Atomska moč človeškega srčnega sistema

Santa Marta

Četrtek, 27. januarja ob 19. uri, v Cankarjevem domu.

Delavnica Marka Pogačnika v Cankarjevem domu vsako zimo poteka že 39 let z namenom, da se vedno znova sprašujemo o smislu človekovega bivanja na Zemlji, o sodobni preobrazbi prostora ter o človekovem odnosu do drugih bitij narave in vesolja. Temelji na avtorjevih izkušnjah pri delu z zdravljenjem ter regeneracijo naravnih in urbanih prostorov na planetu. 

Avtor bo pripovedoval o svojih odkritjih silnih ljubezenskih vezi v naravi, ki povezujejo gorovja, vodna telesa, gozdove in vsa druga bitja Zemljinega stvarstva. Kot nevidne membrane se raztezajo na različnih ravneh prostora ter človeka vabijo, naj izstopi iz svojih razumskih omrežij in se vključi v pesem življenja. Primerjal jih bo z različnimi viri srčne moči, ki jih v zadnjem času odkriva v večplastnem telesu sodobnega človeškega bitja. Kako jih lahko prebudimo ter se veselimo pretoka življenja in ljubezni v sebi? 

Marko Pogačnik (1944) je akademski kipar, Prešernov nagrajenec iz leta 1990. Od 2016 deluje v svetu kot Unescov umetnik za mir in prostovoljni poslanec OZN.