20. julij – 20. avgust 2014

Sanje zadnjih dni, bodisi moje ali od sodelavk, dajo vedeti, da se pripravlja nov korak pri zemeljski preobrazbi. Zdi se, kot da opozarjajo, da je pred nami pomemben korak v smeri udejanjenja večrazsežnostnega telesa Zemlje.

Čeprav se spremembe še vedno dogajajo v zaledju utelešenega sveta, je pomembno prepoznati jih in jih podpreti, s čimer bi se lahko izognili možnim kataklizmičnim oblikam njihove pojavnosti.

Značilne so moje sanje zadnje noči. Kamor koli pogledam, je Zemlja prekrita z debelo plastjo vode. Veliki potop? Ampak glej, ljudje se brez težav vozijo sem ter tja z barkami. Vidim celo, kako v skupinah plavajo v službo, čedno oblečeni in z aktovko v eni roki, držeč jo nad gladino vode.

Menda si niti ne predstavljamo, kako daleč so Zemeljske spremembe že napredovale!

Po drugi strani lahko izjemna količina vode tudi pomeni, da je voda odločilnega pomena pri zagotavljanju, da se spremembe lahko odvijajo na miren način.

Imaginacija, predlagana za Meditacijo meseca naj bo sestavljena iz naslednjih elementov:

 

  • Zavedanje vseprisotnosti vode je pomembno za uspeh Gajinih prizadevanj, ustvariti novo časovno-prostorsko tkivo. Predstavljaj si izvire čiste vode, pritekajoče iz podzemlja, s katerimi se prenavlja subtilno vodno telo Zemlje. Nič manj pomembno ni zavedanje osebnega vodnega telesa, v katerem »plavamo«.
  • Drugi element je prispevek živalskega sveta. Posebno višje razvite živali, kot so konji, so sposobne oddajati subtilna polja zavesti, ki širijo v okolje mineralna (kristalna) energijska polja. Sposobna so prepojiti vodno telo Zemlje s tisto življenje spodbujajočo kvaliteto, ki jo poznamo v primeru porodne vode.
  • Tretji element meditacije je osebna jasnost glede etičnih kvalitet, ki jih želiš videti uresničene v življenju. Lahko si jih predstavljaš kot vertikalno, vzdolž hrbtenice postavljeno, žezlo. Okrog tega žezla se odvija celoten proces meditacije.
  • Četrti pomemben element je zavesten odklop vilinskih (elementarnih) bitij od njihovih pravljičnih podob, s čimer ona lahko postanejo življenjski resničnosti bližnja bitja, naši sovrstniki v razvoju življenja na Zemlji, v našem skupnem domu.

 

Najdi lasten način, kako oblikovati meditacijo v tej smeri ali se ukvarjati z njenimi posameznimi elementi na ustvarjalen način. Osebni kreativni prispevki so nadvse dragoceni.