Da bi okrepili našo skupnost in močneje povezovali človeštvo z Gajo, predlagamo, da tedenske vaje izvajamo štirikrat na teden ob 20.30. Prosim izberite štiri dni, ki vam najbolj ustrezajo in bodite pri tem vsakič pozorni na to, da ustvarite naš skupni prostor in našo časovno sfero.

Vsaka tedenska vaja je sestavljena iz sporočil, ki jih je prejela Andrea Rosslan-Brandt, članica skupine geomantov iz Porurja v Nemčiji, ter ustrezne vaje z imaginacijo, ki jo je Marko Pogačnik iz Slovenije ustvaril kot odziv na to sporočilo.


XXVI. DEL – objavljen v četrtek, 7. julija 2022

Vi ljudje –
bodite odprti za novo v svojem življenju,
tudi na poteh,
ki ste jih do zdaj poznali.
Povsod lahko spoznaš nove stvari,
če si jih le pripravljen sprejeti.
“Nebesa se ti odprejo.”
Ko se obrnete stran
od dosedanjih izkušenj,
in zagledate onkraj njih
svojo pot v novo
vaših trenutnih spremembah nove dobe.
(Jofiel)

Markova vaja
  1. Vzemi predmet, ki ti je všeč ali ki ga želiš bolj poglobljeno raziskati, in ga postavi ne predaleč predse.
  2. Za kratek čas ga opazuj. Potem v svoji imaginaciji naredi korak nazaj in spet poglej ta predmet. Vzemi si dovolj časa, da ga natančno zaznaš s te drugačne perspektive.
  3. Zdaj naredi drugi korak nazaj v svoji imaginaciji in poglejte isti predmet s tega novega zornega kota. Ali opaziš razliko?
  4. Potem to vadimo v naravi, pokrajini ali mestni pokrajini. Nauči se gledati na to, kar vidiš, z nove perspektive za svojim hrbtom – to pomeni, da na življenje gledaš z dveh različnih plasti vzročnega sveta.
  5. Pravzaprav lahko zdaj uporabimo tri različne poglede na življenje – enega običajnega in dva druga, ki izvirata iz kavzalnega sveta v ozadju manifestirane resničnosti.