20.3. – 20.4. 2020

 

Depresijo, v kateri trenutno ždi človeštvo, povzročajo najbolj drobna bitja na planetu. Družina mikroorganizmov in virusov vseh vrst je najstarejša, milijarde let stara skupnost. Uteleša modrost Zemlje in njeno fantastično sposobnost vzdrževati planet živ. Kaj nam torej družina mikroorganizmov sporoča s tem, da je izpraznila ulice naših mest in cele narode vtaknila v karanteno?

Milijarde človeških bitij s svojo pretirano super-mentalno aktivnostjo dvigajo na področje grla tiste mikrobe, ki spadajo izključno na območje trebuha. Tam se ujamejo v premočno magnetično silo človeške vezanosti na razumsko pamet. Namesto da bi podpirali človeško življenje, ga začenjajo uničevati.

V poetičnem jeziku rečeno, je zmaj, ki ima svoje mesto v trebuhu, ujet na območju grla kamor ga je potegnila človeška pretirana aktivnost nepovezana z modrostjo in bitjem Gaje – kar ogroža že tako krhek mir na Zemlji. Karantena je trenutno modra rešitev (hvala cenjena družina mikrobov!). Dolgoročno pa je treba nemudoma obnoviti ciklus, ki se suče med trebuhom in grlom (med morjem življenja in človeško dejavnostjo):

 

  • Sedi v miru. Združi obe roki v naročju tako da oblikuješ krog.
  • Predstavljaj si tok čiste vodne sile, ki se po levi roki dviga, teče mimo grla in se po desnici spušča – lahko pa teče v nasprotni smeri, če ti to bolj odgovarja, ali pa v obeh smereh hkrati.
  • Temu dodaj manjši krogotok, ki se vrti okrog zvezde v tvojem grlu in povezuje ljubečo inteligenco tvojega srca z razumskimi sposobnostmi glave.
  • Opazuj, kaj se zgodi, ko se oba krogotoka srečata na območju grla, kako med sabo delujeta, podpirajoč človeško zdravje in ustvarjalnost.
  • Potem izkušnjo posreduj v svet kot pomoč človeški družini, da se izkoplje iz slepe ulice.