Torek, 31.3. 2020

Predlaga in vodi: Marko Pogačnik

Drage sodelavke in sodelavci sobotne delavnice na Nunskem vrtu,

iz poročil o delu in iz svojih izkušenj se je izluščilo še eno ključno delo, ki ga je treba narediti, da bi naša delavnica našla dovolj globok zaključek. Prej se ni dalo zaznati, da državotvorno območje SLO obvladuje nek »virus«, ki povzroči, da se lahko krogla sredi trga, ki jo sestavljajo sile štirih zmajev, vsak trenutek sesuje v nič.

Ta »Virus«je izraz sil, ki jih je človeštvo s svojo skrajno odtujenostjo svoji pravi identiteti pritegnilo iz nekega neznanega vesolja in se hranijo s tistim, kar bi moralo omogočati življenje in podpirati ustvarjalnost. Kako pa to, da Zemlja in njena bitja dovoljujejo vdor teh sil? Človek potrebuje izkušnje, kako grenko je življenje, če ni povezan navznoter in navzven. Ali torej smemo pri tem karkoli spremeniti? Smemo zato, ker je Nunski vrt eden od tistih krajev na Zemlji, kjer kali seme novega prostora, to kaljenje semena pa je vpisano v kozmični ciklus za ta trenutek in človek je soodgovoren za njegovo uresničenje. Globalno gledano je virusna kriza, ki jo trenutno doživljamo na planetu, isti problem na osebni ravni posameznikov.

Predlagam, da se v torek. 31.3. 2020  še enkrat srečamo ob 9.15 z naslednjim programom: 

Našel sem bolj preprost način, kako pravzorec rajskega vrta, ki ga Zemlja čuva na območju bivšega Nunskega vrta, osvoboditi sil, ki ga izčrpavajo, zaradi česar se ne more odpreti in zaživeti v tem trenutku razvoja, čeprav je čas zrel za to in se po Zemlji odpirajo semena novega prostora, ki je v primeru pravzorca Nunskega vrta identičen z vizijo rajske Zemlje.

Nesrečni vzorec, ki še naprej blokira sem odkril v gesti spomenika Borisa Kidriča, ki stoji na nasprotnem koncu od Nunske cerkve, namreč pred predsedniško palačo.

Na kipu drži človek obe roki kot klešče zapičene v telo. Spredaj sta palca, za hrbtom pa štirje prsti. (1) (Ta gesta označuje ločenost štirih elementov – prsti – od prvinskih sil kreacije – palec)

Ta gesta je nenaravno dvignjena tako visoko, da človeka preščipne na ravni elementarnega srca, ki se nahaja na dnu kosti grodnice. (2) (Ta gesta označuje sodobnega človeka odtrganega od svojega elementarnega bistva.)

9.15-9.25 Povežemo se v krog in povabimo v krog bitja Nunskega vrta in širše.

Da bi bilo delo varno se uglasimo s frekvenco, na kateri je delo potekalo v soboto. To naredimo tako, da pred srčnim središčem postavimo z rokama mandorlo pri kateri se dotikata oba palca spodaj in oba kazalca (prvi prst) zgoraj.

9.25- 9.40

 • Najprej omenjeni spomenik odklopiš od energijskega sistema Nunskega vrta.
 • Sledi zgoraj omenjena točka (1). Predstavljaj si, da opisano gesto, ki deluje kot koda ločitve, najprej spustiš v globine Zemlje in prosiš Gajo za ponovno povezavo štirih elementov (prstov) z njenimi prasilami in bitji vzročnega sveta (palec).
 • Potem dvigni prenovljeni pravzorec na raven Trga republike – Nunskega vrta.
 • Nato točka (2): gesto, ki preščipne telo na nivoju elementarnega srca preobraziš tako, da jo dvigneš na raven srca in tam raztopiš.
 • Razvij pri tem občutek da so zdaj vse ravni bitja povezane v celoto.
 • Tudi ta občutek prenesi na prostor s katerim delamo.

9.40 – 9.50 Zdaj je še potrebno povabiti prasile štirih elementov, da ponovno vzpostavijo kroglo sinteze sredi prostora, (Zmaj Grajskega hriba (Ogenj), Zmaj Šišenskega hriba (Zemlja), Zmaj Barja (Zrak) in Zmaj Save (Voda), da bi krogla sinteze (vsepovezanosti) lahko pravzorec raja na Zemlji neprestano vzdrževala aktivnega v prostoru državotvornega okraja SLO in širila v svet.

Povabi bitja varuha tega pravzorca in Devo varuhinjo Nunskega vrta, da varujejo nedotakljivo celovitost ustvarjenega.

Zahvala in zaključek kroga.

5 Comments

 1. Dragi vsi,

  takoj ko smo se povezali, sem občutila veliko hvaležnost in v trenutku so se nam pridružila bitja prostora. Že v soboto je bilo v sredini Nunskega vrta prisotno belo čudovito bitje, kot nekakšna središčna točka, izvir. Vendar zaprt, nedostopen. Danes sem ga dojela, ob sklenitvi našega kroga, kot rahlo odprt ogromen bel popek.

  Imam kar nekaj dela, da odklopim, razdiralno gesto spomenika od energijskega sistema Nunskega vrta. Občutim krče v pleksusu. Veliko drobnih, svetlobnih bitij, kristalno modre barve mi pomaga in že se bolečina stopi, moj pleksus se osvobodi in eterični nivo Nunskega vrta zasije v večji dinamiki in povečanem številu prisotnih bitij.

  Ko sem razdiralno gesto potegnila globoko v zemljo in prosila Gaio za ponovno povezavo, se je gesta spontano preobrazila v roke v položaj molitve, ožarčene v svetlobi odpuščanja. Elementarna bitja so začela okrog te molitvene geste plesti svetlobno kroglo iz srebrnih in zlatih niti. Ko sem jo dvignila na nivo Trga republike, so se roke v trenutku razprle v gesto sprejemanja in dajanja. Preplavi me čudovit občutek ravnotežja in ljubezni. Prisotna bitja vzdržujejo ta vzorec.

  Gesto klešč sem na ravni srca opazovala, bila je krhka in se je zdrobila v fin prah, ki je šel naprej v preobrazbo.

  Sedaj se vzpostavi celota pravzorca prostora. Bel čudovit, popek se odpre in se začne vrteti v desno smer in iz njega vzide veličastna, prelepa boginja vsa bela, srečna, polna ljubezni, miru, moči, modrost, suverenosti. Okrog nje cel roj bitij, ki delujejo vsak na svojem nivoju in oblikujejo ogromno svetlobno vreteno v prostoru, ki je s svetlobnimi nitmi vpeto in povezanov z Gaio in Kozmosom. Navdihujoč občutek, veličasten. Prevladuje bela svetloba.

  Potem pokličem zmaje. Vsak nosi svoje barve in je precej bolj odziven in povezava steče hitreje kot prejšnjič. Vsi štirje tokovi se hkrati združijo v centralnem vretenu Nunskega vrta, kjer vsak prinaša svojo kvaliteto in dopolni popolnost nastale strukture. Občutek je neprecenljiv…radost,sreča,popolnost,obilje,ekspanzija,vsepovezanost,sožitje…

  Prosim varuhe, da vzdržujejo nastalo strukturo dejavno. Pojavijo se kot svetlobna bitja, krogle na vseh pomembnih stičiščih strukture, šest jih je. Kot sedma varuhinja pa se pojavi prelepa nežna a hkrati močna vila, ki se zavzame za belo boginjo v sredini strukture.

  Srčna hvala vsem vam, ki smo danes soustvarjali

  Nina

  Nina
 2. Dragi Marko, dragi svi sudionici radionice,
  hvala na još jednoj zajedničkoj radionici.

  Prilikom formiranja kruga zamolila sam vilinska bića s Opaćca s Velog Iža da pomognu u stabilizaciji jer sam u krugu osjećala neku tamnu masu koja je ometala i stvarala mi nelagodu.

  Ponovno povezivanje 4 elementa s prasilama Gaje i bićima uzročnog svijeta – spustila sam gestu u Zemlju, zamolila Gaju za ponovno povezivanje. Nakon što sam Gaji dala fraktal srca pojavila su se 4 zmaja upregnuta u kola kojima je upravljala Gaja. Djelovali su pomalo divlje. Podigla sam ih do Trga.

  Gesta koja preštipa tijelo – podigla sam je do srca, rastopila se, osjećaj opuštanja, mira, ljubavi, povezanost, harmonija – proširujem na čitav prostor. Zapjevale su ptice, sladak miris u toplom sunčanom zraku.

  Pozivam prasile zmajeva elemenata koji su se uzdigli iz Zemlje da ponovo uspostave kuglu preobrazbe. Zmajevi se zavrte u krug i stvore kuglu duginih boja koja se vrti.

  Pozivam bića zaštitnike tog prauzroka – čitav Trg se podiže i izranja div koji legne ispod kugle i postavi je na svoje srce.

  Deva Nunskog vrta pjeva božanskim glasom od kojeg se cijelim trgom raspršuju Gajine iskrice. Osjećaj sigurnosti, mira, radosti.

  Velika radost među nama i svim bićima, plešemo, pjevamo, smijemo se…

  Hvala svima,

  Gordana

  Gordana
 3. Dragi Marko i ostali prijatelji
  Bili je lijepo opet raditi zajedno, nadam se da ćemo nastaviti tako.

  Dojmovi s radionice:
  Kad sam spustila gestu koja razdvaja u dubinu Gaje, moje ruke su stvorile posudu u koju je tekla kozmička voda. Ta posuda je ostala na trgu i u nju stalno teče kozmička voda koja se prelijeva na cijeli prostor.
  Bića Nunskog vrta su umotala kip u bijelu energiju da se dodatno neutralizira štetno djelovanje geste.
  Zmajevi nakon toga s lakoćom i veseljem formiraju prekrasnu kuglu.
  Svjetlost kugle uduginim bojama se prelijeva, vrti i razlijeva na sve strane.
  Pozovem vilinska bića s Opaćca na otoku Ižu da nam se pridruže. Bića nam se s veseljem pridruže i stvaraju svjetlosnu mrežu prema drugim krajevima (Klek, Istra, Velebit, Zagreb, Papuk, Triglav, Trst, negdje u smjeru Švicarske). Ova mjesta sam prepoznala, ali mreža ide na sve strane i nisam sve točno vidjela.

  Višnja
 4. Pozdravljeni!

  Dok smo se pozdravljali i povezivali, vratili su se patuljci i stali s nama u krug, sretni što će s nama raditi.

  Otklop spomenika radim nekoliko puta na par mjesta oko spomenika. Prilikom zadnjeg otklopa, spomenik se nagne naprijed, sruši na tlo i razbije. Ups!
  Uzmem dio sa rukama i ponesem ga u dubinu zemlje da pitam Gaju za rastapanje tog uzorka. Pokazala mi je vježbu :
  Ruke iz položaja kakav je na spomeniku dovesti na leđa u istoj visini. Tu se prsti spoje u mandorlu i niz hrbat spuste do iza kukova, i tu naprave posudu od dlanova. Tada mi Gaja u dlanove stavi vlažan komad lopticu zemlje. Prvo sam pomislila da je glina i da treba nešto oblikovati. Ali kada sam to donijela naprijed i počela gnječiti, vidjeh da je blato koje se razmazalo po dlanovima. Vratim se gore do spomenika i utisnem dlanove i zemlju u tlo (ostaju tragovi kakve su neandertalci slikali po spiljama). Ponovim vježbu nekoliko puta oko spomenika i zadnje na samom spomeniku utisnem još jedan dlan na visini elementarnog srca.

  Zmajevi i kugla: pokažu mi da uzemljenje tog novog prostora treba biti razgranato kao korijenje, a ne u jednoj točki.
  Formirala se bijela kugla koja lebdi izmedju struktura uzemljenja i unebljenja. Može se pomicati dolje, da utone u zemlju i ima dodir sa elementarnim svijetom. Kao i podići da lebdi tik iznad površine trga. Kugla na sebi ima uzorke kao jetkano staklo, pa je dijelom prozirna.

  Brine me to što ne mogu uspostaviti kontakt sa zaštitnicima vrta. A već sam prije vidjela da se struktura stvorena u subotu lagano smanjivala.

  Moramo li se još koji puta posvetiti ovom prostoru?

  Grlim vas sve i zahvaljujem!

  Dragonfly
 5. Pozdravljeni,

  Lepo snidenje, zares, toliko svetlobe.

  Ko pa sem preobrazala 1 in 2. del, sem imela težave na grlu, srcu in pleksusu.
  Zato sem na osebnem nivoju najprej to preobrazala, in ta del ponudila prostoru. Potem pa je lepo steklo, veliko svetlobe, veseja in ljubezni sem občutila, seveda izven predvidenega časovnega okvirja.

  Hvala vsem.

  Ne vem, koliko sodi sem ali le k meni, a delim.
  Imela sem danes ponoči sanje, da mi je Ana Pogačnik predala ključe od starinske zapuščene zgradbe, kjer je bil tudi wc. Tja sem se namenila. Ko sem odklenila stopnišče, je prišla eno dekle s kolesom, in mi ključe vzela. Zelo sem bila osupla, žalostna, kako se naj vrnem brez ključev k Ani. Začela sem jokati, v tem pride po stopnicah medicinska sestra in me opazuje. Ne morem se pomiriti.
  Naslednji prizor je s skupino, mislim da geomantov, nekdo ponuja piškote ljudem. Ne morem jesti, ker me preganja misel na ključe.

  Pozdrav, Tatjana

  Tatjana

Comments are closed.