Knjiga pesmi, glasba in fotografije lesenih luči so posvetilo in poskus karseda praktične predstavitve doživljanja in stika s pravljičnimi navdihi bohinjske narave.

Glede na osebno izkušnjo menim, da je lahko stik s subtilnimi razsežnostmi narave v oporo vsem ljudem, bodisi za namene prebujanja kreativnih moči posameznika ali za navdahnjenost, ki jo nato lahko koristimo v vsakdanjem življenju, delu in odnosih.

Prav tako se povežem s tem, da nam je poglobljen stik z naravo in njenimi potenciali lahko v pomoč pri preobražanju duševnih oziroma čustvenih bolečin, ranjenosti in travm, iz katerih naj zraste naša osebna »triglavska roža«, ki nam ob »zaužitju«,tako kot Zlatorogu, povrne moči in pa tudi smisla, hvaležnosti in navsezadnje obzira do izkušnje življenja, ki nam je dano in ki nas obdaja.

Bohinjske himne torej predstavljajo povabilo k izgradnji, vzdrževanju in krepitvi mostu med starodavnimi inteligencami naše elementarne narave in modernemu, tehnološko naprednemu, a od svoje lastne narave odmaknjenemu življenju sodobnega človeka.

 

AVTOR: Javor Škerlj Vogelnik
Izdano v samozaložbi
Leto izida: 2019
cena 15,00€
dodatne informacije in naročanje: