Telepatska delavnica za Brazilijo

Nedelja, 31. maja 2020 od 9.15 do 11.40

Program so pripravili Marko Pogačnik in ekipa Društva VITAAA iz Slovenije.

3. delavnica v procesu srečevanja LifeNet 2020

Delavnico bomo ponovili v nedeljo, 7. junija 2020, ob istem času.

Delavnica temelji na telepatski komunikaciji, tako da lahko prosto izberete kraj, na katerem boste v njej sodelovali.

Naj vas ne skrbi glede časovnih razlik. Delali bomo v poravnavi s Soncem, zato začnite zjutraj ob 9.15 po svojem času.

Na spletni strani srečanja LifeNet so na voljo portugalska, nemška, slovenska in angleška različica načrta te delavnice: http://www.lifenet.si/meditations. Na delavnico lahko povabite svoje prijatelje ali sodelavce, ki jim zaupate in jim program posredujte po elektronski pošti. Natisnite si načrt delavnice ali ga imejte pripravljenega na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili urniku.

PROGRAM

9.15–9.30: Povezovanje in uglasitev skupine
 • Vzamemo si čas, da občutimo navzočnost drug drugega in začnemo oblikovati krog. Zavedajte se tega, da bomo izvedli zapleteno delo za Zemljo, zato se prepričajte, da boste dobro prizemljeni in popolnoma navzoči.
 • Potem povabimo elementarna in angelska bitja Brazilije in njena bitja prednikov. Začutite, kako je biti z vsemi temi bitji skupaj v krogu.
 • Zdaj moramo ustvariti eteričen prostor, v katerem bo potekala naša delavnica. Predstavljajte si, kako okrog našega kroga ustvarimo kroglo kot membrano, sestavljeno iz drobnih vodnih kapljic, ki se vijolično lesketajo. Vedno znova se spomnimo na ta svoj skupni prostor, ki nam omogoča sodelovanje na velikih razdaljah. 
9.30–9.40 Obala med Sao Paulom in Riom de Janeirom je blokirana

Da bi osvojili ogromno ozemlje Brazilije, ki jo je papež dodelil portugalskemu kralju, so osvajalci s črno magijo ustvarili visok črn zid ob obali med Sao Paulom in Riom in tako preprečili pritekanje prvobitnih sil Atlantskega oceana (zmaja Atlantika), ki tu vstopi na celino in ciklično obnovi svojo moč. Brazilija je šibkejša, če je ne obnavlja vodni zmaj Atlantika.

 • Predstavljajte si, da z oceana gledate obalo Brazilije.
 • V roke vzemite nekaj oceanske vode, dvignite jo v nebo in prosite, naj vas blagoslovi božanska moč preobrazbe.
 • Izlijte vodo na drugo stran obalnega pasu, da osvobodite elementarna bitja, ki so bila prisiljena vzdrževati zid. Vajo nekajkrat ponovite.
 • Nato začutite, kako teče izmenjava med prvobitnimi silami Atlantskega oceana in južnoameriške celine. 
9.40–10.00 Prostor amazonskega pragozda je pod močnim pritiskom

Ogromen vodni bazen Amazonije bi moral biti v stalni izmenjavi z vzhodnim delom Brazilije, ki je bogat z mineralnimi rudami in kristali. Spajanje mineralov (element zemlje) in vodnega elementa omogoča manifestacijo utelešene resničnosti planeta. Zemlja kot živ planet začne umirati, če je pretok izmenjave med vodnim kraljestvom (rastlinami) in mineralnim kraljestvom porušen – to je očitno v sedanjem stanju amazonskega deževnega pragozda. Kaotična moč urbanizirane obale Brazilije pritiska na naravni prostor Amazonije. 

 • Bodite pozorni na dva litopunkturna sistema (megaliti z izklesanimi kozmogrami), ki sta jih Marika in Marko Pogačnik iz slovenske umetniške skupine VITAAA s pomočjo Brazilca Franklina Fredericka vklesala v dveh pokrajinah mineralno bogatega dela Brazilije: Circuito das Aguas in Morro do Pilar.
 • Predstavljajte si ta dva sistema kot vira neštetih akupunkturnih meridianov, ki se širijo po vzhodnem (mineralnem) delu Brazilije. Pomagata pri prizemljevanju prenaseljenega dela države in njegovem urejanju v skladu s kozmičnimi vzorci mineralnega kraljestva. 
Circuito das Aguas, Marika in Marko Pogačnik, 1989
10.00–10.20 Povezovanje bitja Amazonije z mineralnim kraljestvom Brazilije

Nova prestolnica Brazilije, Brasilia, je bila ustanovljena po viziji Don Boska, na mestu portala, skozi katerega vodna Amazonija svojo moč izmenjuje z mineralnim kraljestvom vzhodnega dela Brazilije.

 • Predstavljajte si, da stojite na območju portala Brasilie. Porečje Amazonije je za vašim hrbtom.
 • Predstavljajte si, da od tu hodite nazaj proti središču Amazonije.
 • Tam se obrnete (v svoji domišljiji) in zaznati Boginjo (dušo) amazonskega pragozda.
 • Vzemite njeno sladko prisotnost v svoje srce, obrnite se, tako da boste spet gledali v smer Atlantskega oceana.
 • Nesite njeno navzočnost skozi portal Brasilie vse do Ria de Janeira.
 • Z njo se dotaknite znamenitih granitnih gora Ria, tako da se kozmični elementi vode in mineralov spet povežejo. 
10.20–10.40 Pavza za kavo, da si zapišemo izkušnje …
10.40–11.00 Na ravni planeta visokogorje Tibeta predstavlja mineralni (jang) pol planeta, amazonski deževni gozd pa kraljestvo vodnega elementa (jin pol)

Tibet in Amazonija sta točno na dveh nasprotnih straneh planeta. Med seboj sta povezana skozi srce Zemlje, ki sega do obeh polov, do Amazonije in do Tibeta. Njihovo povezavo je treba obnoviti, da bo planet postal dovolj močen in bo kos izzivom sedanjega procesa Zemljine preobrazbe.

 • Predstavljajte si Tibet za svojim hrbtom. Čudite se zasneženim visokim goram.
 • Potem se potrudite, da se poistovetite s planetom Zemlja.
 • Ko ste poistoveteni s planetom, peljite Tibet skozi svoje srce, da se dotakne vodne amazonske ravnine pred vami.
 • Vzemite si dovolj časa, da izkusite to planetarno poroko.
 • Nato pojdite naprej skozi portal Brasilie, da prenovljeno planetarno vez zasidrate v megalitskih gorah Ria de Janeira.
11.00–11.20 Povezovanje glave, srca in trebuha
 • Tibet se lahko identificira s človeško glavo s središčem v tretjem očesu sredi lobanje.
 • Amazonsko vodno kotlino, ki rojeva obilje življenja, je mogoče poistovetiti s prostorom človekovega trebuha.
 • Bodite prisotni v svojem srčnem prostoru, ki je identičen z jedrom Zemlje.
 • Naj vam esenca Tibeta zdrsne dol v srce. Bodite pozorni, da pri tem občutite zlivanje glave in srca v sebi in znotraj jedra planeta.
 • Pustite, da se bistvo Amazonije dvigne iz trebuha v prostor vašega srca.
 • Začutite kvaliteto, ki jo ustvarja zlivanje treh osnovnih dimenzij.
 • Dotaknite se src ljudi po vsem svetu in naj jih to navdihuje, da bodo tudi oni delali na ponovnem povezovanju uma z elementarnim bistvom v svojih srcih. 
11.20–11.30 Prosite avtohtone kulture Brazilije in kulture njihovih prednikov, naj zaščitijo spet povezano in uravnoteženo telo svoje države
 • Odprite svoje srce in zavest kulturam prednikov Brazilije.
 • Povabite človeške in vilinske prednike Brazilije, naj se pojavijo pred vami in jih prosite, naj osvajalcem odpustijo za bolečino in uničenje, ki so jih povzročili deželi in ​​njenim živim bitjem.
 • Počastite brazilske prednike in jih prosite, naj zaščitijo celovitost dežele.
11.30–11.40 Zaključek delavnice

Zahvalimo se eden drugemu za medsebojno podporo pri tem delu in zahvalimo se bitjem drugih dimenzij resničnosti, ki so sodelovala.

Elementarna in angelska bitja in bitja prednikov Brazilije, ki so sodelovala z nami, prosimo, naj še naprej izvajajo rituale, ki smo jih izvedli danes, da bo delo iz te delavnice zacvetelo in obrodilo sadove.

Drug drugemu se zahvalimo in razpustimo krog.

Izkušnje lahko posredujemo drugim na spletni strani srečanja LifeNet: http://www.lifenet.si/meditations

Informacije o omenjenih krajih v Braziliji najdete v knjigi »A Caminho do Novo« Marka Pogačnika, njegove hčerke Ane in njenega moža Thomasa, ki jo je v Braziliji mogoče naročiti na naslovu: acaminhodonovo@protonmail.com.

Hvala vam! VITAAA, društvo za sožitje človeka, narave in prostora, Ljubljana, Slovenija

One Comment

 1. Veliko nas je, takoj začutim naklonjenost in povezavo vseh v skupini. Nekako svečano vzdušje je čutiti. Ko povabimo še bitja drugih razsežnosti te dežele se naš krog močno razširi. Zaznam polno malih, drobnih razposajenih bitij, ki plešejo okrog naših nog in naeenkrat se pojavi v sredini ogromna, belo roza svetlobna silhueta deve, ki jo je sama milina in sprejemanje. Nad nami je cel zbor angelskih in drugih bitij. Veličastno.

  Povezovanje Atlantika in južnoameriške celine. Ko zajemam vodo iz oceana, fizično občutim nek premik v sakralnem delu mojega telesa. Že pred delavnico in tudi zdaj, čutim pritisk v levi rami, ki se širi na levo dojko. Voda Atlantika je nabita z močjo življenja in, ko jo zlijem, da jo zmanipulirana bitja končno dosežejo in občutijo v vsej njeni moči, se začne proces. Najprej nekakšnega čiščenja, saj del črne vode steče nazaj v Atlantik, kjer se prečisti. Del pa jo bitja obalnega pasu pretvorijo v paro, ki se širi v notranjost dežele in nosi čudovite mavrične barve. Čutim to svežino, oživljanje pokrajine, kot nekakšna buditev. Ko nekajkrat ponovim to gesto zlivanja vode, se med oceanom in kopnim v pasu med Sao Paulom in Riom de Janeirom vzpostavi fina, svetlobna mreža, ki morje pretvarja v kapljice in prši meglico, mavrično paro na vse strani pokrajine, bitja jo razporejajo v notranjost dežele in tako nosijo nove kvalitete.

  Prizemljevanje mineralnega kraljestva. S fokusom na kozmograma, na dveh lokacijah v pokrajini, se vzpostavi nemoten pretok meridianov, ki se širi po vsej vzhodni deželi. Pojavijo se črna, kosmata 1m velika bitja z rdečimi lici in rdečimi dolgimi nosovi. Smešna in zabavna so. Ko jim sledim vidim, da spajajo rumenooranžne kapilare, ki prihajajo iz urbanih središč, z meridiani megalitov s kozmogrami. Tako se energetsko porazdeljuje prenaseljeni del in se vzpostavlja ravnotežje v pokrajini.

  Povezovanje bitja Amazonije z mineralnim kraljestvom Brazilije. Nikoli nisem bila fizično v Braziliji in vsa bitja in občutki so zame popolnoma novi. Ko se srečam z boginjo Amazonskega pragozda, me prevzame občutek sreče, radoživosti, moči. Je čudovita velikanka, njena obleka je iz neštetih slapov, neznanska lepota in milost se širita iz nje. Me pričakuje in mi sama ponudi kapljo življenja, ki je čarobna v svoji kristalni čistosti in potenci vseh možnosti. Vzamem jo v srčni prostor in skozi portal Brazila, ki ga občutim izropanega, energetsko izsesanega, prenesem do granitnih gora Ria de Janejra. Tam jo predam elementarnim bitjem, ki jo kot holografski delec prenesejo v notranjost gora. Tam se kvalitete, ki so zapisane v čarobni kaplji vode povežejo z mineralnim svetom in zaplešejo ples življenja. Vse poteka zelo živo.

  Poroka Amazonije in Tibeta
  Ko se poistovetim z bistvom Gaie se Tibet slovesno združi z Amazonijo. Njegova ledena pobočja se ob stiku s toplimi vodami Amazonije zlijejo v eno. Dajo ji impulz moči, svežine, čiste resnice in tako zaplešejo te kvalitete skupaj s kvalitetami vode Amazonke v popolen, celosten impulz enosti, ki proži življenje.

  Ko se v mojem srčnem središču zlijejo vse 3 osnovne dimenzije se vzpostavi občutek, ki ga je težko opisat z besedami. Popolnost in potencial kreiranja česarkoli, kadarkoli, kjerkoli. Iz srčnega prostora izletavajo kolibriji, ki nosijo te kvalitete ljudem po vsem svetu v njihov srčni prostor. Občutim neskončno hvaležnost.

  Ko odprem svoje srce kulturam Brazilije in njihovim prednikom, se nekaj v meni premakne, dobesedno slišim pok in telo začne spontano nihati v nekakšnem ritmu, ritmu odpuščanja in sprave. Skozi ples se čistijo vse grozote in v plesu smo združeni, ples prinaša harmonijo. Zelo močni občutki univerzalne ljubezni. Bolečina v levem delu telesa, ki je bila prisotna skozi delavnico preneha. Vsa bitja s katerimi soustvarjamo in predniki Brazilije so z nami. Neskončno hvaležna.

  Srčna hvala Marko in vsi dragi soustvarjalci za pobudo in sodelovanje.

  Nina

Comments are closed.