Izmenjava življenjske sile z živim okoljem

20. 8. – 20. 9. 2018

Tako imenovane »Podnebne spremembe« povzročajo, da se naši kolektivni izkušnji približujejo okoliščine težavne za vsa živa bitja. Odsotnost živali v okolju in nered v gibanju naravnih ciklov povzročata dramatičen razpad planetarnega omrežja življenjske sile in upad njegove moči.
Skrb za širjenje življenjske sile po planetu je ena od ključnih nalog živalskega kraljestva. Najrazličnejše vrste živali imajo vsaka svojo vlogo pri razširjanju omrežja življenja na vse možne ravni bivanja. S tem, ko se krči število živali in mnoge izumirajo, nastajajo, predvsem v mestnih okoljih, luknje z izpraznjeno življenjsko močjo.

Ljudje lahko v takih okoliščinah pomagamo, saj imamo z živalmi skupne prednike. Zato smo sposobni prevzeti nase del čudovite naloge: vzdrževati omrežje življenja na planetu tekoče. Ker smo ustvarjalna bitja, smo sposobni najti načine, kako pomagati v okoliščinah pred vrati. Sposobni smo ustvariti manjkajoče povezave v celovitem pretoku življenjske sile na Zemlji. Vadimo se v tem preden postane položaj nevzdržen! Takšen je namen naslednje meditacije:

• Zavedaj se binarne narave svojega telesa. Imamo levo in desno koleno, desno in levo polovico prsnega koša, levo in desno uho itd. Posledično delita, hrbtenica na hrbtu in grodnica na prsih, prsni koš na dva dela.
• Predstavljaj si za trenutek, da sta obe polovici prsnega koša oblikovani kot dva valja. Valja se dotikata na črti označeni z grodnico in hrbtenico.
• Zdaj se začne desni valj počasi vrteti v levo, levi pa v nasprotno stran – v desno. Njuno gibanje poteka od grodnice proti hrbtenici. V tem primeru sprejemaš tok življenjske sile od okolja.
• Če pa se valja vrtita v nasprotno smer – od hrbtenice proti grodnici – tedaj ustvarjaš življenjsko silo in jo deliš z okoljem.
• Izberi drevo, skalo ali žival, da bi se učil/a čudež izmenjave življenja z živim okoljem. Pošiljaj nekaj časa življenjsko silo iz svojega vzročnega zaledja proti izbranemu partnerju iz sveta narave, potem pa pozorno poslušaj/občuti odgovor oziroma zaznavaj njen pritok.
• Kasneje lahko vadiš v dvojicah ali v skupini.
• Ne dovolimo, da čudež življenja oveni!