Meditacije

Marko Pogačnik, avtor Meditacij, pravi:

“Aktualna meditacija je ena od možnosti, kako se da sodelovati s preobrazbami sebe in zemeljskega vesolja. Ne zahteva več kot vsakodnevni trenutek časa, kadarkoli v teku dneva in kjerkoli – lahko se seveda večkrat na dan ponavlja. Ko gre za učinkovanje znotraj zemeljskega vesolja je pomemben ponavljajoč ritem rednega delovanja. Ampak tudi enkraten poskus je smiseln, če se porodi iz čiste radovednosti”.

V angleščini jo lahko najdete na spletni strani:  www.markopogacnik.com


Odpreti se za ples življenja

20. 7. – 20. 8. 2018

 

Ljudje razumske dobe navadno vzdržujemo stroge meje med notranjim in »zunanjim« svetom. Pri tem z zunanjim svetom ne mislim na odtujeni svet človeškega izvora. V mislih imam živ in dihajoč svet Gaje/Zemlje, njene rastline, živali, kamne, zavest narave – življenje samo. Čas je odpreti se plesu življenja v nas in okrog nas.
Izhajam od znanega dejstva da so telesne sile in družine naših mikrobov deležne stalne izmenjave z mikroorganizmi okoliške pokrajine in z njenimi elementarnimi silami in bitji.
To pa samo po sebi ni dovolj v času, ko se oblikujejo novi pogoji življenja na Zemlji. Stopamo v obdobje, ki ga vodi element zavesti (Element zraka) in brez zavestnega sodelovanja (predvsem s srčno zavestjo) pri omenjeni izmenjavi, slednja ne pomeni dovolj za Gajo, niti za udeleženega človeka.

 

Predlagano meditacijo se lahko izvaja kjerkoli, morda med hojo, morda sede v naravi ali sredi mestnega okolja. Da preprečiš nadlegovanje tujih sil, bodi osredinjen/a v svojem bistvu. Zakon resonance posledično omogoča interakcijo samo silam in bitjem uglašenim s tvojim namenom.

  • Predstavljaj si, da tvoje telo ni gost predmet ampak je sestavljeno iz neštetih drobnih delcev (fraktalov) elementarnega organizma življenja – isto velja tudi za dano okolje. Dovoli delcem tvojega večdimenzionalnega telesa, da se prosto širijo skozi okolje in bodi hkrati odprt/a za vstopajoče svetove Gaje.

  • Izmenjavo med obema vidikoma resničnosti poživiš tako, da vzdržuješ žarek svoje pozornosti na točki za trtico.

  • Izmenjava dobi drugačno kvaliteto, če žarek pozornosti preneseš na točko svojega elementarnega srca, ki utripa za konico kosti grodnice. Lahko pa greš še za stopnjo više do točke za kronskim središčem na glavi ali pa navzdol do točke med kolenoma (čakra Elementa zemlje), ali celo do točke pod stopali.

Želim vam veselja pri komuniciranju z Gajinim elementarnim organizmom, Marko

Podprimo povezovanje!

20. 6. – 20. 7. 2018

 

Na pragu 21. stoletja smo se predstavniki različnih geomantično delujočih skupin iz Evrope sestali v Šempasu in ustanovili neformalno povezavo imenovano LifeNet (omrežje za življenje). Ker smo se v tistem času že zavedali, da se Zemlja pomika skozi dalekosežne spremembe, ki spreminjajo njeno planetarno bistvo in telo, smo za podnaslov izbrali »Geomantija in preobrazba«. Hkrati se uporablja ime »Omrežje za medsebojni navdih med Zemljo in človeštvom«.

Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA sodeluje pri tej povezavi.

 

V letu 2008 je VITAAA organizirala prvo mednarodno srečanje skupin povezanih z LifeNet. Od takrat se takšno ustvarjalno srečanje pripravi vsaki dve leti v drugi deželi. Po Sloveniji se je izpeljalo v Nemčiji, potem v Angliji, na Švedskem in Hrvaškem (Gea Viva Brač).

Letos bo med 20. in 23. junijem spet v Nemčiji ob Bodenskem jezeru.

 

Drugi način, kako vzdrževati povezavo skupin in posameznikov živo, je Meditacija meseca, ki jo pripravlja, kot veste Marko, sodelujoči pa jo prevajajo v druge jezike.

• Predlog za Meditacijo meseca je tokrat naslednji: podprimo povezave in posameznike sodelujoče na različne načine z Gajo v smeri soustvarjanja Zemlje kot planeta miru in sožitja med vsemi bitji udeleženimi v zemeljskem vesolju.
• Predlog je, da znotraj sebe povezuješ med sabo posamezne iniciative, ki jih poznaš in s tem podpreš njihova ustvarjalna prizadevanja.
• Močneje jih lahko podpreš, če v meditacijo vključiš svoje zmajeve (atomske) sile navzoče v podzemlju tvoje trebušne votline. K dejanju jih vodiš skozi večrazsežnostna vrata svojega srca.