Majska telepatska delavnica omrežja LifeNet 

Petek, 12. maja ob 20.00 zvečer in nedelja, 14. maja ob 9.00 zjutraj

Namen delavnice je podpreti delavnico za mir Marka Pogačnika v Jeruzalemu v kulturnem središču Muslala – kjer bo med drugimi sodelovala skupina članov VITAAA. Vsebina delavnice je tokrat svetovni mir in mir znotraj posameznika v razmerju do svoje linije dušnih prednikov. Nenavadni časi delavnice so usklajeni z dnevnim redom delavnice. Načrt telepatske delavnice lahko nekaj dni pred delavnico najdete tukaj na naši spletni strani www.vitaaa.net v drugih jezikih pa na www.lifenet.si/meditations

 • Delamo usklajeno s Soncem, zato začnite ob določeni uri po vašem lokalnem času.
 • Po potrebi preberite smernice za telepatske delavnice, ki so objavljene na teh dveh spletnih straneh.
 • Načrt delavnice preberite že prej in imejte ga natisnjenega ali pa odprtega na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili zaporedju sekvenc.

Uglaševanje skupine

 1. Zavedaj se, da smo kot skupina razpršeni po vsem svetu. Premakni svoje subtilne tipalke, da začutiš navzočnost članov skupine. 
 1. Oblikujemo krog in povabimo prednike in potomce človeškega rodu, naj se pridružijo temu krogu. Zavedaj se tega, kako se počutiš, ko skupaj z nami stojijo v istem krogu. 
 1. Zdaj povabimo elementarna in arhetipska bitja zemeljskih kraljestev, naj se nam pridružijo. Povabimo tudi bitja angelskega omrežja. Zavej se svojih občutkov ob tem, ko stojijo z nami v krogu. 
 1. Zdaj pa vsi skupaj pojemo tone (ustvarjamo zvoke po svoji lastni intuiciji) – te zvoke ustvarjamo, da bi se uglasili drug z drugim in na skupno raven prostora in časa. 

Prvi del: Spoznaj svojo dušno družino

Dušna družina je skupina duš posvečenih neki skupni viziji ali namenu, ki ga skušajo uresničiti s pomočjo svojih inkarnacij na Zemlji. Med tem, ko skupina članov te dušne družine, utelešena na Zemlji, deluje v smeri uresničenja skupnih ciljev, jih drugi del skupine, ki ni utelešen, podpira in jih navdihuje. V trenutni fazi Zemljine preobrazbe je možno in tudi potrebno vzpostaviti stik s svojo dušno družino. Namen te ponovne povezave je med drugim utrditi skupno uglasitev znotraj vedno bolj razdrobljenega človeštva. (Dušna družina se razlikuje od linije tvojih sorodstvenih prednikov!)

 1. Ena od možnosti, kako se povezati s svojo dušno družino je imaginarna vzvratna hoja, kot da greš po časovni liniji nazaj sledeč določenemu numeričnemu ritmu. 
 1. Predstavljaj si, da narediš pet korakov nazaj začenši z levo nogo. 
 1. Za tem naredi tri korake naprej začenši z desno nogo. Za trenutek miruj – kaj čutiš? 
 1. Zdaj naredi (v svoji predstavi!) en korak več vzvratno (5 plus 1 = 6) in enako število naprej kot prej (3). Za trenutek miruj – kaj čutiš? 
 1. Potem naredi še en korak več nazaj (6 plus 1 = 7) in enako število naprej (3). Za trenutek miruj – kaj čutiš? 
 1. Sledi temu numeričnemu vzorcu, dokler je potrebno – vedno dodaš po en korak več vzvratno in ostaneš pri istem številu korakov naprej. 
 1. Ko med eno od pavz občutiš, da si prispel do doma svoje dušne družine se v svoji imaginaciji obrneš  in začneš komunikacirati s svojimi dušnimi predniki. 
 1.  Vprašaj svoje dušne prednike, če lahko kaj narediš zanje glede na to, da si zdaj v utelešeni fazi.. Zavedaj se, da obstajajo težave iz prejšnjih življenj, ki se jih ne da rešiti v duhovnem svetu, so pa uspešno rešljive na utelešeni ravni. V ta namen lahko uporabiš naslednjo vajo. 

Drugi del: ustvariti mir in zdravje v svoji dušni družini in v svojem telesu

Vsaka celica v tvojem telesu ima dve vijačnici, eno za tvoj dušni vidik, in drugo za elementarnega. Med sabo se prepletata ustvarjajoč zapise tvojega življenja v sedanjem utelešenju. Zavedaj se, da se določene težave ali težji problemi na dušni liniji tvojih prednikov lahko zagozdijo v dušnem nizu obeh vijačnic, kar kliče po prečiščenju. 

 1. Poveži se z božansko solzo milosti v svojem srčnem prostoru sposobno preobraziti vso bolečino in trpljenje vključno s travmami, ki se prenašajo skozi generacije. Božanska kaplja milosti v tvojem srcu se iskri kot kristal in njena voda se dotakne vseh celic v tvojem telesu. 
 1. Ko se solzna kaplja v tvojem srcu dotakne vode v tvojih celicah si predstavljaj, da se blokade v dušnem nizu vsake celice sprostijo. Tvoje notranje vode se topijo in začenjajo prosto teči po telesu, skozi srce in tudi skozi božanske ženske energijske centre na območju ledvic.  Položi roki na predel svojega telesa kjer so nastanjene ledvice in dihaj globoko skozi ta prostor. 
 1. Potem si predstavljaj, da ležiš z obrazom k Zemlji z občutkom, da te Zemlja popolnoma podpira. Sproščena bolečina dušne družine zapušča tvoje telo v obliki solz, ki padajo v zemljo. Medtem, ko gledaš kako se solze vpijajo v temno zemljo, zrastejo iz nje krasne cvetlice različnih vrst in barv. Občuti globoko ljubezen do vseh prednikov in zanamcev svoje dušne družine. Vedi, da se v ta vrt lahko vrneš vsakič znova, da bi počastiš njihove izkušnje in se z njimi znova povežeš. 

(Ta del je prispevala Ying Li iz Londona, hvala Ying!) 

Tretji del: spoznaj Jeruzalem

Glede na širšo pokrajino Izraela/Palestine stoji Jeruzalem na širokem hribu postavljenem med dvema ogromnima vodnima telesoma: med sladkovodnim Galilejskim jezerom na severu in Slanim morjem (Mrtvo morje) na jugu. 

 1. Predstavljaj si, da sta obe veliki jezeri med sabo povezani z mavrico sestavljeno iz neštetih barvitih kapljic vode. Mavrica se boči nad Jeruzalemom. 
 1. Nekaj trenutkov vzdržuj in uživaj to podobo. Potem si predstavljaj, da se mavrični most prevrne navzdol, pri čemer pade v globino Zemlje. Mavrica je postala obsežna barvita posoda zaobjemajoč Jeruzalem od spodaj. 
 1. Pogledaš v to posodo in opaziš, da v njej leži drobna svetleča mini-kroglica. Kroglica žarči s čisto belo svetlobo, ki se pod Zemljo širi do najglobljih plasti planeta. 
 1. Zavedaj se, da ta osredotočena kroglica predstavlja prvinski atom miru. Ljubeče občuti njeno žarčenje in podpri njegovo širjenje po svetu razcepljenem s spori. V obseg njenega širjenja vključi tudi Rdeče morje. 

Četrti del: osvoboditi Jeruzalem verskih spon, ki niso uglašene z zdajšnjim vesoljnim trenutkom

Prvinski atom miru shranjen pod jeruzalemskim hribom je vzrok zakaj vse tri svetovne monoteistične religije smatrajo Jeruzalem za enega svojih najbolj svetih krajev. Kljub temu enobožna verstva v tisočletjih niso uspela prinesti Zemlji trajnega miru. Namesto tega so ista verstva Jeruzalem uporabljala za utrditev svoje nadvlade nad Gajo.

 1. Jeruzalem je obzidano mesto z zidovi is časa turške nadvlade. Predstavljaj si, da namesto obzidja skupina moških različnih verstev (židovskega, muslimanskega in krščanskega) oblikuje krog na vrhu Jeruzalemskega hriba – mesta ni videti. 
 1. Potem se začnejo tla sredi kroga odpirati in visoko rasla sloka ženska se pojavi iz notranjosti jeruzalemskega hriba. Njeno lice je temno, a srce žari s svetlo belo lučjo. Spoznaj jo kot dušo Jeruzalema.  
 1. Zdaj priskaklja množica razigranih žensk in se postavi v krog med posameznimi možmi. Skupaj začnejo z mirnim ritualnim plesom: tri korake v levo, dva v desno, tri korake v levo, dva v desno…občuti njihov ritem. 
 1. Med tem ko plešejo odpadejo od Jeruzalema verige, ki so ga, razpredene po celem svetu, vezale na lažne ali zastarele verske matrike in vzorce. Zdaj razpadajo. 
 1. Drevo življenja začne rasti na vrhu hriba Jeruzalema. Njegove korenine objemajo kroglo prvinskega miru shranjeno v notranjosti hriba. Cvetoče veje drevesa se širijo nad vsak kraj na Zemlji. Njegovi sadeži ponudijo dovolj hrane lačnemu človeštvu, žejnemu ljubezni in miru. 

Peti del: povezati Jeruzalem z omrežjem krajev posvečenih kulturi Gaje

Jeruzalem pomeni v hebrejščini »kraj miru«. Ker hrani prvinski atom miru (kot zgoraj rečeno) Jeruzalem vsebuje in prizemljuje mirovni vzgib prednikov. Jeruzalem ohranja spomin na mir izvirajoč iz mitične dobe raja, spomin, nujno potreben v naši dobi oteženi z naraščajočim vojskovanjem, smrtjo in razdorom.

 1. Predstavljaj si, da se otroci (fraktali) prvinskega atoma miru shranjenega v hribu Jeruzalema pojavijo na različnih krajih po svetu, kjer zavzete skupine ljudi delujejo pri ustvarjanju najrazličnejših oblik kulture Gaje – mišljena je Geakultura, nova kultura uglašena z večrazsežnostnim življenjem Zemlje in v harmoniji z njim. 
 1. Otroci jeruzalemskega atoma miru se na teh krajih pojavljajo v obliki sfere iz bele luči in objemajo vsak tak kraj. 
 1. Vsaka od teh krogel rojeva neštete vzgibe miru. Predstavljaj si jih kot milne mehurčke sijoče v mavričnih barvah. Plavajo in krožijo po planetu in človeštvo navdihujejo z voljo po miru – vključno z mirom v razmerju do mineralov, rastlin in do živalskega kraljestva. 
 1. Morda ljudje na splošno niso dovzetni za njihovo sporočilo, ampak obstaja mnogo občutljivih posameznikov, ki sporočilo sprejemajo in mir uresničujejo v svojem življenju, svojih družinah, skupnostih in v svojem okolju. 

Zaključek:

Vzdržuj bistvo Jeruzalema v svojem srcu s prošnjo, naj postane utelešeni klic po miru in ljubezni na Zemlji.

Vabimo te, da ustvariš umetniško delo, povezano z delavnico v Jeruzalemu, kot podporo v času delavnice na terenu (od 12. do 14. maja) in ga objaviš na strani omrežja LifeNet.