Rastline kot temelj nove resničnosti

20. 9. – 20. 10. 2018

Smo sredi prehoda v novo dobo domačega planeta. Pri tem se v ozadje umika doba elementa zemlje, v ospredje pa stopa doba elementa zraka. Za dobo elementa zemlje je značilen skrajno zgoščen prostor temelječ na kvaliteti materije. Doba elementa zraka pa omogoča obstoj večrazsežnostnega prostora, s tem sožitje nevidnih in vidnih ravni resničnosti in komunikacijo med bitji različnih razsežnosti Zemlje in Vesolja. Naslednja meditacija je posvečena enemu od procesov, ki jih je povzročila opisana velika sprememba.

 

Do zdaj so živali same skrbele za pretoke življenjske moči po planetu. Zdaj se deloma umikajo iz te vloge, da bi se lahko prenovile in ponovno povezale s svojim arhetipskim izvorom. Z njihovim izkoriščanjem in iztrebljenjem so jih človeške kulture potisnile predaleč stran od njihove biti. Posledično se bo moral človek naučiti sodelovanja pri vzdrževanju pretokov življenjske moči po planetu in znotraj samega sebe. Rastline so lahko pri tem naše učiteljice in navdihovalke. Ne samo, da so sposobne pretvarjati svetlobo v organsko snov, tem več tudi vzdrževati prostor popolnega in blaženega miru.

 

  • Prosi svojo notranjo žival, da se za trenutek umakne v tvoje vzročno območje za hrbtom z namenom ponovno povezati se s svojim izvorom.
  • Potem si predstavljaj pred sabo jezero z gladko površino. Na bregu stoji nekaj visokih smrek.
  • Smreke se z vrhom obrnjenim navzdol zrcalijo na površini vode.
  • Zdaj vzemi z odločnim gibom njihovo zrcalno sliko vase, tako da znotraj tebe drevesa spet stojijo pokonci.
  • S pomočjo tega trojnega zrcaljenja si se znašla/znašel v vzročni (arhetipski) razsežnosti rastlinskega sveta.
  • S svojo tankočutnostjo občuti notranji svet rastlinskega kraljestva. Razišči njegove vrednote.
  • Dejanska resničnost zdaj plava nad tabo. Z magnetno močjo svojega srca jo potegni dol na tla z namenom, da bi se kvalitete rastlinskega sveta lahko vključile v njegov otrdeli organizem in bo novi prostor resničnosti lahko bolje zadihal.