Julij – Avgust 2013

Tokratno meditacijo meseca je pripravila Španka Karmit Evenzur.

Izhodišče meditacije je krožno polje, ki obdaja človeka, oziroma teče skozenj. Energija teče skozi telo in se obrne navznoter pri glavi, oziroma navzven pri nogah (glej Markovo risbo). Navznoter-navzven obrnjeni tok teče neprekinjeno. Energija se na
V meditaciji delamo najprej s tem navznoter-navzven obračajočim se poljem na običajen navpičen način, potem pa ga obrnemo z 90 stopinj, tako da teče vodoravno. Ta način sem najprej doživela v sanjah, potem pa sem ga izkusila tudi v pokrajini in sicer pri Gibraltarju, ki deluje podobno, medtem ko se skozenj pretakajo in preobražajo energije Afrike in Evrope. tak način ves čas prenavlja.

Ta oblika pretoka med drugim telesu omogoča da »preobrača« energije, ki tečejo skozenj. V pogojih sodobne preobrazbe je pomembno, da se isto gibanje dogaja tudi v horizontalni smeri. Na tak način se da pomagati pri spremembi patriarhalno-navpične miselne oblike.

med.meseca

  • Občuti svoje avrično polje in vizualiziraj krožno polje, ki teče vertikalno skozi človeka. Opazuj, kako rojeva energijo in te hrani. Vzemi si nekaj časa za opazovanje tega energijskega polja in njegovega invertnega pretoka (glej risbo).
  • Nato pomanjšaj to polje tako, da ga izkusiš v svojem srčnem prostoru.
  • Potem pa polje zasukaš za 90 stopinj, tako, da ga doživiš v vodoravnem položaju. Navznoter-navzven obračajoče se polje teče med solarnim pleksusom in območjem grla in pri tem povezuje prednji in hrbtni prostor.
  • Vdihuj energijo vanj in skozenj s hrbtne strani in glej kako se vrača in zaokroža.
  • Potem, ko si nabral(a) izkušnje na sebi, lahko isti princip preizkusiš pri določenem kraju, ki ti je ljub ali pri osebnih izzivih s katerimi se ravno ukvarjaš.
  • Zahvali se za nove oblike in možnosti, ki nam dovoljujejo, razvijati se skupaj z Zemljo.