Meditacije

Marko Pogačnik, avtor Meditacij, pravi:

“Aktualna meditacija je ena od možnosti, kako se da sodelovati s preobrazbami sebe in zemeljskega vesolja. Ne zahteva več kot vsakodnevni trenutek časa, kadarkoli v teku dneva in kjerkoli – lahko se seveda večkrat na dan ponavlja. Ko gre za učinkovanje znotraj zemeljskega vesolja je pomemben ponavljajoč ritem rednega delovanja. Ampak tudi enkraten poskus je smiseln, če se porodi iz čiste radovednosti”.

V angleščini jo lahko najdete na spletni strani:  www.markopogacnik.com


Kako utelesiti novo Zemljino vesolje

20. November – 20. December 2017

 

Zemljo si lahko predstavljamo kot grozd (cluster), sestavljen iz samostojnih svetlobnih krogel, ki se sučejo okrog božanskega jedra Gaje/Nikrmane, vira življenja. Toda glede na holografsko ureditev vesolja, jedro Zemljinega grozda svetov ne more biti osredinjeno le v središču Zemlje, ampak tudi v jedru vsake od njenih svetovnih krogel in tudi znotraj vsakega od njenih bitij, vključno s človekom.
Namen meditacije je, da se človek doživi v središču na novo sestavljenega vesolja Zemlje, kakor tudi v jedru sfere človeškega sveta, ki vsebuje tako svet utelešenih človeških bitij kot tudi drugo polovico, ki jo naseljujejo trenutno še ne utelešeni ali ne več utelešeni ljudje (predniki in zanamci).

•  Bodi navzoč/a in podaj se v svojo tišino.
•  Zavedaj se, da je grozd barvitih sfer zemeljskega vesolja osredinjen znotraj tebe. Poišči njegovo žarišče znotraj svojega telesa.
•  Če je potrebno se potrudi za njegovo uravnoteženo osredinjenje. Osredini ga bodisi v svojem srčnem središču ali pa morda v točki svoje popolne navzočnosti globoko dol v svetišču trebuha.
•  Bodi tam navzoč/a in doživljaj Zemljine sferične svetove, ki se sučejo okrog izbranega središča v tebi. Isto lahko narediš z individualnimi sferami svojega telesa.

 

Tretja možnost je, da se doživiš v središču omenjenih dveh polkrogel (hemisfer) človeškega sveta. Ponovno jih je treba povezati med sabo. Bodi za nekaj časa povezujoč člen med njima in prispevaj k vsepovezanosti družine človeštva.

 

Kako prenoviti naše človeško bitje

20. 10. – 20. 11. 2017

Da bi se lahko soočili z nepredvidljivimi spremembami, ki so se že začele dogajati, se je potrebno spomniti kdo smo kot večrazsežnostna človeška bitja in prebuditi v nas tiste vidike naše identitete, ki so pozabljeni ali blokirani. več…

Moči, ki ne dovolijo svobodnega pretoka življenja na vseh ravneh Gaje morajo zapustiti naša telesa in telo Zemlje

20. 9. – 20. 10. 2017

Ker je človeški rod izgubil spomin o svoji resnični identiteti, se je odprlo mnogo vrat, skozi katera so vstopile sile in moči tuje Gaji. Lahko neomejeno manipulirajo z domala vsemi razsežnostmi njenega bitja, vključno s človeškim svetom. To dejstvo je eden glavnih vzrokov za malomaren odnos človeštva do čudeža življenja in za rušenje življenjskega tkiva Zemlje in njegovih sakralnih razsežnosti. več…