Blagoslov Novemu letu!

20. 12. 2018 – 20. 1. 2019

 

Če želimo postati soustvarjalci usode svojega in našegaskupnega sveta se je potrebno vedno znova posvetiti ponovni povezavi zvzročnimi razsežnostmi bivanja, kjer izvirajo vzroki za tak ali drugačen obstoj utelešenega sveta. S tem namenom se predstavlja novoletna meditacija.

Dvopolna človeška postava ponuja odlično priložnost zaizkušnjo odnosa med vzročnim in posledičnim (utelešenim) svetom. Prednji deltelesa je s svojimi petero čuti obrnjen k utelešenemu svetu, medtem, ko hrbtnastran, ki je z očmi ne moremo kontrolirati, označuje vzročno (arhetipsko)razsežnost sveta.

 

  • Med tem, ko sediš ali stojiš si predstavljaj, da se pomikaš vzvratno. Naredi prvi korak nazaj začenši z levo nogo in desno prisloni. Nekaj trenutkov miruj.
  • Potem na isti način stopi še en korak nazaj, potem pa še tretjega. Meditacija je bolj učinkovita, če se premikaš v svoji imaginaciji ker se dejansko pomikaš skozi različne razsežnosti zavesti. Če pa želiš, se lahko hkrati prestopaš tudi telesno. Poskusi.
  • Potem, ko si naredila tri korake nazaj, pošlji iz svojega srčnega središča vodoraven žarek svetlobe in ljubezni vzvratno do neskončnosti, da bi se povezala z božanskim temeljem vsega.
  • Naredi kratko pavzo, potem se začni pomikati naprej proti svojemu telesu. Tri korake naprej narediš vselej začenši z desno nogo.
  • Vrnila si se v utelešeno fazo svojega bitja – upam zdaj nekoliko drugačna oseba. Vzemi si čas za občutenje nove kvalitete svojega bitja, zdaj bolje povezanega z izvori bivanja. Morda bo potrebno vajo čez mesec večkrat ponavljati, da se premosti prepad, ki naj bi po zamisli enoumnega razuma človeka odtegnil nevidnim svetovom »za našim hrbtom«.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.