OBNOVITI CIKLIČNO POČELO SLEDEČ LETNIM ČASOM

»SFERA ŽIVALI – ZOOSFERA«

NEDELJA 25. septembra 2022 ob 9h zjutraj.
Ponovitev v TOREK, 27. septembra zvečer, ob 20h.

Ciklična delavnica je telepatska. Sledi gibanju Sonca, kar pomeni, da vsakdo začne zjutraj ob 9h (oziroma ob 20.00) po lokalnem času.
Ker imamo različne ritme delovanja, program ni časovno določen. Za vsako vajo si vzemi toliko časa kot ga potrebuješ in se pri tem zavedaj, da vendarle delamo kot uglašena skupina.

UGLASITEV SKUPINE

Bodi ozemljen/a v svojem srcu in telesu in občuti navzočnost skupine, ki vključuje tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki sodelujejo z nami. Čeprav smo razkropljeni po svetu smo povezani v znamenju naše ljubezni do Gaje in soodgovornosti za življenje na Zemlji.

ZOOSFERA – ZEMLJINA KROGLA ŽIVALI

Živali niso deležne dovolj spoštovanja in ljubezni kot zoosfera – zaokrožena sfera z določeno vlogo v življenjskem tkivu Zemlje.

Glede na to, da so živali navzoče v vseh štirih Elementih razodete Zemlje, sestavljajo pot v smeri utelešenja, ki jo tudi mi, človeške duše, uporabljamo, da se lahko pojavimo kot utelešena bitja v utelešeni razsežnosti Zemlje.

Živali Zemlje od najmanjše mušice do mogočnega slona, vzdržujejo neprestano odprta medrazsežnostna vrata (portal) z namenom, da bi se življenje na Zemlji lahko utelesilo v vseh mogočih oblikah.

Da bi počastili zoosfero kot celoto je LifeNet skupina za umetnost leta 2015 v Zdonovu na Češkem izklesala geopunkturno postavitev posvečeno živalim. S slovenske strani so sodelovali Neja, Simona, Marko in Marika. Kozmogrami izklesani v Zdonovu povedo, kako je zoosfera Zemlje sestavljena:

VAJA 
 1. Sedi v miru. Povabi eno od zgoraj naštetih živali enega od štirih Elementov, da pride v tvoje naročje. Ovij jo s svojo ljubeznijo in doživi njeno navzočnost. Potem izberi žival nekega drugega Elementa…
 2. Če je potrebno žival pomanjšaj – denimo kravo – tako da jo lahko držiš na kolenih, ali pa povečaj, kot denimo čebelo.
 3. Nazadnje široko razpri roki, s čimer osvobodiš žival, da se lahko vrne v planetarno zoosfero.

VZROČNA RAZSEŽNOST ZOOSFERE

Medtem ko različne vrste živali predstavljajo vrata vodeča k utelešenju na Zemlji, so mitične živali simbol vesoljnih pravzorcev Zemlje. 

Naštevam nekaj primerov iz geopunkture v Zdonovu ( nekatere živali kot želva in sova igrajo dvojno vlogo): 

VAJA 
 1. Sedi v miru. Izberi žival iz gornje liste povezano z vzročnimi (arhetipskimi) razsežnostmi Zemljine zoosfere.
 2. Tokrat nastavi roki za hrbtom z namenom dotakniti se navzočnosti izbranega živalskega arhetipa. Občuti njegovo navzočnost, prisluškuj njegovemu sporočilu.
 3. Nato široko razpri roki v svoj zahrbtni prostor, da bi bil živalski pravzorec prost vrniti se v svoj vesoljni dom.

ŽIVAL ZNOTRAJ TEBE IN MENE

Na splošno velja prepričanje, da je človeško telo sestavljeno iz nekaj manj kot 50 procentov mikroorganizmov in nekoliko več kot 50% človeških celic. Slednje ni logično ker človeška duša nima v lasti organskih celic. Dejansko sfera živali človeku ponudi celične sestavine našega telesa. Morali bi se opravičiti živalim ker ne priznamo njihovega dragocenega daru, ki omogoča naše utelešenje.

Prvinske kulture govore o človekovi notranji živali (personal power animal), kar se lahko razume, češ da je človekovo telo zgrajeno iz celic, ki pripadajo določeni vrsti živali. Na ta način so moči in vrednote dane živalske vrste navzoče znotraj nas. Osebna žival ni duhovni privid. Osebna žival je lahko naša zaščitnica in zdravje spodbujajoča sopotnica na naši življenjski poti – če je deležna naše pozornosti in ljubeče nege.

Vaja za srečanje s svojo notranjo živaljo: 

 1. Zavedaj se, da tvoje celice niso tako tesno povezane med sabo, kot se zdi površnemu pogledu.
 2. Dovoli svojim celicam nekaj minut prostosti, da zaplešejo pred tvojim telesom.
 3. Bodi pozorna/pozoren, na občutek, obris ali lik določene živali, ki se pri tem pred tabo pojavi.
 4. Potem ko si prepoznal/a svojo notranjo žival ji poglej v oči. Zahvali se za darove, ki jih od nje prejemaš in blagoslovi zoosfero Zemlje.

RUSKI MEDVED

Tako kot ljudje, se dežele pogosto enačijo z določeno živaljo kot nosilko njihove identitete. Češka se na primer enači z levom z dvojnim repom, ZDA z orlom in Rusija z medvedom.

Očitno se nekaj nenavadnega v zadnjih letih dogaja z ruskim medvedom. Postal je agresiven – zakaj?

Poleg ostalih vrednot predstavlja medved ljubečo materinsko/očetovsko skrb za bodoče generacije. Znano je, da postane medvedka agresivna, ko so ogroženi njeni mladiči. Po drugi strani pa otroci pogosto odhajajo spat s svojim plišastim medvedkom.

 1. Začni vajo s tem, da (duha) medveda povabiš, naj se ti približa, da lahko občutiš njegovo ljubečo navzočnost.
 2. Potem, ko si se zaščitil/a spomni medvedko na dandanašnjo vojno proti Ukrajini. Zavej se njene reakcije.
 3. Potrudi se umiriti medvedko. Povej ji, da nekdanje republike Sovjetske zveze niso njeni mladiči (otroci). Njeni otroci so znameniti ruski slikarji kot je Kandinsky, pisatelji kot Tolstoj, odlični komponisti in plesalci…
 4. Potem, ko se je medvedka umirila jo v svoji imaginaciji poveži s širnimi planjavami Sibirije in še naprej proti severu z belim polarnim medvedom – ta predstavlja vesoljni pravzorec medvedje vrste.
 5. Medtem, ko se ruska medvedka nahaja pred tabo, začni spletati njene povezave z vesoljnim pravzorcem medvedje vrste, ki se nahaja za tvojim hrbtom (v Sibiriji).
 6. Aktiviraj svoj srčni prostor kot portal skozi katerega se ruska medvedka lahko poveže s svojim izvorom za tvojim hrbtom in jo na ta način umirjaš in navdihuješ da postane varuh vesoljnega miru.

  ZAKLJUČEK

  Povabi živali v naš krog in občuti našo intimno povezanost z njimi. Zahvali se živalim za stvaritev pogojev, da se lahko v svetu pojavimo kot utelešena bitja.


  Več o Geopunkturnem krogu posvečenem živalim lahko izveste tukaj,…