Knjige


Knjiga pesmi, glasba in fotografije lesenih luči so moje posvetilo in poskus karseda praktične predstavitve doživljanja in stika s pravljičnimi navdihi bohinjske narave.

Glede na osebno izkušnjo menim, da je lahko stik s subtilnimi razsežnostmi narave v oporo vsem ljudem, bodisi za namene prebujanja kreativnih moči posameznika ali za navdahnjenost, ki jo nato lahko koristimo v vsakdanjem življenju, delu in odnosih.

Prav tako se povežem s tem, da nam je poglobljen stik z naravo in njenimi potenciali lahko v pomoč pri preobražanju duševnih oziroma čustvenih bolečin, ranjenosti in travm, iz katerih naj zraste naša osebna »triglavska roža«, ki nam ob »zaužitju«,tako kot Zlatorogu, povrne moči in pa tudi smisla, hvaležnosti in navsezadnje obzira do izkušnje življenja, ki nam je dano in ki nas obdaja.

Bohinjske himne torej predstavljajo povabilo k izgradnji, vzdrževanju in krepitvi mostu med starodavnimi inteligencami naše elementarne narave in modernemu, tehnološko naprednemu, a od svoje lastne narave odmaknjenemu življenju sodobnega človeka.

 

AVTOR: Javor Škerlj Vogelnik
Izdano v samozaložbi
Leto izida: 2019
cena 15,00€
dodatne informacije in naročanje: javorsv@gmail.com

Resnica iz prihodnosti

Sporočilo bosanskih piramid kot impulz preobrazbe za Novi čas

 

Avtorji: ANA POGAČNIK, MARKO POGAČNIK, THOMAS VON ROTTENBURG

Leto izida: 2019
Založilo: Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA
Cena: 16 EUR (poštnino podarimo), za naročilo se obrnite na drustvo.vitaaa@gmail.com

 

V knjigi so predstavljene bosanske piramide kot razodetje za prihajajoči kvantni preskok Zemlje in človeka. Kako se lahko že sedaj duhovno odpremo za Novo, da ne bi bili nato preveč presenečeni, zastrašeni in s tem duhovno povoženi? Kaj lahko pričakujemo v tem bodočem procesu preobrazbe kot duhovnem dogajanju in kako se lahko na to notranje pripravimo?

Knjiga nam daje odgovore na ta vprašanja. Popelje nas v ozadje enkratne kulturne pokrajine in nam ponudi izbrana bitja eteričnih olj, ki nam bodo lahko kot porodni spremljevalci stali ob strani v tem procesu.

Zemlja nas ljubi

Ko spregovori krajina: pisma človeku

 

Avtorica: ANA POGAČNIK
Leto izida: 2017
Založila: Beletrina in Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA
Cena: 19 EUR, za naročilo se obrnite na drustvo.vitaaa@gmail.com

 

Ana Pogačnik je na osnovi sodelovanja s svojim očetom Markom Pogačnikom razvila poglobljen medialni stik s pokrajino. Z leti je prepotovala mnogo dežel in pokrajin, in ko se je z njimi uglasila, je lahko prejela njihova sporočila. Knjigo sestavlja 44 »pisem«, v katerih bitja pokrajin nagovarjajo nas – človeška bitja. Ko dovolimo, da se nas njihova sporočila dotaknejo in zazvenijo v nas, jim podarimo možnost, da v nas zaživijo. Odprejo nas za nove razsežnosti bivanja in za globlji odnos do Zemlje kot zavestnega Bitja.

 

 

O avtorici

Ana Pogačnik (1973) je diplomirala iz arheologije. Nekaj časa je tesno sodelovala z očetom Markom Pogačnikom pri projektih zdravljenja Zemlje in litopunkture.

 

Recenzije

»Knjiga Zemlja nas ljubi Ko spregovori krajina: pisma človeku Ane Pogačnik pričakuje od bralca, da jo prebira s srcem in kot dnevno meditacijo. «

-Marijan Zlobec.