Meditacije

Marko Pogačnik, avtor Meditacij, pravi:

“Aktualna meditacija je ena od možnosti, kako se da sodelovati s preobrazbami sebe in zemeljskega vesolja. Ne zahteva več kot vsakodnevni trenutek časa, kadarkoli v teku dneva in kjerkoli – lahko se seveda večkrat na dan ponavlja. Ko gre za učinkovanje znotraj zemeljskega vesolja je pomemben ponavljajoč ritem rednega delovanja. Ampak tudi enkraten poskus je smiseln, če se porodi iz čiste radovednosti”.

V angleščini jo lahko najdete na spletni strani Lifenet: monthly meditation


Voda potrebuje navdih iz Vesolja

20.7. – 20.8. 2019

 

Podobno kot naše telo je tudi Zemlja največ sestavljena iz vode. To dejstvo je pomembno pri razvoju sedanje Zemljine preobrazbe. Če so Zemlja, narava in vse kar obstaja okrog nas predvsem zapisi shranjeni v vodi, pomeni, da lahko Gaja in njeni prvinski pomočniki obraz Zemlje spremenijo tako, da postane večdimenzionalna, brez da bi moralo priti do napovedanih kataklizmičnih prevratov. Če bi dejstvo sprejeli in podprli njeno vodno bistvo, bi Zemlja lahko plešoč ustvarila novi prostor resničnosti.

Če želimo, da bi voda postala visoko sposoben ustvarjalni dejavnik Zemlje, je potrebno ozavestiti njeno tretjo fazo. V njeni prvi meni vodo uživamo kot pitno vodo. V drugi fazi se voda pokaže kot tekoči kristal sposoben zapisovanja informacij. V tretji meni se voda razodeva kot kvaliteta in snov hkrati, ki preveva celotno vesolje – ne samo Zemljo.

Da bi podprli proces preobrazbe, ki ga Gaja prav zdaj poganja v tek, je potrebno vodo ponovno povezati z njeno tretjo fazo. Povezava se je izgubila po tem, ko je človeški razum zožil prostor resničnosti na mere navadne škatle.
Namen naslednje meditacije je odpreti sisteme Zemlje za sprejem svet ustvarjajoče sposobnosti kozmične vode tako, da se sami odpremo tej inspiraciji.

• Drži svoji roki pred telesom v obliki skodelice. Predstavljaj si, da kaplje zlato se lesketajoče vode, izvirajoče od zvezd, padajo v skodelico.
• Potem zbrano vesoljno vodo izlij čez glavo nekaj centimetrov za kronskim centrom.
• Zdaj si predstavljaj, da so celice tvojega telesa in njegovi mikroorganizmi žejni. Odpirajo svoja drobna usteca, da bi pili kapljice kozmične vode, ki kapljajo skozi tvoje telo od celice do celice in od mikroorganizma do mikroorganizma.
• Potem, ko so kapljice dosegle tvoja stopala, začno kapljati od atoma do atoma vse globlje v Zemljo in s tem napajajo Zemljino telo z vesoljno vodo.
• Medtem, ko proces še teče, zaprosi za naslednjo skodelico zvezdne vode, potem za tretjo…

Ustrezno vajo Gajinega dotika se da najti na spletni strani www.markopogacnik.com

 

Razlitje ogroža živo vodo

30. junij 2019

NESREČA S KEROZINOM

Ker stara, na elementu materije sloneča realnost, katere čas je že minil, hitro izgublja svojo trdnost, se začenja lomiti in od tod nesreče kakršna se je zgodila z iztirjenjem vlaka in izlitjem ogromnih količin kerozina na Krasu. več…

Človek kot vez med elementarnim in angelskim svetom

20. 6. – 20. 7.  2019

Človeku duhovni vidik jaza omogoča biti v stiku z angelskim svetom, drugače rečeno, z omrežjem vesoljne zavesti. Ker pa smo hkrati tudi bitja Zemlje smo povezani tudi z Gajinim svetom elementarnih bitij. Naša dvojna  identiteta nam omogoča postati vez med elementarnimi in angelskimi razsežnostmi bivanja. več…