Nedelja, 5. aprila 2020 od 9.15 do 12.00

 

Koncept: Marko Pogačnik, organizira Cosmogea

 

Program natisnite in ga imejte pri sebi, da boste lahko delovali uglašeno ali ga imejte na zaslonu računalnika ali telefona.
Pri delavnici sodeluje 50 prijavljenih udeležencev iz Italije in 32 udeležencev iz Slovenije in Hrvaške (Društvo VITAAA), ki so ponudili sosedsko pomoč.

PROGRAM

 

9.15 – 9.30 Povezovanje skupine

1. Najprej si vzamemo čas, da občutimo sodelujočo skupino (sodelujemo od doma).

2. Dotaknemo se med sabo osebno (kot da se pozdravljamo) potem pa se občutimo kot širen krog, ki obkroža območje Italije.

3. Potem povabimo bitja, ki sta jim pri srcu zdravje in ustvarjalnost italijanskega prostora, da zasedejo svoja mesta v našem krogu. Skušamo občutiti njihovo navzočnost.

4. Zdaj je potrebno vzpostaviti nivo, na katerem bo delavnica potekala. To storimo s prsti rok. Pred srčnim središčem postavimo lik mandorle tako da združimo oba palca zgoraj in oba sredinca spodaj. Ostali prsti svobodno lebdijo v prostoru.
(O mandorli glej Priloga 1)

 

9.30 – 9.40 osvoboditev Italije od mrež, ki jo dušijo

1. Začnemo z mrežo, ki je zasidrana v cerkvah Italije in je vezana na Vatikan. To je mreža, ki jo je spletla vera, ki ne pozna božanske narave Zemlje in njenih elementarnih svetov ter bitij.

2. Predstavljaj si, da iz vseh cerkva Italije potegneš ven siv vozel te mreže (ne posamezno, temveč postopoma iz vseh cerkva hkrati).

3. Mreža zdaj lebdi v zraku nad italijanskim prostorom. Videti je kot preperela ribiška mreža. Razširi jo še nad ostale katoliške kraje na Zemlji, ki se tudi osvobajajo enostranskega odnosa do Božanstva.

4. Predstavljaj si, da skozi odprtine mreže piha veter vijolične barve in čisti vse, kar ne pripada življenju in resnici.

 

9.40 – 9.50 osvoboditev Italije od nacionalizma povezanega z Rimskim imperijem

1. Zdaj imamo opraviti z mrežo ognjene moči, ki jo je v Evropi in sosednjih kontinentih vzpostavil Rimski imperij in ki danes in v preteklosti poganja fašistične težnje. Mreža ognjene moči ignorira občutljivost življenja in žensko naravo Zemlje in Vesolja.

2. Predstavljaj si, da iz telesa Italije potegneš ven ognjene vozle te mreže (ne posamezno, temveč postopoma iz vseh prizadetih krajev hkrati).

3. Ta črna in ognjena mreža zdaj visi nad Italijo. Razširi jo še na ostale dežele Rimskega imperija, kjer tudi potegne ven ognjene vozle.

4. Predstavljaj si, da skozi odprtine mreže piha veter vijolične barve in čisti vse kar ne pripada življenju in resnici.

 

9.50 – 9.55 Dvigni obe mreži tako visoko, da ju lahko dosežejo angeli čistilci.

Naj ostaneta tam visoko zgoraj v svojem procesu preobrazbe (do zaključka Delavnice).

 

9.55 – 10.00 Kratek odmor, da si lahko zapišete izkušnje, da jih boste potem lahko delili med sabo.

 

10.00 – 10.20 Zdaj je treba Italiji vrniti življenjsko moč

Vir prasil življenja za Italijo je Tirensko morje obrobljeno z Sicilijo, Sardinijo in južno Italijo okrog Neaplja.
Tam se prasile vode (Tirensko morje) in ognja (Vezuv in Etna) pomešajo med sabo v življenjsko silo.

1. Predstavljaj si kako se sile vode in ognja na tem območju stalno mešajo med sabo (podobno kot pri jin-jang simbolu) tako da nastane krogla življenja.

2. Iz te krogle življenja izvirajo neštete kapljice, ki pronicajo skozi telo Apeninskega polotoka od juga proti severu.

3. Vsaka kapljica nosi v svojem jedru iskro ognja (ogenj je vedno ovit z vodo!).

4. Glejte, kako napredujejo te kaplje od juga proti severu, kako gredo skozi mesta in pokrajine…tudi skozi podzemne prostore. Bodite igrivi ampak mirni.

5. Na severu se Apeninski polotok razpre kot pahljača. Tam kaplje iz Tirenskega morja zadenejo ob zasnežene vrhove Alp in se preobrazijo v kristale snežink.

6. Od Alpskih vrhov se zdaj kristali snežink usmerijo proti jugu Italije. S sabo nosijo hlad kristalne čistosti. (Snežinke so kristali vode!)

7. Ko se kristali vode spuščajo proti jugu se dotikajo pokrajin in mest. Prinašajo čistost in voljo do življenja.

8. Nazadnje se združijo z vodo Tirenskega morja. Italija svobodno zadiha. Zahvali se!

 

10.20 – 10.30 Oživljanje identitete Italije – reset zdajšnjega stanja

Apeninski polotok je podoben ženski, ki laži na boku (Apenini!) in je pri tem obrnjena proti zahodu. Na severu se njeni lasje razširijo kot pahljača. Boginja Italije tako spi.

1. Prestavljaj si, da se Italija v spanju obrne nazaj tako, da se hrbtno potopi v Jadransko morje, se obrača pod Zemljo in na zahodni obali spet pride na dan in se nazadnje uleže na Apeninski polotok tako kot je ležala na začetku na boku.

2. Ta obrat prostora Italije nekajkrat (počasi!) ponovi.

3. Vsakič, ko se Italija vrne na svoje mesto je kratka pavza, da občutiš, kako je z njo.

 

10.30 – 10.50 Oživljanje duhovne identitete Italije

Zdaj je Italijo treba povezati s njenim pravzorcem, ki ga Gaja hrani v notranjosti Zemlje.

1. Najprej se poveži s posameznimi kraji, ki jih poznaš v Italiji. (V Prilogi 2 so po abecednem redu našteti kraji, ki smo jim posvetili delavnice v okviru projekta Cosmogea. Najbolje, da si tam izbereš kraje in narediš zase spisek s katerimi se boš povezoval/a. Dodaj tiste, ki po tvojem občutku manjkajo.)

2. Vsakega od teh krajev glej na reliefu Italije kot droben kristal poljubne barve.

3. Ko si svoje kraje spremenil/a v kristale si predstavljaj da v globini zavesti Zemlje (pod Italijo) leži še ena Italija kot vzorec spleten iz zlata.

4. Vsakega od izbranih krajev s tanko nitjo poveži z ustrezno točko na pravzorcu v Zemlji.

5. Pravzorec potisni malo globlje v Zemljo, da se kristali na površju bolje ozemljijo ker se niti napnejo. Kraji zasvetijo močneje.

6. Občuti Italijo povezano in ozemljeno. Zahvali se.

 

10.50 – 11.10 Kratek odmor, da izkušnje zapišeš in popiješ skodelico kave

 

11.10 – 11.20 Osvoboditev od mreže 5G

Telekomunikacijsko omrežje 5G ima namen nadomestiti človeško ustvarjalnost (kot jo je pokazal Leonardo da Vinci, na primer) s tehnično mrežo, ki temelji na sposobnosti virusov za prenašanje informacij. (Prejšnje mreže so temeljile na mineralih.)

1. Najprej je potrebno odklopiti pajka, ki po Zemlji plete mrežo 5G – ta pajek je posledica odtujene človekove zavesti. (Vaja odklopa je napisana v Dodatku 3)

2. Predstavljajte si, da imunski sistem Zemlje (sfera, ki visoko na nebu obkroža Zemljo) potegne to mrežo vase in preobrazi. (Tam je dom virusov, ki nam delajo težave.)

3. Potem glejte, kako se po celi Italiji iz tal pojavijo organski senzorji, kakršne imajo metulji. Veselo se premikajo in prostor osvobajajo krute tujosti. Italija spet čuti utrip življenja.

4. To kvaliteto svobode in občutljivosti širimo v svet.

 

11.20 – 11.30 Italija kot prostor, ki iniciira ustvarjalnost

Italijo je potrebno ponovno prebuditi kot žarišče svobodne in srčne ustvarjalnosti.
Oglej si priloženo risbo Italije v obliki mandorle kot simbola kozmične ustvarjalnosti.

1. S pomočjo svoje hrbtenice se poveži s hrbtenico Italije, ki poteka po vrhovih Apeninov od Zaliva Taranto (med peto in stopalom »italijanskega škornja«) čez Firence proti Milanu.

2. Občuti kako prvinska moč te hrbtenice pulzira.

3. Potem se poveži z Jadranskim morjem in Mediteranom, ki oblivata Italijo.

4. Iz obeh morij potegni miniaturne kapljice (od enega morja do drugega) tako da oblikujejo mandorlo okrog Italije kot simbol ustvarjalne besede in dejanja.

5. Razširi jo toliko, da zaobjame celotno ozemlje Italije in še sosednje dežele.

6. Občuti sile in bitja ustvarjalnosti, ki se prebujajo znotraj mandorle.

 

11.30 – 11.40 Kratek odmor, da izkušnje zapišeš in poješ košček čokolade

 

11.40 – 11.50 Italija dar ustvarjanja deli s svetom

Italija ima svoj kraj, kjer navdih za ustvarjalnost deli s celim svetom. To je trikotnik med Gubbiom, Assisijem in jezerom Trasimeno. Skozi ta trikotnik kot portal teče pas, ki obkroža Zemljo. Med Cosmogea delavnico v Gubbiu smo ga 5. maja 2016 obnovili.

1. Občuti omenjeni energijski portal na svojem elementarnem srcu, ki se nahaja na dnu kosti grodnice.

2. Prenesi ta občutek na omenjeni trikotnik, ki se nahaja sredi Italije.

3. Od tam se okrog Zemlje širi impulz, ki spodbuja ustvarjalnost srca in grla.

4. Občuti, kako se Zemlja počuti, če človek ustvarja za dobro življenja.

 

11.50 – 12.00 Zaključek

Povezani z mandorlo Italije se ji zahvalimo za izkušnje in jo ovijemo v plašč zaščite. Zahvalimo se tudi njenim bitjem za sodelovanje.
Zahvalimo se eden drugemu in razpustimo naš krog. Zapišite izkušnje, da jih boste lahko kasneje po mailu podelili med seboj.

 

PRILOGA 1

Mandorla je sakralna oblika, ki nastane, če se dva kroga prekrižata med seboj. Predstavlja vrata rojstva in sposobnost ustvarjanja na človeški in božanski ravni.

 

PRILOGA 2: Delavnice za zdravje prostora izvedene v Italiji 1990-2020:

Alto Adige/Südtirol, Assisi, Bolzano/Bozen, Bologna, Carnia, Cavalese, Cividale/Čedad, Cortona, Cremona, Doberdob, Duino/Devin, Faenza, Firenze, Gemona, Gorizia/Gorica, Grado/Gradež, Gubbio, Isola Bisentina/Lago di Bolsena, Lago Trasimeno, Lignano, Lucca, Merano/Meran, Milano, Monrupino/Repnje, Napoli, Osoppo, Padua, Palmanova, Parma, Pieve di Soligo, Roma, Santa Certa/Umbria, Siena, Todi, Torino, Trieste/Trst, Udine/Videm, Venezia/Benetke (samo v Benetkah 81 delavnic).

 

PRILOGA 3: Gaia Touch vaja odklopa

1. Postavi roke v obliki molilne geste horizontalno pred pleksusom.

2. Pritiskaj jih močno eno ob drugo in se pri tem zavedaj, kaj je tisto, kar hočeš odklopit.

3. Potem jih v enem trenutku razdruži.

4. Iz dlani razprtih rok pošiljaj vijolično svetlobo, da preobraziš kar je od vezanosti ostalo.

5. Zahvali se.

3 Comments

 1. ITALIJA, 5.4.2020
  Pri povezovanju se je oblikoval velikanski krog udeležencev, nas in različnih prisotnih bitij, ki so soustvarjala z nami. V trenutku, ko se je krog oblikoval, sem zagledala žensko postavo, ki želi vstati iz ležečega položaja, kot, ko bi vstajala brez rok in z zvezanimi nogami na tleh. Večkrat je poskusila, vsakič se je dvignila višje, nato jo je pri vstajanju ovirala še nekakšna polkrožna opna, v naslednjem poskusu ji uspe, pretrgati opno, sebe postaviti v sedeči položaj in ob naslednjem vdihu je vstala na noge. Velika, prosojno bela Boginja Italije, je začela počasi stopicati na sredini kroga, kot bi poplesavala. Naenkrat se znajdem z njo na sredini, zaznam, kako se dotikava z rokami, izmenjaj, pleševa. Okoli naju krog. Vsi plešemo. Krog se veča. V enem trenutku obe poklekneva ena proti drugi in se poljubiva… zaslišim petje »..zdaj se vidi, zdaj se zna, koga …. rada ima…« Plešemo kolo, izmenjujemo se na sredini, velikan, Marko, delfini, zmaj,.. Ustvari se izjemno velika krogla, živahne energije .

  Ribiška mreža iz cerkva, siva, težka, … kot disk se dvigne le malo v višino. Tišči dol. Nato pod zemljo zagledam svetlobna bitja, prepoznam Shi civilizacijo, ki režejo s »škarjami«, z rokami korenine pod zemljo. Največ dela je pod Vatikanom. Uspe jim, nato se dvignejo na površje. Mreža se tudi dvigne, skozi skoraj že razpadlo mrežo piha vijoličast veter in delce mreže odnese v nivoje angelov preobrazbe.
  Rimski imperij s fašizmom. Ogromen je. Ognjeni plamenčki prežigajo vezi, nad nami nastane ogromen smogast pas. Zadušljivo. Shi vilinska bitja spremenijo njihove roke v svetlobne »bakle«, prežigajo pod zemljo. Pri Trstu vijoličasti veter razkadi smogasto plast mreže. Dvigne se v višino, k procesom preobrazbe in razrešitve. Osvobaja se.

  Zmaj Etne in zmaj Tirenskega morja zaplešeta v divjem vrtincu. Ustvarita vodno-ognjeno kroglo iz katere letijo naokrog ognjeno vodne kapljice. Ne sežejo prav daleč, prši jih v krogu v nebo, pod zemljo, levo –desno, vendar ne dlje kot je škorenj. Nato zagledam bitja, kako začnejo pršiti kapljice navzgor po Italiji; z zalivalkami za zalivanje rož, eni z »gasilskimi« brizgami, Shi vilinke in vilinci skozi roke ( spreminjajo oblike? vprašam.) » Zavest oblikuje roke v »orodje«, ki je potrebno« Nato je vse steklo, ognjeno vodne kapljice so dosegle Alpe, postopoma so se spreminjale v »snežinke«, čisto, osvežujoče se postopoma spuščajo po Italiji, vse je postalo belo na poti nazaj do Tirenskega morja in širše v globine Sredozemlja. Vse postane belo, Sveže. Očiščeno. Lažje se diha.

  Reset Italija ☺ Pomislim: »Boginja je že vstala, že na začetku dela je stopila v krog.« Boginja pove: «Jaz sem duhovni nivo Italije. Obračamo eterično telo Italije skozi fizično materijo telesa Italije.« Prvi obrat gre počasi. Drugi obrat je čutiti veselje. Spreminjata-izmenjujeta se rdeča in bela barva. Pri tretjem obratu se razsvetli podzemlje. Vse je čisto. Radostno. Živo. Veselo.
  Dobim navdih in jo narišem (risanje z zaprtimi očmi). Ležeča »Boginja« nima srca, nima rok in noge so zvezane. ?!

  Kraje, katere obiščem se zasvetijo kot dragulji. Ko sledim, kje se bo zasvetilo, da spustim nit do zlatega arhetipa, zagledam, kako v podzemlju roke vežejo mašnice(pentlje). Zavezujejo nit, ki se je spustila izpod kraja do zlatega traku pod zemljo. Pod vsakim krajem je nastal obroč, ko prstan s krasnim diamanotom. Na ta prstan, te »bele roke« vežejo nit, ki se spusti do zlatega traku, kjer tudi zavežejo pentjo, vsak kraj – vsak svojevrsten vzorec. Vprašam se, zakaj te »mašnice«, tako skrbno zavezane na obeh straneh, zgoraj in spodaj. Oglasi se mi prastaro ogromno drevo (Ficus sp) iz parka v mestu Siraquze, na Siciliji. da»..ima vsako mesto svoje sveto drevo, da njihove korenine medsebojno komunicirajo in prenašajo informacije, tudi za mesta, katera so zgubila to drevo s prstanom… da prenašajo te informacije skozi telo do nebesnega svoda,…da njihove veje sijejo svetlobne odseve kristala.«

  Odklop od odtujenosti. Metuljčki vztrepetajo. Celo telo mi drhti, rahlo trepeta. Se počutim oživljena.

  Ustvarjalna beseda z dejanji. Naš krog se še bolj razširi, tako, da imamo oba morja znotraj. Italija se spremeni v ogromen list, v obliki mandorle, podolgovat, kot vrbin, ampak z izrazito žilo preko, od peclja,ki gre preko konice lista. Krog drži platno, ki ga strepamo, skupaj z Jadranskim morjem in nato skupaj s Sredozemskim morjem. S strepanjem platna se pršijo kapljice enega in drugega morja preko telesa Italije. »Hrbtenica ne deli, le levo in desno, tudi zgoraj-spodaj, spredaj-zadaj, duhovno-fizično« Kapljice se tudi tako pršijo v vse nivoje. Zopet me povabi, da jo narišem z zaprtimi očmi. Tokrat je dobila srce, v obliki metulja, roke razprte, noge v (pre)ozkem krilu. Vendar odprta, radostna.
  Assisi, Gubbio, Trasimensko jezero. Gibanje v obliki lemiskuate skozi vrata, velika in mala vrata. Velika in mala bitja. Svetlobna in fizična. Človek in vilinsko bitja. Občutek zelo dober. Vse se je risalo. Ustvarjalnost se je razširjala na vso Evropo in še širše.
  Za zaključek še eno kolo »…lepa Anka kolo vodi…« naš ogromni krog pleše kolo, ko se odpre krog, še pojemo in plešemo kolo, nato se vsak na svojem prvem mestu, kot voditelj kola spusti iz kroga, eden pa po eden…
  Čudovita izkušnja. Hvala za soustvarjanje in sodelovanje.

  Ljuba
 2. Dragi tovariši v ljubečem krogu!
  Takoj sem zbrala občutke in misli in jih zelo strnjeno sporočam:

  1.Belo mrežo, ki sem jo snela s točk po vseh cerkvah sem z lahkoto spravila v nebo; težave sem imela samo z delom, ki sega nad Slovenijo, Hrvaško…

  2. Tudi rdečo-črno mrežo sem lepo dvignila, a potem mi je začela “lesti na zahod”, čeprav sem se koncentrirala na območje Rimskega cesarstva; skratka: lezla mi je na področja, kjer je imela “Evropa” svoje kolonije.

  3. Dviganje obeh mrež v nemo je bilo čudovito in na koncu se mi je zdelo, da je Italija en velik siv ptič…ena perut proti vzhodu bolj bela in tista druga – proti zahodu bolj temna.

  3. Potovanje delčkov vode (v njih ogenj) proti severu in nazaj (kristali) je bilo uspešno.. zemljevid Italije pa je bil zgoraj zelo be (prekri s snegom??)l in proti jugu manj, na koncu skoraj nič.

  4. “Obračanje ženske” je bilo enostavno, prijetno…

  5. Pri podzemnem zlatem reliefu Italije pa je bilo znimivo to, da sem pri Vatikanu oz. cerkvi Sv.Petra pri potiskanju zlate plošče navzdol zagledala kot da zlata plošča malo poka.

  6. Pri odklopu 5G mi je pri vizualizaciji metuljev prišel na misel metulj monarh, ki izumira:
  https://www.nationalgeographic.com/animals/2018/12/monarch-butterflies-risk-extinction-climate-change/

  7. Mandorla za Italijo je odlično uspela…pomislila pa sem na škapulir.

  8. Trikotnik “Gubbio, jezero T. in Assisi” sem si zamislila, čeprav nisem bila tam oz.na tisti delavnici…imela sem občutek širine (livade), čeprav najbrž pokrajina tam ni takšna.

  9. Najlepše pa je bilo to, da sem na koncu videla Italijo v 3D mandroli!!!

  Srčen pozdrav vsem.
  Nada

  Nada
 3. Delavnica za Italijo – poročilo
  Marko Pogačnik

  Osvoboditev od cerkvene mreže: Sofija se pojavi na koncu in položi svetla semena v vse cerkve sveta.

  Solza milosti za žrtve italjanskega fašizma in imperija: Po celem prostoru bivšega rimskega imperija začno močno deževati kaplje božanske milosti. V teh deželah se počasi vzpostavlja ples finih membran, ki so jih vojne v zadnjih 2000 letih zatrle.

  Prvinske sile morja in Alp: Italijanski prostor se spremeni v kroglo v kateri se v nasprotnih smereh gibljejo kaplje oceana in snežinke Alp. Nastane popoln mir v zlati svetlobi. Nad kroglo se oblikuje krona iz belih plamenov.

  Reset Italije: Italija nazadnje sede v pokrajino kot prastara etruščanska Boginja.

  Kraji kot dragulji: Nastane organska mreža pretokov med posameznimi kraji.
  G5 zamenjajo nazadnje senzorji po Italiji, ki temelje na medsebojnem srčnem dotiku.

  Kreativna Italija: Okrog Italije se oblikuje tančica v obliki mandorle kot da je Italija v topli gredi; znotraj je pokrajina drugačna. Podobna je pokrajinam na Giottovih freskah.

  Italija in svet: Ko se trikotnik Gubbia širi okrog Zemlje ima poseben ritem kroženja (spin). Pri tem širi barvne trakove po Zemlji. Zemlja se na osnovi ritma ustvarjalnosti dvigne na novo raven obstoja.

  Zaključek: Na koncu vsak stoji znotraj svoje mandorle kot simbola ustvarjalnosti.

  Marko Pogačnik

Comments are closed.