Vabljeni na Markovo vodstvo po razstavi »Zasilni izhod« v Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi v Ljubljani, ki bo v sredo, 16. februarja 2022 ob 17h (veljajo PCT pogoji). Potrebna je tudi predhodna prijava, saj je število mest omejeno na 10 udeležencev.

Prosta mesta za vodstvo po razstavi dne 12.januarja 2022 so že zasedena. Lahko pa se prijavite na vodstvo dne 16.2.2022.


Razstava od gibanja OHO, preko komune v Šempasu (in sestrske komune v Srbiji) do sodobne postavitve, posvečene Geo-kulturi, osvetli vizije drugačne civilizacije na Zemlji plus vzporedno dogajanje na Poljskem. Predvidoma bo vodstvo vsak mesec do maja.


V petek 3. 12. 2021 je v Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi v Ljubljani odprla vrata obsežna razstava z imenom »Zasilni izhod«. Razstava bo odprta do septembra 2022.

Poleg številnih avtorjev je glavna linija razstave speljana od Gibanja OHO in vizij nove oblike civilizacije, ki ni utemeljena na polaščanju drugih stvari in bitij. Sledi Družina v Šempasu kot model drugačne civilizacije, utemeljene na sodelovanju z elementarnimi silami narave. Predstavljena je tudi hčerinska komuna Šempaške, Porodica bistrih potoka iz Srbije.

Linija se zaključuje z novo prostorsko instalacijo Marka Pogačnika. Sestavljena je iz 53 stripov na temo procesov preobrazbe, ki zdaj potekajo.

Vabljeni k ogledu!