20.5. – 20.6. 2020

Da bi lahko postali bitja svobode, smo morali na enem od križišč človeške evolucije, na kolektiven način pozabiti svojo povezanost (tukaj in zdaj) s svojim dušnim bistvom in elementarnim jazom. To se je verjetno zgodilo med prehodom od matrifokalne (žensko utemeljene) kulture neolitika k patriarhalno obvladani bronasti dobi. Ker smo kot ljudje izgubili ključ, kako med svojim utelešenjem stopati v stik s svojo dušo (večnostnim jazom) in poslušati njene nasvete, smo postali bolj ali manj egocentrična in sovražna bitja. Ker človek praviloma zatira stik z elementarno matriko, ki jo delimo z vsemi drugimi bitji Gajinega vesolja, in stik s svojim elementarnim bitjem, je človek postal uničevalec žive Zemlje.

Neizogibno prihaja čas spremembe. Če želimo še naprej uživati Gajino gostoljubje, moramo najti način, kako se ponovno povezati s svojim elementarnim (vilinskim) vidikom in obnoviti stik s svojo individualno dušo.

  • Predstavljaj si, da so celice tvojega telesa rastline s sposobnostjo rasti in svojo lepoto izraziti znotraj tebe. Če nočejo rasti, jih nežno zalivaj z vodo.
  • Pri tej imaginaciji bodi vztrajna. V nekem trenutku se bo pokazalo tvoje elementarno bitje, bodisi telesno ali pa kot občutek. Ne prestraši se ga, četudi je morda videti nenavadno, vedoč, da si to ti kot del Zemljinega kraljestva. Tako temeljito ga objemi, da se zapiše v tvoj celični spomin in v tvoje srce.
  • Zdaj se je treba ponovno povezati s svojim dušnim vidikom. Predstavljaj si, da greš tri ali devet korakov vzvratno v svoj prostor za hrbtom. Vsak korak začni z levo nogo.
  • Ob tem, ko ostaneš tako kot si (s telesom se ne premakni), si predstavljaj, da se obrneš in greš tri ali devet korakov proti samemu sebi, ki zdaj stoji za tvojim hrbtom.
  • Tam objemi svoj večnostni (dušni) jaz tako temeljito, da se zapiše v tvoj celični spomin in v tvoje srce.
  • Izkušnjo te dvojne poroke pošlji v svet k soljudem, da bi vsak našel svojo pot do sreče ponovne povezanosti.