Meditacije

Marko Pogačnik, avtor Meditacij, pravi:

“Aktualna meditacija je ena od možnosti, kako se da sodelovati s preobrazbami sebe in zemeljskega vesolja. Ne zahteva več kot vsakodnevni trenutek časa, kadarkoli v teku dneva in kjerkoli – lahko se seveda večkrat na dan ponavlja. Ko gre za učinkovanje znotraj zemeljskega vesolja je pomemben ponavljajoč ritem rednega delovanja. Ampak tudi enkraten poskus je smiseln, če se porodi iz čiste radovednosti”.

V angleščini jo lahko najdete na spletni strani Lifenet: monthly meditation

Ven iz slepe ulice!

20.3. – 20.4. 2020

Depresijo, v kateri trenutno ždi človeštvo, povzročajo najbolj drobna bitja na planetu. Družina mikroorganizmov in virusov vseh vrst je najstarejša, milijarde let stara skupnost. Uteleša modrost Zemlje in njeno fantastično sposobnost vzdrževati planet živ. Kaj nam torej družina mikroorganizmov sporoča s tem, da je izpraznila ulice naših mest in cele narode vtaknila v karanteno?

Budnica

Nujna meditacija,
sestavil Marko Pogačnik

Izziv s katerim se trenutno sooča človeški rod je po eni strani povezan z ustvarjalnimi potenciali grla in po drugi z nevarnostjo vročine. Grlo kot izvir kreativne besede označuje človeško sposobnost ustvarjanja. Ustvarjanje lahko pomeni stvaritev miru in zdravja, lahko pa se prevrne v podžiganje spora in razdora.

DIHAJ! DIHAJ! DIHAJ!

20.2. – 20.3. 2020

Človeštvo je očitno pozabilo, da ne vdihavamo samo kisika ampak, da je dih sestavljen iz najmanj treh plasti. Kisik lahko vdihavamo brez zavestne spremljave (prva raven diha). To pa ne velja za ostale dve razsežnosti dihanja. Posledica pozabe bistva dihanja so lahko hude bolezni dihal, kar pravkar opazujemo pri širjenju smrtonosnega korona virusa.