Pozdravljeni na pragu 2022 v imenu Društva VITAAA!

Zadnji dve leti se je žarišče preobrazbe iz območja tako imenovanih »podnebnih sprememb« preselilo v človeško družino – ne da bi žal pojenjalo znotraj planetarne narave. Temu izzivu za zdaj še ni videti konca. Vendar ne obupamo!

V minulem letu smo, bolj ali manj skrito za človeštvu vsiljeno sceno vse-bolezni, doživljali razveseljiv preboj. Tisti, ki delamo v pokrajini smo odkrivali nekatere skorajda utelešene primere novega večrazsežnostnega prostora na Zemlji. Enega takih primerov sva z Bojanom Brecljem z naslovom »Benetke kot zarodek novega planetarnega prostora« te dni predstavila v atriju ZRC Akademije znanosti in umetnosti v Ljubljani (razstava odprta do 15. januarja 2022).

Mnoge razsežnosti prostora, ki so bile do sedaj vkleščene v linearne ali navpične sheme je inteligenca Zemlje premestila tako, da spet nihajo tekoče in omogočajo ljubeče in ustvarjalno sobivanje, če se človek z novimi vzorci stvarstva uglasi. Kot primer si lahko ogledate Marikino in Markovo prostorsko postavitev na razstavi »Zasilni izhod« v Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi v Ljubljani – odprta bo do začetka maja 2022. Še pomembnejša seveda so notranja odkritja novih razsežnosti biti, ki se dogajajo v tišini znotraj nas.

Začel se je raztapljati zid, ki človeštvo deli na dve ločeni polovici, na to- in onostranstvo. Primer je knjiga, Biti človek zdaj, ki jo je napisala Ana Pogačnik v pogovoru s svojo pokojno sestro Ajro, vsaka od njiju na eni strani ločnice med življenjem in življenjem po življenju. Pred koncem leta 2021 jo je izdala založba VITAAA.

V letu pred nami boste lahko še naprej vsak četrtek na naši spletni strani našli novo Meditacijo tedna. Začeli smo nov razred šolanja na področju geomantije in osebnega razvoja. Vsak mesec boste lahko na spletni strani našli novo LifeNet telepatsko delavnico, kakor tudi Ciklične delavnice ob kardinalnih točkah leta.

Ostanimo povezani, sodelujmo, bodimo navzoči v svojem bistvu – srečno na poti!

V imenu Društva za sožitje človeka, narave in prostora, 

Marko Pogačnik, predsednik