Meditacije

Marko Pogačnik, avtor Meditacij, pravi:

“Aktualna meditacija je ena od možnosti, kako se da sodelovati s preobrazbami sebe in zemeljskega vesolja. Ne zahteva več kot vsakodnevni trenutek časa, kadarkoli v teku dneva in kjerkoli – lahko se seveda večkrat na dan ponavlja. Ko gre za učinkovanje znotraj zemeljskega vesolja je pomemben ponavljajoč ritem rednega delovanja. Ampak tudi enkraten poskus je smiseln, če se porodi iz čiste radovednosti”.

V angleščini jo lahko najdete na spletni strani Lifenet: monthly meditation


Nadaljni korak pri sodelovanju z drevesi

20. 10. – 20. 11. 2019

 

S to meditacijo ne želimo nagovoriti drevesa niti kot bitje niti komunicirati z njegovim elementarnim bitjem. Namen je, povezati se z njegovim Entom. Enti so bitja bivajoča v izjemno starih drevesih. Se spominjate »Gospodarja prstana« in prastarih dreves, ki so odšla na pot odločena, da uničijo »kraljestvo teme«? Izvor njihove moči in modrosti je Ent, ki prebiva v njihovem deblu.

Enti so gosti z neke daljne zvezde. Gaja jih je povabila, naseliti se v starih in modrih drevesih. Pomagajo ji pri sporočanju svojih izkušenj neki sestrski zvezdi – domovini Entov – kjer se začenjajo odvijati procesi utelešenja v materiji, kakršni se na Zemlji dogajajo že milijone let. V mislih imam sposobnost izraziti zavestne misli in ustvarjalna dejanja s pomočjo relativno goste materije.

Kot izraz hvaležnosti so Enti pripravljeni pomagati Gaji in človeštvu pri prehodu pričakovanih težavnih faz pri Zemljini preobrazbi.

 

  • Izberi enega izmed starih modrih dreves, katere si v življenju osebno srečal/a.
  • Predstavljaj si, da izbrano drevo stoji nekoliko oddaljeno za tvojim hrbtom. S svojo zavestjo in ljubeznijo se dotakni nekaterih njegovih posebnosti, kakršne poznaš iz svoje izkušnje, tako da te bo drevo lahko prepoznalo. Potrudi se vzpostaviti resonančni most med tabo in izbranim drevesom.
  • Potem si predstavljaj, da stopaš vzvratno nazaj dokler nimaš občutka, da si se znašel/znašla v objemu drevesa.
  • Odpri svoje senzorje in svoje srce, da spoznaš dom Enta in srečaš njegovo navzočnost. Za to fazo meditacije si vzemi čas, da bi se lažje obnovila povezava med človeštvom in Enti.
  • Zdaj začneš z ustvarjalno fazo meditacije. Lahko prosiš drevo in njegovega Enta, da gresta tja, kjer je potrebna pomoč. Naredi tisto, kar čutiš. Lahko pa preprosto uživaš Entovo navzočnost.

Odpreti vrata novemu

20. 9. – 20. 10. 2019

Čas je zrel, da začnemo vaditi načine, kako se uglasiti z novo resničnostjo, ki jo Zemlja pripravlja kot posledico kvantnega preskoka v njeni evoluciji. Prenovljeni planet ne obstaja nekje drugje v Sončnem sistemu. Zaobjema resničnost v kateri zdaj bivamo, pravzaprav je ena in ista Zemlja, ki niha na drugačen način in žari z drugačno vrsto svetlobe. Namen meditacije je, izkusiti njeno dragoceno navzočnost in odpreti pota našim soljudem, da bi se lahko pridružili Gaji in jo podprli pri njenem prizadevanju ustvariti bivanju nove pogoje. Zanje sta značilni vrednoti ljubezni in resnice, ozemljena pa je v novi miroljubni civilizaciji. več…