Meditacije

Marko Pogačnik, avtor Meditacij, pravi:

“Aktualna meditacija je ena od možnosti, kako se da sodelovati s preobrazbami sebe in zemeljskega vesolja. Ne zahteva več kot vsakodnevni trenutek časa, kadarkoli v teku dneva in kjerkoli – lahko se seveda večkrat na dan ponavlja. Ko gre za učinkovanje znotraj zemeljskega vesolja je pomemben ponavljajoč ritem rednega delovanja. Ampak tudi enkraten poskus je smiseln, če se porodi iz čiste radovednosti”.

V angleščini jo lahko najdete na spletni strani Lifenet: monthly meditation


Nujna meditacija: Ustavi ogenj

25.08.2019

LifeNet – omrežje Geomantija in preobrazba te vabi, da sodeluješ v meditaciji namenjeni uravnoteženju dejavnosti Elementa ognja po svetu

 

Element Ognja pravkar uničuje amazonski deževni gozd, ženski pol planeta Zemlje (moški pol je na nasprotni strani planeta v Tibetu). Nedavno je ogenj uničil katedralo Notre Dame v Parizu posvečeno Materi življenja.

Zavedaj se, da je razdiralna dejavnost elementa Ognja posledica pretirane rabe ognja v električnih strojih, »smart phones« itd., je posledica kopičenja ognja v izstrelkih nakopičenih v arzenalih svetovnih vojska in posebej bodi pozoren na ostri ogenj razumsko mišljenih vzorcev, ki jih milijarde ljudi projicira na subtilno telo Zemlje, narave in njenih bitij.

Zavedaj se, da je razdiralna dejavnost elementa Ognja tudi posledica demoniziranja ognja pri svetovnih verstvih, ki božanski element Ognja enačijo s Hudičem, grozo pekla in človeško grešnostjo.

 

 • Najprej odklopi element Ognja od različnih zgoraj naštetih oblik njegove zlorabe.
 • Predstavljaj si, da si navzoč znotraj vodne krogle. Občuti njeno subtilno vrednost znotraj svojega telesa.
 • Predstavljaj si zvezdice elementa Ognja plavajoče znotraj svoje vodne krogle. Napajajo jo z ognjem življenja in prižigajo ogenj ljubezni.
 • Potem razširi imaginacijo soustvarjajočih elementov Vode in Ognja na celotno Zemljo.
 • Izlij vodni ogenj ljubezni na dežele in kraje na Zemlji kjer gorijo gozdovi.

Kako preživeti ob ostrejših pogojih Zemljinih sprememb

20.8. – 20.9. 2019

 

Zemlja z veliko naglico stopa po poti njenih preobrazb, človeštvo pa na splošno ne ve, kaj se godi, zato prepočasi in preveč slabotno sodeluje s spremembami. Kot posledica tega neskladja bi se lahko zgodilo, da bi se človeštvo znašlo v prostoru z izpraznjenimi zalogami življenjskih sil in ustvarjalnega navdiha. Že sedaj bi se morali pripravljati na tak možen položaj.
Naslednja meditacija lahko pomaga odpreti pota, potrebna, da bi človek lahko sprejel in v svoje telo in okolje vključil prvinske sile Zemlje in Vesolja. Elementarnim bitjem dajo moč »nahraniti« nas s potrebno življenjsko silo in s prostorskimi pogoji, ki omogočajo, da lahko na ustvarjalen način nadaljujemo s svojim življenjem – in tako tudi s svojim sodelovanjem z Gajo, sledeč njenemu namenu, ustvariti na planetu dobo miru in vse-povezanosti.

 

I

 •  Začni z odpiranjem prvinskim silam Gaje. Predstavljaj si, da se dvojni vrtinec (vortex) suče okrog trtice.
 •  Zdaj se oba dela vrtinca oddaljujeta eden od drugega in se spet približujeta. To odpiranje vrat nekajkrat ponovi. Med odpiranjem in zapiranjem je vsakič kratek premor.
 • Med enim od teh premorov vdihni iz jedra Zemlje prvinske (zmajeve) sile-in-zavest. Vodi jih navzgor do točke elementarnega srca, ki se nahaja na dnu kosti grodnice.
 • Iz iste točke jih izdihni tako da dih obogaten s prvinskimi silami Zemlje steče skozi sfero tvojega telesa in naprej v svet.
 • Vajo nekajkrat ponovi.

 

II

 • Sedaj odpreš najvišjo točko lobanje. Predstavljaj si, da koščene ploščice, ki sestavljajo lobanjo, zdrsnejo narazen podobno kot se kdaj pa kdaj zgodi s kontinentalnimi ploščami. Pri tem nastane odprtina poznana pri malih otrocih kot fontanela.
 • Koščene plošče zdrsnejo nekoliko narazen in se spet združijo. Nekajkrat ponovi. Med odprtjem in zaprtjem je kratek premor.
 • Med enim teh premorov vdihni iz jedra Vesolja njegove prvinske (duhovne) sile- in-zavest. Vodi jih navzdol do srčnega središča.
 • Od tam jih izdihni tako, da dih obogaten s prvinskimi silami Vesolja steče skozi sfero tvojega telesa in naprej v svet.
 • Vajo nekajkrat ponovi.
 •  Zahvali se.

Voda potrebuje navdih iz Vesolja

20.7. – 20.8. 2019

Podobno kot naše telo je tudi Zemlja največ sestavljena iz vode. To dejstvo je pomembno pri razvoju sedanje Zemljine preobrazbe. Če so Zemlja, narava in vse kar obstaja okrog nas predvsem zapisi shranjeni v vodi, pomeni, da lahko Gaja in njeni prvinski pomočniki obraz Zemlje spremenijo tako, da postane večdimenzionalna, brez da bi moralo priti do napovedanih kataklizmičnih prevratov. Če bi dejstvo sprejeli in podprli njeno vodno bistvo, bi Zemlja lahko plešoč ustvarila novi prostor resničnosti. več…