20. 6. – 20. 7. 2018

Na pragu 21. stoletja smo se predstavniki različnih geomantično delujočih skupin iz Evrope sestali v Šempasu in ustanovili neformalno povezavo imenovano LifeNet (omrežje za življenje). Ker smo se v tistem času že zavedali, da se Zemlja pomika skozi dalekosežne spremembe, ki spreminjajo njeno planetarno bistvo in telo, smo za podnaslov izbrali »Geomantija in preobrazba«. Hkrati se uporablja ime »Omrežje za medsebojni navdih med Zemljo in človeštvom«.

Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA sodeluje pri tej povezavi.

 

V letu 2008 je VITAAA organizirala prvo mednarodno srečanje skupin povezanih z LifeNet. Od takrat se takšno ustvarjalno srečanje pripravi vsaki dve leti v drugi deželi. Po Sloveniji se je izpeljalo v Nemčiji, potem v Angliji, na Švedskem in Hrvaškem (Gea Viva Brač).

Letos bo med 20. in 23. junijem spet v Nemčiji ob Bodenskem jezeru.

 

Drugi način, kako vzdrževati povezavo skupin in posameznikov živo, je Meditacija meseca, ki jo pripravlja, kot veste Marko, sodelujoči pa jo prevajajo v druge jezike.

• Predlog za Meditacijo meseca je tokrat naslednji: podprimo povezave in posameznike sodelujoče na različne načine z Gajo v smeri soustvarjanja Zemlje kot planeta miru in sožitja med vsemi bitji udeleženimi v zemeljskem vesolju.
• Predlog je, da znotraj sebe povezuješ med sabo posamezne iniciative, ki jih poznaš in s tem podpreš njihova ustvarjalna prizadevanja.
• Močneje jih lahko podpreš, če v meditacijo vključiš svoje zmajeve (atomske) sile navzoče v podzemlju tvoje trebušne votline. K dejanju jih vodiš skozi večrazsežnostna vrata svojega srca.