Vabljeni na razstavo »Zasilni izhod« v Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi v Ljubljani.


MARKOVO VODSTVO PO RAZSTAVI »ZASILNI IZHOD«

Predvidoma bo vodstvo vsak mesec do maja v Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi v Ljubljani. Na razstavi so v prvi sobi videnja Gibanja OHO kako bi se lahko razvijala človeška civilizacija, v naslednji dokumentacija komune v Šempasu in hčerinske komune v Srbiji. Tretja soba je posvečena sodobni preobrazbi Zemlje in nastajajoči Geakulturi.

Pogoj PCT ne velja več, pač pa obvezno nošenje maske.


Decembra 2021 je v Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi v Ljubljani odprla vrata obsežna razstava z imenom »Zasilni izhod«. Razstava bo odprta do septembra 2022.

Poleg številnih avtorjev je glavna linija razstave speljana od Gibanja OHO in vizij nove oblike civilizacije, ki ni utemeljena na polaščanju drugih stvari in bitij. Sledi Družina v Šempasu kot model drugačne civilizacije, utemeljene na sodelovanju z elementarnimi silami narave. Predstavljena je tudi hčerinska komuna Šempaške, Porodica bistrih potoka iz Srbije.

Linija se zaključuje z novo prostorsko instalacijo Marka Pogačnika. Sestavljena je iz 53 stripov na temo procesov preobrazbe, ki zdaj potekajo.

Vabljeni k ogledu!