove zvezde preseli v močno pomanjšani obliki v prostor svojega trebuha, da se tam spet sestavijo v celoto.
 6. Nato svetišče dvigni v svoj srčni prostor, da se prenovi njegova prvinska moč in sposobnost, da sveti z ljubeznijo vesolja in Zemlje.
 7. Nazadnje se vrni k prvi točki zgoraj in si predstavljaj, da svetišče Davidove zvezde spet žarči v pokrajini Izraela/Palestine/Jordanije s svojo polno navzočnostjo.

9.50–10.00 Kratek odmor

10.10–10.20 Prebujamo izvir miru, ki obstaja pod gričem Jeruzalema

Grič (točneje krajinski pomol), na katerem stoji obzidano mesto Jeruzalem, je eden od krajev, kjer Zemlja hrani enega najmočnejših izvirov vrednote miru na planetu. Na grič pritiskajo debele plasti nekaj tisočletij trajajočih prepirov in spopadov, ki temu mogočnemu izviru ne dovolijo prepojiti dežele z mirom – čeprav celo ime Jeruzalema pomeni »kraj miru«.

 1. Najprej se je treba potruditi za preobrazbo moške agresivnosti. Uspelo ji je Jeruzalem spremeniti v enega najmočnejših vozlov v mreži temnih sil, ki mučijo Zemljo.
 2. Predstavljajmo si, da se potopimo v globoko jezero prvinskega miru pod Jeruzalemom.
 3. Na dnu jezera najdemo velikansko kristalno skalo, ki predstavlja matriko miru. Vanjo je zapičen meč. Vzemimo meč iz kristala in ga vodi miru izročimo v preobrazbo.
 4. Zavej se tudi, da se s tem v naši zavesti raztapljajo tudi napačne predstave o naravi moškega počela, simbolizirane s tistim mečem.
 5. Zdaj izkušnjo prenesemo na stvarno raven življenja. Ko izpolnjeni z mirom stojimo v pokrajini Izraela/Palestine, utelešamo prvinsko moško počelo – ne glede na to, ali sem ženska ali moški.
 6. Na glavi nosiš krono, spleteno iz zvezd, telo se počuti tekoče, pri čemer diha s svetim bistvom vode.
 7. Posledično se začne razkrajati jeruzalemski vozel v mreži temnih sil; proces razkroja se nadaljuje v celotni mreži.

10.20–10.40 Zdaj je mogoče odpreti izvir miru, shranjen v globini pod Jeruzalemom

 1. Predstavljaj si, da se spremeniš v drobno mravljo. Zlezi po svoji hrbtenici do glave in skozi tilnik vstopi v prostor možganov.
 2. Ko vstopiš, ugotoviš, da je tvoja leva (ženska, intuitivna) polovica možganov ovita v skoraj nevidno plastično vrečko – ta omogoča prevlado moške in razumske polovice možganov.
 3. Potegni plastiko z možganov in jo po hrbtenici ponesi v svojo trebušno votlino. Izroči jo vesolju tamkajšnjih mikroorganizmov, da jo razgradijo.
 4. Nato si sebe zamisli kot velikana, dvakrat višjega od jeruzalemskega griča.
 5. Zapiči zlato cevko v jeruzalemski grič tako globoko, da dosežeš jezero prvinskih sil miru; v smeri navzgor cevka sega visoko v ozračje nad Jeruzalemom.
 6. Vode miru se začno nemudoma dvigati po zlati cevki navzgor in ustvarjati oblake svete vode nad Jeruzalemom.
 7. Iz oblakov začne deževati. Drobne kaplje miru padajo kot nežen dež na Izrael/Palestino in ves Bližnji Vzhod in pri tem gasijo ognje sovraštva in bojevanja.

10.40 Zaključek

Globoko se prikloni in se zahvali vsem sodelujočim – tudi prevajalcem in soustvarjalcem delavnice.


Natančen opis krajinskega svetišča Davidove zvezde najdete v knjigi Ane in Marka Pogačnika »Tako široko srce« (Založba Iskanja)