Delavnici Marka Pogačnika


Delavnici Marka Pogačnika v Cankarjevem domu vsako zimo že 36 let potekata z namenom, vedno znova spraševati se o smislu človekovega bivanja, o sodobni preobrazbi prostora ter o človekovem odnosu do drugih bitij narave in vesolja. Temeljita na avtorjevih izkušnjah pri delu z zdravljenjem ter regeneracijo naravnih in urbanih prostorov na Zemlji. Delavnici sta ena od izraznih zvrsti njegovega umetniškega dela. Namesto običajne predavateljske oblike skuša avtor skupaj z občinstvom intuitivno ustvariti jedro dobre volje, ki naj žarči v širši prostor.

*

4.2. 2019 od 19h do 22h

Delfini, enti in vilinska bitja kot zavezniki človeštva

Človek se je v dobi usodnih podnebnih in političnih sprememb znašel nepripravljen. Zdi se, da izzivom ne bomo kos. Pri tem pozabljamo, da na planetu, ki je večdimenzionalne narave, nismo sami. Vzporedne razsežnosti Zemlje so naseljene s kulturami subtilnih bitij, ki bi nam znale odločilno pomagati sredi neznank, če bi bil človek pripravljen prisluhniti njihovi navzočnosti in sodelovati z njimi pri soočenju z globalno krizo življenja na Zemlji.

*

11.2. 2019 od 19h do 22h

Benetke, Slovenija in Evropa – tri vizije novega prostora

Zemlja, kakršno poznamo, nima več optimalnih možnosti za razvoj. Možnosti se pokažejo in z njimi nasmeh optimizma, če Gaja razpre tiste razsežnosti Zemlje, ki so za zdaj skrite za hrbtom realnosti. Nastaja nov model prostora, ki Zemlji in človeku že zdaj zagotavlja prihodnost. Avtor na osnovi svojih geomantičnih izkušenj predstavi vodno matriko Benetk, vilinsko os Slovenije in sferični prostor Evrope kot primere razvijajočega se novega prostora Zemlje.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.