Meč je dvorezen simbol. Prvotno je bil znamenje resnice v rokah Boginje pravičnosti. Kasneje so ga bojevniki zlorabili kot orodje ubijanja.

Moški so se začeli med seboj bojevati in prelivati kri. Moško počelo znotraj vsake ženske in vsakega moškega je bilo onečaščeno.

Če hočemo ustaviti neprekinjeno zaporedje vojn, je treba meč vrniti simbolu resnice in ponovno odkriti resnicoljubnost moškega počela.

 

  • Sezi z rokama v globino oceana in si predstavljaj, da na svojih dlaneh iz vode prineseš dva navzkriž postavljena meča. V njunem dualizmu tli nevarnost bojevanja. Potem roki pred svojim srčnim območjem skleni v molilno gesto. Zdaj je meč spet postal eno in s tem simbol resnice.
  • Potem prenesi pokonci postavljeni meč kot simbol resnice v svojo notranjost. Njegov ročaj miruje na točki popolne navzočnosti v globini trebuha. Njegova konica se dotika korena nosu, kjer sije človekovo elementarno/vilinsko oko.
  • Občuti prenovljeno jasnost moškega počela v sebi – bodisi da si ženska ali moški. Vzemi si dovolj časa v ta namen. Naj se moškemu počelu vrne njegova resnična vloga v tebi in v življenju. Nikdar več naj ne bo zlorabljeno za netenje vojn.

Eno od daril Mednarodnega srečanja LifeNet letos na Švedskem je gornja meditacija. Navdihnila so jo visoka vilinska bitja otoka Mörkö. Pokazala so nam, kako se vzorec venomer se ponavljajočih vojn lahko preobrazi v pravzorec miru.