Knjige


Resnica iz prihodnosti

Sporočilo bosanskih piramid kot impulz preobrazbe za Novi čas

 

Avtorji: ANA POGAČNIK, MARKO POGAČNIK, THOMAS VON ROTTENBURG

Leto izida: 2019
Založilo: Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA
Cena: 16 EUR (poštnino podarimo), za naročilo se obrnite na drustvo.vitaaa@gmail.com

 

V knjigi so predstavljene bosanske piramide kot razodetje za prihajajoči kvantni preskok Zemlje in človeka. Kako se lahko že sedaj duhovno odpremo za Novo, da ne bi bili nato preveč presenečeni, zastrašeni in s tem duhovno povoženi? Kaj lahko pričakujemo v tem bodočem procesu preobrazbe kot duhovnem dogajanju in kako se lahko na to notranje pripravimo?

Knjiga nam daje odgovore na ta vprašanja. Popelje nas v ozadje enkratne kulturne pokrajine in nam ponudi izbrana bitja eteričnih olj, ki nam bodo lahko kot porodni spremljevalci stali ob strani v tem procesu.

Zemlja nas ljubi

Ko spregovori krajina: pisma človeku

 

Avtorica: ANA POGAČNIK
Leto izida: 2017
Založila: Beletrina in Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA
Cena: 19 EUR, za naročilo se obrnite na drustvo.vitaaa@gmail.com

 

Ana Pogačnik je na osnovi sodelovanja s svojim očetom Markom Pogačnikom razvila poglobljen medialni stik s pokrajino. Z leti je prepotovala mnogo dežel in pokrajin, in ko se je z njimi uglasila, je lahko prejela njihova sporočila. Knjigo sestavlja 44 »pisem«, v katerih bitja pokrajin nagovarjajo nas – človeška bitja. Ko dovolimo, da se nas njihova sporočila dotaknejo in zazvenijo v nas, jim podarimo možnost, da v nas zaživijo. Odprejo nas za nove razsežnosti bivanja in za globlji odnos do Zemlje kot zavestnega Bitja.

 

 

O avtorici

Ana Pogačnik (1973) je diplomirala iz arheologije. Nekaj časa je tesno sodelovala z očetom Markom Pogačnikom pri projektih zdravljenja Zemlje in litopunkture.

 

Recenzije

»Knjiga Zemlja nas ljubi Ko spregovori krajina: pisma človeku Ane Pogačnik pričakuje od bralca, da jo prebira s srcem in kot dnevno meditacijo. «

-Marijan Zlobec.

Slovenija čudežna

 

Avtor: MARKO POGAČNIK
Leto izida: 2018
Založila: Beletrina in Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA
Cena: 34 EUR, za naročilo se obrnite na drustvo.vitaaa@gmail.com

 

Ta po obsegu, vsebini in likovni opremi izjemna knjiga predstavi slovenski prostor skupaj z neštetimi kraji in pokrajinami kot večdimenzionalno celoto. Avtor je na podlagi svojih 180 delavnic s slovenskimi kraji razvil izviren pristop k vitalnoenergijskim in sakralnim razsežnostim Slovenije, ki odpirajo povsem samosvoje, drugačno branje in razumevanje naše domovine.

Knjiga je izjemno bogato dokumentirana s 130 risbami avtorja in 350 fotografijami mojstra fotografije Bojana Breclja. Knjiga, s pomočjo katere zagledamo slovenski kulturni in duhovni prostor v novi, presenetljivi luči, knjiga, s pomočjo katere lahko potujemo po Sloveniji in zamejstvu drugače, kot smo tega vajeni od Valvasorja do danes.

»Slovence želim povabiti, da začno obiskovati kraje, pokrajine in mesta na neobičajen, bistveno bolj poglobljen način – tudi, da lastne kraje spoznajo z drugih zornih kotov, kot so jih sicer vajeni. Če pogledamo vse te odlične vodiče k Sloveniji, se zdi, da je o njej že vse zapisano in ni kaj iskati. S knjigo Slovenija čudežna dežela želim pokazati, da obstajajo še mnogi vidiki slovenskega prostora, katerim se še nismo čudili in za katere kot začasni prebivalci te dežele premalo skrbimo. «
– Marko Pogačnik