In this video Marko Pogačnik explains the importance to understand the causes and circumstances for the existence of the viruses, especially covid.

Video posnetek je v angleščini, spodaj pa si lahko preberete njegov prevod.

Marko Pogačnik o zmajevi moči in zemeljskih spremembah

Dragi prijatelji, jutri se bo zaključilo to grozno leto 2020. Saj se spomnite, da je bilo to leto karantene, svetovne pandemije, brez koncertov, brez umetniških razstav, no, skoraj brez njih, pa z drugimi groznimi stvarmi. Rad bi govoril o tej situaciji, pri njej pa ne gre samo za preteklost, ampak na nek način tudi za prihodnost. To bi rad prikazal v širšem kontekstu. Mislim, da ni mogoče razumeti, kaj se na tem planetu godi in kaj se dogaja nam, če ne upoštevamo zemeljskih sprememb. Kar pomeni, da smo z Zemljo povezani in skupaj z njo prepleteni v temeljni izmenjavi. To je menjava kozmičnih ciklov. Kar je bilo prej, ne obstaja več. In kar še prihaja, prav tako ne obstaja, ne še. Je v nastajanju. Smo med dvema bregoma reke, skačemo z ene strani na drugo. V tem kontekstu je mogoče razumeti, da je nekaj takega kot so ukrepi zapiranja zaradi virusa Covid in pandemija le eno poglavje v procesu, ki se je začel pred približno 20 leti. Ima različne faze, razne katastrofe, ki so se zgodile, in mi se moramo naučiti, kako se znajdemo med temi dogodki, ki so po eni strani tragični, po drugi strani pa tudi odpirajo pot v prihodnost, saj star način ne bo več deloval in gre v preteklost, novo pa išče načine, da se izrazi. Spremembe, ki se zdaj odvijajo, so v bistvu takšne, da iz enega sveta, ki je kot mehurček materializiranega sveta in za katerega mislimo, da je to edina obstoječa resničnost, prehajamo v širšo celoto, katere del postajamo in ki ji pravim grozd vzporednih svetov. Zemlja ni samo svet, kot ga poznamo, ampak je razvila različne svetove in ravni vibracij. Temu pravim grozd, skupek svetov, ki so povezani in lahko komunicirajo med seboj. To pa ne velja za nas. Mi še vedno mislimo in verjamemo, da je to ves svet, naš materializiran svet in mi smo v njem izgubljeni in zaklenjeni. Pandemija in zapora sta popolna slika tega, kako bivamo. Zaprti smo v svet, ki ne more več obstajati sam od sebe. Mi samo verjamemo, da lahko tako obstaja.

Za izhod iz te situacije se mi zdi pomembno, morda celo edini način, da se odpiramo tem vzporednim svetovom. Pri meni se je to začelo v začetku 90-ih let, ko sem svoje dojemanje moral odpreti za svet elementarnih bitij. Elementarna bitja so tiste enote zavesti Gaje, ki omogočajo to, da se matrice ali vzorci živeče Zemlje prevajajo v oblike življenja, v drevesa, ljudi, gore itd. Precej časa je trajalo, da sem dojel, kako so mikroorganizmi manifestacije elementarnih bitij. To pomeni, da vse, kar obstaja na različnih ravneh bivanja, najde tudi način, da se manifestira na fizični, materializirani ravni.

Zdaj to vemo. V 19. stoletju se je pojavilo prepričanje, da so mikroorganizmi sovražniki človeštva. Veliko znanstvenega dela smo vložili v to, da bi jih zatirali. Zdaj pa vemo, da brez mikroorganizmov ne bi bilo življenja na Zemlji. Tudi človeško telo vsebuje skoraj dva kilograma mikroorganizmov, kar je ogromno, če pomislimo, kako mikroskopska in zelo lahka so ta bitja. Obstajajo torej elementarna bitja, ki so sposobna življenjske impulze Gaje prenesti v manifestiran svet; po drugi strani pa so mikroorganizmi kot tisti, ki vse življenje lahko prepredejo s temi impulzi.

Potem pa obstajajo še virusi, tu se soočamo z drugo vrsto bitij. Virus v latinskem jeziku pomeni »strupeni«. Spet imamo enak vzorec ubijanja, viruse vidimo kot svoje sovražnike in razvili smo ogromno farmacevtsko industrijo, da bi jih ubijali in odstranjevali iz svojih teles. To je spet napačen odnos. Virusi so še manjši od mikroorganizmov, torej niso v sorodstvu z elementarnimi bitji, ampak s tem, kar imenujemo zmaji. Zmaji predstavljajo prvinsko ustvarjalno moč Gaje. Brez zmajev svetovi ne bi obstajali. So prvotni gradniki za vse možne resničnosti, tako vidne kot tudi nevidne. Ker delujejo po istih zakonih, morajo biti zmaji navzoči tudi v fizičnem, manifestiranem svetu. Virusi so tista bitja, ki impulze ustvarjanja sveta prenašajo od zmajev v fizični svet. Brez virusov mi ne bi mogli obstajati. Težava je v tem, da nas je strah zmajev, bojimo se teh prvinskih sil, kajti če bi jih sprejeli, bi naš mali zaprti svet razpadel, odpreti bi se moral v širši kontekst. Ko se borimo proti virusom, se borimo proti zmajem, dejansko proti možnosti, da bi prvinske sile spet zasedle svoje izvorno mesto v Gajinem stvarstvu in v obstoju materialnega sveta.

Kaj naj storimo? Verjamem, da nas je preteklost pripeljala do spoznanja, da smo tudi mi utelešenje te prvinske sile stvarjenja, da je ta tudi v nas. Moramo se ji odpreti in ji pustiti, da teče ne samo skozi naša telesa, ampak tudi skozi naše ustvarjalno delo in omogočiti moramo komunikacijo z vzporednimi svetovi. Mislim, da se ne moremo izogniti tej nalogi, s katero se soočamo zdaj, ker morajo zemeljske spremembe uspeti, da ne bomo uničeni kot Zemlja, Gaja, človek, živali, rastline. Edina možnost je to, da tem prvinskim silam dovolimo spreminjanje našega sveta in nas samih.

Predlagam vajo, ki vam lahko pomaga te prvinske sile integrirati v svojem telesu in svoji navzočnosti. Problem z zmajem ali virusom v našem telesu je v tem, da ga skušamo potisniti v dno medenične votline, v spodnji del trebuha, da nam ne bi povzročal težav. Ampak to je napačen odnos, ker nas oslabi; virusi tako lažje razvijajo svojo negativno vlogo. Virusi imajo tudi tako imenovano negativno vlogo, to da uničijo, kar ni resnično in ne pripada življenju. Zdaj moramo podpreti njihovo pozitivno vlogo v svojem telesu. Za to predlagam naslednjo vajo:

Da dopustiš viruse, si predstavljaj mikroskopsko majhne zvezde ali iskre, predstava o iskrah je morda tu boljša. Iskre življenja, ki ti v spirali  krožijo po trebušnem prostoru, predstavljajo to prvinsko silo. Potem v neki točki pusti, da se dvignejo do tvojega elementarnega srca. Elementarno srce je fraktal, holografski delček Gajinega srca, Gajine zavesti, ki se nahaja pri spodnjem koncu prsnice. Naj modre, ne rdeče, rdeča barva za to ni dobra, te modre iskre naj se dvignejo do tvojega elementarnega srca, tam ustvari fokus. In od tam jim pusti, da vstopijo v tvoj srčni center, kjer se lahko dotaknejo prvotnega atoma življenja, ki je v srcu. Ne zapiraj jih tja, ampak se odpri in svetu predaj sporočilo, da prvinske sile Gaje in vesolja spadajo v središče stvarstva in da stvarstvo omogočajo. Predstavljaj si modre žarke, ki ti iz srca sijejo v svet, do vseh bitij okrog tebe in v širno daljavo.

Hvala.

Še kratek dodatek, prosim. Zgodba ima namreč tudi neko drugo plat, in sicer to, da obstajajo sile znotraj človeštva, ki ne želijo sprememb, tega kozmičnega premika, zato poskušajo vsako situacijo izkoristiti za to, da se temu upirajo. Pandemija je tako dobra priložnost zanje, da uresničijo svoje načrte, da obrnejo celotno evolucijo nazaj k zaprtem stanju na Zemlji. Če se zelo jasno izrazim: izkoriščajo strah ljudi pred prvinskimi silami, saj je sčasoma zaradi našega racionalnega in logičnega načina mišljenja naš prostor postal z geomantičnega vidika zelo ozek, tudi kadar gre za energije, ki se pretakajo skozi naše telo in zavest. Bivamo v zelo ozkem prostoru in v kolektivnem strahu pred tem, da bi ta prvinska sila vdrla v nas in nas mogoče raztrgala. In protisile, ki nočejo, da bi mi šli po poti preobrazbe, to zlorabljajo, ustvarjajo predstave o tem, da se moramo ščititi pred virusi in zmajevsko močjo, ker naj bi zaradi njih zboleli in bi nas lahko uničili. Tako poskušajo kolo kozmične evolucije obrniti nazaj. Zdravilo za to situacijo je, da nas ni strah. Ker s svojim strahom mnogi ljudje skupaj ustvarijo veliko črno kroglo, ki bi nas lahko raztreščila.

Hvala.