Meditacije

Marko Pogačnik, avtor Meditacij, pravi:

“Aktualna meditacija je ena od možnosti, kako se da sodelovati s preobrazbami sebe in zemeljskega vesolja. Ne zahteva več kot vsakodnevni trenutek časa, kadarkoli v teku dneva in kjerkoli – lahko se seveda večkrat na dan ponavlja. Ko gre za učinkovanje znotraj zemeljskega vesolja je pomemben ponavljajoč ritem rednega delovanja. Ampak tudi enkraten poskus je smiseln, če se porodi iz čiste radovednosti”.

V angleščini jo lahko najdete na spletni strani Lifenet: monthly meditation


Svet v plamenih

Januar 2020

Meditacijo predlaga VITAAA Društvo za sožitje človeka, narave in prostora

Sestavil Marko Pogačnik

 

Mar kdo ne ve da Avstralija gori po celem kontinentu in da drevesa, živali in ljudje hudo trpijo? Vloga Avstralije med kontinenti je varovanje pravzorcev Zemljinega stvarstva.

Po vsem Bližnjem Vzhodu že dolgo gorijo ognji druge vrste, dodatno razpihnjeni v prvih dneh Novega leta. To pa so duševni ognji, ki plamtijo med ljudmi, narodi, ideologijami in verstvi tega območja, kjer ima svoje korenine naša sodobna precej iztirjena civilizacija.

Obstaja voda sposobna pogasiti te usodne ognje?

Poleg snovne vode obstajajo drugi vidiki vode sposobni pomagati:

 

Voda sočutja:

Predstavljaj si svoje srčno središče kot izvir drobnih svetlečih kapljic, ki se širijo proti nesrečnim deželam prinašajoč tolažbo drevesom, živalim, človeškim in drugim bitjem, trpečim kot žrtve ene od obeh imenovanih vrst ognja.

Predstavljaj si, da so po svetu še drugi ljudje kot vir neskončnega števila kapljic sočutja.

 

Očiščujoč element vode

Predstavljaj si, da se vode oceanov dvignejo tako visoko, da se omenjeni dve področji Zemlje okopata v zdravilni vodi oceanov.

Vzdržuj nekaj časa Avstralijo potopljeno v mir in hladilo globokega oceana. Stori isto za območje Bližnjega Vzhoda ali katero koli območje po tvoji želji.

 

Voda božanske milosti

Dvigni roke k zvezdam in prosi za vodo božanske milosti.

Razlij jo na eno in drugo območje ujeto v nesrečo.

 

Hvala!

Zemlja spreminja smer svoje evolucije

20.12.2019 – 20.1.2020

Človeška civilizacija dan za dnem projicira na Zemljo neštete moteče vzorce in pri tem uporablja moč svojih armad, političnih ideologij, razumskega znanja, verskih inštitucij itd. Morda pa so vendarle na planetu ljudje, ki aktivno podpirajo napore Gaje, da bi se izognila zlomu svojih življenjskih sistemov in zemeljskemu vesolju in vsem njegovim bitjem zagotovila bodočnost?

Poti nazaj k nekdanjemu zdravemu planetu ni več. Pot vodi skozi območja temeljne preobrazbe zemeljskega prostora in človeške kulture.

Pripravil sem predlog, kako se da podpreti procese preobrazbe znotraj sebe in znotraj planeta. Predlog je tak, da ga lahko po svoje oblikuješ ali preoblikuješ. Ne vdajmo se. Zavedaj se, da skušamo s predlagano meditacijo Zemljo osvoboditi vzorcev, ki jo zadržujejo na poti, določeni z močjo človeške volje.

 

  • Nekaj trenutkov sedi v miru. Potem si predstavljaj, da se začneš počasi s celim telesom gibati vzvratno. Da bi bila/bil v resonanci s sferičnim telesom Zemlje, se gibaj znotraj milnega mehurčka dovolj velikega za tvoje telo zvito v dve gubi.
  • Namen tvojega gibanja je da počasi prideš v položaj, ko je glava spodaj in pete zgoraj. Lahko pa isti položaj dosežeš tudi, če se »prevračaš« v smeri naprej. (Seveda vsi vemo, da Zemlja rotira skoraj vodoravno, ampak tu gre za gibanje, ki prinaša spremembo.)
  • Ves čas gibanja ostani znotraj sfere milnega mehurčka, da ostajaš v resonanci s planetarnim telesom Zemlje.
  • Ko dosežeš položaj z glavo navzdol in petami zgoraj , se ne ustavi niti za trenutek, temveč nadaljuj rotacijo v smeri navzgor, dokler se ne znajdeš v prvotnem položaju.
  • Opisano rotacijo nekajkrat ponovi. Zavedaj se, da se giblješ skupaj z Zemljo, da bi podprl/a njeno pot sprememb. Med potjo opazuj zvezdno okolje. Uživaj svobodo vesoljnega prostora. Občuti, kako Zemlja čuti, ko se giblje skozi Vesolje.
  • Zdaj, ko si postal/a Zemlja začni z istim gibanjem znotraj svojega srčnega prostora. Občuti, kako se počuti Zemlja, ko se slavnostno giblje skozi vesolje tvoje ljubezni.
  • Vedno se giblji po podobni poti vodeči od severnega tečaja proti južnemu in nazaj do severnega – ali pa v obratni smeri. Medtem, ko se Zemlja vrti znotraj tvojega srčnega prostora veruj, da bo pot preobrazbe uspela.

Čas čiščenja je spet tu

20. 11. – 20. 12 2019

Proces Zemljine preobrazbe vedno znova ustvari obdobja, ko je relativno lahko preobraziti stare težave, ki jih Zemlja noče prenašati v območja bodočnosti – kar velja tudi za osebne težave in sence. Sploh pa pozna jesen po izročilu velja za obdobje, kateremu daje ritem Boginja Preobrazbe. več…