Sobota 10. aprila zjutraj od 9.00 – 11.00,
ponovitev v četrtek 15. aprila zvečer od 20.00 – 22.00

Telepatska delavnica Omrežja za življenje (LifeNet) in VITAAA

Tema delavnice je zdajšnja faza procesa, pri katerem se pripravlja prenovljena in preobražena Zemlja. Temelji na izkušnjah semena novega zemeljskega prostora, ki so nastale med pisanjem Markove knjige na temo “Benetke kot zarodek novega Zemljinega prostora” (izide ta teden v nemščini).

Program natisnite in ga imejte pri sebi, da boste lahko delovali uglašeno ali ga imejte na zaslonu računalnika ali telefona.


9.00 – 9.10 Uglasitev skupine

 1. Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.
 2. Nadalje bomo ustvarili prostor za našo delavnico obdan s finimi membranami, ki nam omogočajo soustvarjanje in nas varujejo pred vmešavanjem od zunaj. Občuti hvaležnost ker nas membrane varujejo pred dejavnostjo proti-sil, ki lahko blokirajo pot miru in zemeljskega stvarstva.
 3. Predstavljaj si spiralo, ki se dvigne iz zemlje in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, ki ni podložen omejitvam linearnega časovnega reda.
 4. Če se ti med delavnico zgodi, da ne moreš naprej ali izgubiš stik s skupino uporabi petje samoglasnikov ali drugih tonov, da se prebiješ naprej. Lahko se tudi vrneš v krog, ki smo ga ustvarili in se domisli, da te skupina podpira.

9.10 – 9.30 Spoznajmo seme novega prostora

S to delavnico želimo podpreti Gajo in njene elementarne pomočnice pri novi fazi utelešenja prenovljenega zemeljskega prostora. Beneško (Veneško – v slovenščini se V kaj hitro spremeni v B) laguno smo izbrali kot primer. Na pragu leta 2020 smo odkrili, da so Benetke eden tistih prostorov na Zemlji, kjer nastaja zarodek (eterični model) bodočega Zemljinega prostora.

 1. Mestna podoba Benetk je enaka liku ribe kot enega Gajinih arhetipov (Riba Faronika). Da se izognemo kasnejšim popačenjem mestnega lika, bomo Benetke gledali v ogledalu njihovega pravzorca – ribe. (Glej priloženo risbo)
 2. Predstavljaj si, da hodiš po tesnih ulicah mesta in ga pri tem doživljaš v ogledalu njegovega pravzorca, ki niha na eterični ravni nad mestom.
 3. Ko hodiš skozi mesto se zavedi popolnega ravnotežja med moškim značajem mineralov, ki sestavljajo mestne stavbe in žensko kvaliteto vode, ki pulzira pod mestom – to večinoma stoji na lesenih pilotih.
 4. Zdaj kvaliteto ravnotežja prenesi v svoj notranji prostor in dovoli da beneška riba zaniha znotraj tebe. Kako občutiš?
 5. Nato bomo hodili po Kanalu Grande, ki se vijuga skozi telo Benetk v obliki narobe obrnjene črke »S«. Predstavljaj si, da hodiš po vodni gladini kanala. Začni z ženskim vidikom sebe pri ustju ribe (Santa Lucia) in se hkrati s svojim moškim vidikom odpravi na pot začenši od vodne gladine Bacina San Marco.
 6. Oba vidika sebe se srečata pri mostu Rialto, edinem izvirnem mostu, ki Kanal Grande prečka točno na njegovi sredini.
 7. V trenutku, ko se ženski in moški vidik srečata pri Rialtu lahko občutiš, da se območje označenem s Kanalom Grande napihne kot balon, pri čimer zgornji del sfere obstaja v zračnem prostoru, spodnji pa v vodi pod mestom. Tako nastala krogla je enaka semenu novega Zemljinega prostora, nastajajočem v Benetkah.
 8. Zdaj se naredi breztežno/breztežnega in prosto zaplavaj v sfero novega Zemljinega prostora. Doživljaj novi planetarni prostor, ki ni več plosk temveč zaokrožen. Občuti njegove vrednote!

9.30 – 9.50 Odstraniti je treba ovire, ki preprečujejo, da bi se v novem prostoru Zemlje lahko naselili življenjski procesi

Nastajanje pričujoče delavnice se je začelo z Markovimi sanjami o novem prostoru, češ da je na subtilni ravni že oblikovan kot prostorna krogla. Ampak njegov osrednji del, kjer naj bi se razvila spirala življenja, je zaseden s staro plosko realnostjo napolnjeno s številnimi predmeti, ki jih sodobna civilizacija potrebuje, da bi lahko delovala. Potem pa se je zgodil pretres, ki je odrinil na stran vso tisto šaro. Tedaj se je pokazal podstavek podoben mizi trdno zasidrani na štirih nogah, ki ne dovoli sprememb. Potrebno jo je razgraditi, da bi se proces planetarne preobrazbe lahko nadaljeval.

 1. V času renesanse je bila srednjeveška mistika poražena in odprla se je pot v razumsko dobo človeškega razvoja. (Benetke so pri tem igrale pomembno vlogo.)
 2. V tisti dobi je bila zasnovana sodobna eno-dimenzionalna Zemlja, ki je videti kot trdna krogla materije. Zadnji dve stoletji sta jo s pomočjo hitrega razvoja znanosti strdili do take mere, da komaj še diha. Ne podcenjujmo ustvarjalne moči zavesti! Uspela je iz resničnosti izločiti subtilne svetove Zemlje in materialno Zemljo osamiti, kot da je edina obstoječa resničnost.
 3. Sebe si predstavljaj kot velikana/velikanko lebdečo v vesolju nad Zemljo. Zavedaj se, da je zemeljska krogla pod tabo narejena iz razumskih idej, njene površinske oblike pa iz pobarvane plastike.
 4. Vzemi to kroglo v svoje roke in jo z vso silo trešči na tla (resnične Zemlje), pri čemer razpade v več delov.
 5. Predstavljaj si, da se ti deli začno vrteti okrog božanskega jedra Zemlje, ki nikdar ne more razpasti. Ko tako rotirajo okrog srca Zemlje, se preoblikujejo v popolne prosojne krogle.
 6. Občuti, kako se te krogle kot deli večrazsežnostne Zemlje strnejo okrog jedra Gaje in pri tem oblikujejo grozd med sabo povezanih krogel.
 7. Občuduj lepoto nove Zemlje (še vedno lebdiš v vesolju!). Vsaka od  njenih sfer je dom ene od evolucij, ki jih je ustvarila Gaja ali pa jih je povabila, da se v grozdu Zemljinih svetov razvijajo. Ena drugo dopolnjujejo v miru in medsebojni ljubezni.

9.50 – 10.00 Zmehčati glavo

Na osebni ravni se gosta krogla stare Zemlje pojavlja v obliki glave popolnoma zasedene z razumskim pogledom na življenje. Še več, razvil se je senčni vidik človeške osebnosti, dvojnik, buden dan in noč z namenom zagotoviti, da posameznikove misli in dejanja nikdar ne zapustijo razumskih tirnic. Ta senčni vidik se na družbeni ravni kaže v obliki avtoritarnih režimov in nesvobodnih demokracij.

Za mehčanje razumske glave bomo uporabili eno do vaj Dotika Gaje – darila Benetk. Prosimo, vajo spremljajte z ustreznimi gibi rok.

Vaja dotika Gaje za ukinitev razumske nadvlade 
 1. Predstavljaj si, da je tvoja glava enaka svetlobni krogli.
 2. Potem si predstavljaj, da kroglo primeš z obema rokama in si jo počasi preneseš v srčno območje sredi prsi. Pomembno je, da gib nakažeš z rokama.
 3. Obdrži kroglo sredi svoje prsne votline, da se uglasi s srčnimi kvalitetami.
 4. Potem si predstavljaj, da sfero glave preneseš še za eno nadstropje navzdol. Z ustreznim gibom jo skozi območje za hrbtom prenesi v svojo trebušno votlino.
 5. Naj tam nekaj trenutkov ostane, da se dobro ozemlji. 
 6. Potem sfero glave spusti iz rok in ji dovoli, da se zdaj lahka kot milni mehurček sama od sebe dvigne navzgor, kjer se spet združi s tvojo fizično glavo.
 7. Nekajkrat ponovi in poslej zaupaj svoji večplastni inteligenci. 

(Vaja je dar Bazilike San Marco iz Benetk. Tam sem doživel trenutek, ko je Bazilika snela mojo glavo in jo položila v moj srčni prostor. Kasneje sem dodal še spust v trebušno votlino, da bi se um povezal s kvaliteto prvinskih sil Zemlje.)

10.00 – 10.10 Kratek odmor

10.10 – 10.30 Pot je zdaj odprta, da lahko začnemo z naseljevanjem življenja v novem prostoru

Benetke so razvile 13 svetih krajev razporejenih po mestnem robu z namenom omogočiti, da bi bilo seme novega prostora opremljeno z vsemi kvalitetami in silami potrebnimi za njegovo kalitev. . (V slovenskem izročilu bi jim rekli 13 rojenic.) Prvotno so bili vsi ti kraji označeni s cerkvami in samostani. Naslednja vaja omogoča občutenje nekaterih od teh krajev, da bi si nabrali izkušnje o tem kako se sestavlja novi prostor Zemlje. Poleg imena kraja boste našli kratek opis njegovega daru novemu prostoru. Za vsak kraj imate predvideni dve minuti.

Do potrebnih izkušenj bomo prišli tako, da vsakič izhajamo od arhetipa ribe, ki lebdi nad mestom. Od tam se bomo spustili na določen kraj. Izhodišče za spust na izbrani kraj boste našli na priloženi risbi beneške ribe.

 1. Santa Marta je kraj plesa delfinov in rusalk. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 2. Sant’Eufemia predstavlja vrata skozi katera se semenu približa žensko božanstvo. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 3. Bazilika Il Redentor omogoča dotik angelskega omrežja. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 4. Sant’Elena je kraj srečanja človeških prednikov in zanamcev ter elementarnih bitij Gaje z namenom skupaj podpreti razvoj semena nove Zemlje. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 5. San Pietro di Castello vzdržuje vrata odprta v smeri vesoljnih razsežnosti. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 6. San Francesco della Vigna ohranja stik s prasilami Zemljinega stvarstva v podzemlju in s zmajem na nebu. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 7. Sacca della Misericordia ponudi dar sočutja. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 8. Madonna dell’Orto zastopa prvinske sile rastlin in njihovega vesolja. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 9. San Giobbe ohranja znanje, kako se da materijo preobraziti v živ organizem. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.
 10. Santa Maria Maggiore (nekdaj samostan, danes vklenjena v zapore) vzdržuje stik s plazmo življenja izhajajočo iz srca Gaje. S pomočjo svojih kril se spustite na kraj, da ga boste občutili.

10.30 – 10.50 Otok Torcello

Torcello leži 10 kilometrov vzhodno od Benetk kot zametek od koder se je razvila beneška kultura. S svojima svetima stavbama, Baziliko Santa Maria Assunta in Santa Fosca je Torcello podoben atomski centrali, ki Benetke napaja s prvinsko (zmajevo) energijo potrebno za utelešenje novega prostora. To je razlog zakaj obstaja resonančni most med Torcellom in Benetkami. Ampak most ne deluje več ker stari zmaji niso uglašeni s semenom nove Zemlje.

 1. Predstavljaj si, da stojimo v Benetkah na trgu razprostrtem med cerkvama Anzolo Rafaelle in San Sebastiano, tam kjer je resonančni most ozemljen v Benetkah.
 2. Predstavljaj si, da od tam gradimo resonančni most proti vzhodu do Torcella.
 3. Povabimo zmaje Torcella da se podajo po mostu proti Benetkam, da bi doživeli svojo preobrazbo.
 4. Na most se podajo v svoji tradicionalni podobi slični dinozavrom. Ampak, ko se vzpenjajo po mostu, njihova stara koža odpada. Pomikajo se skozi različne preobrazbe, da bi se končno pojavili v novem telesu.
 5. Opazuj njihove zaporedne preobrazbe in občuti njihovo novo navzočnost.
 6. Ko stopijo na tla beneške ribe so glede na svoje vrednote podobni nam, človeškim bitjem.
 7. Zdaj se zavedi, da je hkrati potekala podobna preobrazba tvojih lastnih prvinskih sil. S tvoje trtice je odpadel zmajev rep in se razpustil v vesoljni prah.
 8. Prvinsko silo in modrost Zemlje ter Vesolja lahko zdaj občutiš v najgloblji razsežnosti svojega srca.
 9. Veseli se, resonančni most med Torcellom in Venetkami je obnovljen.

10.50.- 11.00 Zaključek

Zahvalimo se eden drugemu in našim gostom iz vzporednih svetov Zemlje vključno z našimi predniki in zanamci. 

Vzdržuj Veneško laguno zavarovano v svojem srcu kot enega od krajev, kjer Gaja začenja uresničevati svoje novo telo.Če se le da sodeluj tudi pri ponovitvi delavnice, da sporočilo naredimo čisto in močno. Svoje poročilo lahko objaviš na www.lifenet.si