20. 3. – 20. 4. 2016

Zadnje dva – tri tedne se občuti nujo, da se nevtralizirajo spomini povezani s padcem davne civilizacije Atlantide. Trenutna dogajanja po svetu kažejo, da se človeštvo ne zaveda dovolj skrajne nevarnosti tega, da nekritično sledimo poti, ki je civilizacijo Atlantide pripeljala do samo-uničenja, o katerem pripovedujejo številni vidci, ki jim gre zaupati.

Da bi se lahko izognili magnetskemu potegu v smeri kataklizme, je treba izločiti »strup« iz omenjenih spominov, zapisanih predvsem v elementu Vode – pa tudi v primeru zlorabe živalskega kraljestva in elementa Ognja. Nekaj predlogov, kako lahko pomagamo pri njihovi preobrazbi:

 

Obnoviti čistost vode

 • Predstavljaj si, da stojiš na bregu nekega vodnega telesa, najsi bo jezero, reka…Uglasi se z njegovo navzočnostjo.
 • Usmeri svojo pozornost k mogočnim zvezdnim konstelacijam Zodiaka (Zodiak, grško pomeni »živalski krog«). S svojo magnetno močjo so sposobne izvleči iz elementa Vode kataklizmične spomine strahu, povezane s padcem Atlantide – bila je vodna civilizacija!
 • Strup vsebovan v teh spominih se dviga proti vijolični membrani preobrazbe, razpeti med zvezdnimi konstelacijami, tako da se preobrazi v čisto življenjsko silo.
 • Ne pozabi na vodo svojega telesa, ki se morda želi vključiti v proces preobrazbe in opazuj, kakšne spremembe sledijo.

 

Zloraba živalskega kraljestva

Nekateri spominski zapisi pričajo o magijskih dejavnostih tiste dobe, pri katerih so človeško subtilno telo pomešali s telesi določenih živali, da bi človek izgubil zavest o svoji resnični identiteti. Posledice, ki niso bile nikdar zaceljene, predstavljajo težko breme za živali in hkrati vzrok človeške izgubljenosti, tako nevarne v tem času prehoda.

 • Predstavljaj si, da kot velika skupina ljudi stojimo v krogu, ki so ga oblikovale živali vseh vrst. One so identične s svojimi pravzorci in predstavljajo neke vrste zodiak na Zemlji.
 • Dovoli, da živalski krog potegne iz telesa človeštva tuje delce, ki so bili nasilno zlepljeni s človeškim telesom. Živali jih preobražene sprejmejo nazaj v svoja telesa.
 • Potem se posveti prenavljanju svoje identitete človeškega bitja.

 

Zloraba elementa Ognja

Element Ognja nosi v sebi spomin na zlorabo v obliki atomske energije, uporabljene kot orožje. Nesrečni spomin je v tem primeru shranjen v notranjih plasteh Zemlje.

Po drugi strani pa element Ognja vsebuje spomine na njegovo zlorabo kot duhovnega orožja. V tem primeru visi spomin v zraku v obliki ognjenih vrtincev.

 • Bitja elementa Vode so ponudila hkratno pomoč v obeh primerih zlorabe. Bodi v resonanci z bitji vode in jih prosi, da delujejo kot nevtralizatorji v primeru iztirjenega ognja.
 • Potem si predstavljaj, da stojiš ob širnem vodnem telesu morja ali jezera. Dovoli, da se omenjeni spomin, shranjen v Zemlji, skozi vodno telo dvigne v ozračje in se pri tem preobrazi v čisto svetlobo.
 • Hkrati se ogenj, viseč v zraku, spušča navzdol skozi vodno telo, se pri tem preobrazi v čisto toploto in shrani v telesu Zemlje.
 • Opazuj dogajanje in se veseli uspeha.

 

DODATEK  k meditaciji meseca:  20. marec – 20. april 2016

Objavljena meditacija za marec/april se nanaša na senčne strani tega, kar se trenutno dogaja z Zemljo in nami. Če hočemo biti pravični do Gaje in njenih naporov, vzpostaviti več-razsežnostno časovno-prostorsko resničnost na planetu, se moramo posvetiti tudi svetli strani dogajanja.

Takšen je namen naslednjega dodatka k Meditaciji meseca:

 1. Predstavljaj si, da pred svojim pleksusom držiš jezero na rokah – lahko narediš ustrezno gesto.
 2. Predstavljaj si, da je za tvojim hrbtom na isti ravni še eno jezero. Obe jezeri eno drugo odsevata.  Skoraj enaka sta, ampak vedi, da ima jezero za hrbtom še neko drugo, bolj vilinsko ali rajsko kvaliteto.
 3. Potem si predstavljaj tok izmenjave med obema jezeroma. Tok teče v obliki znaka neskončno (ležeča osmica) od jezera za hrbtom proti jezeru pred prsmi in nazaj.
 4. Na ta način se arhetipske in vilinske vrednote/sile jezera za hrbtom pretakajo v prednji prostor, da lahko postanejo dejavne v utelešenem svetu žive resničnosti.
 5. Točka prehoda iz enega jezera v drugega (ničelna točka osmice) se nahaja prav pod konico grodnice. Ko se voda jezer pretaka sem ter tja, lahko občutiš, da se dotika konice grodnice.
 6. Sledi tej imaginaciji nekaj časa, potem se umiri in opazuj, kaj se dogaja znotraj tebe.

Isto meditacijo lahko izvajaš na ravni srca, pri čemer srčno središče služi kot točka pretoka med obema lokoma osmice.