Aktualno:


Mednarodno delovno srečanje omrežja LIFENET 2020

 

Drage sodelavke in sodelavci omrežja Geomantija in preobrazba LifeNet

Ni moč spregledati, da se pogoji bivanja na planetu slabšajo. Gajina katedrala Notre Dame v plamenih in požig njenih dveh svetišč divjine v Amazoniji in Sibiriji so jasna znamenja. Z vabilom želimo nagovoriti vse vas, ki se na srčen način, bodisi v skupinah ali osebno ukvarjate z geomantijo in osebno preobrazbo – nekateri že tri desetletja in več – da zberemo svoje izkušnje in znanje in prispevamo h Gajinim naporom ustvariti življenju nov prostor obstoja. Potrebno je srečati se, uskladiti svoje dejavnosti in ustvariti močan krog podpore Gajini odločitvi, da najde nove možnosti za bodočnost življenja na Zemlji.

Kot LifeNet omrežje se vsako drugo leto srečamo v eni od dežel, kjer je naše gibanje aktivno. Naše društvo VITAAA je v Lendavi leta 2008 pripravilo prvo mednarodno srečanje. Sledila so delovna srečanja v Nemčiji, na Švedskem, v Angliji, na Hrvaškem in na meji med Švico in Nemčijo.

Po 12-h letih smo spet pripravljeni organizirati delovno srečanje v Sloveniji, tokrat v Bohinju, tam je Mladinski dom in še druge možnosti so v bližini.

Časovni okvir mednarodnega Srečanja je med 13. julijem (ponedeljek) in 16.7. (četrtek) 2020.

Pred Srečanjem bomo organizirali enotedensko potovanje po Bosni in Hercegovini (jezik angleščina) h Bosanskim piramidam, krogli v Zavidovićih in k drugim svetim krajem te dežele. Potovanje se začne 8. in traja do 13 julija, ko se bodo udeleženci priključili srečanju v Bohinju.

S tem pismom vas želimo seznaniti z našo namero, da si rezervirate čas za Srečanje in morebiti za potovanje pred njim.

Tudi moramo vedeti, koliko nas bo prišlo na mednarodno Srečanje oziroma želi sodelovati pri potovanju pred njim.

Kasneje bo sledilo pismo o geomantičnem pomenu Bohinjskega jezera in o namenu potovanja v Bosno in Hercegovino. Takrat sporočimo tudi ostale podatke potrebne za dokončno prijavovključno s finančnim okvirjem.

Običajni dnevni red mednarodnega delovnega srečanja LifeNet je takle:

Popoldan prvega dne je prihod in zvečer slavnostno odprtje. Drugega dne dopoldan je plenarno zasedanje in popoldne kratke delavnice, ki so jih predlagali udeleženi. Tretjega dne imamo potovanje z avtobusi po deželi srečanja z geomantičnimi deli na posameznih krajih. Četrtega dne dopoldan so zaključni pogovori in rituali.

Skupina s potovanja po Bosni in Hercegovini se bo 13. julija priključila srečanju.

Da bi si zagotovili mesto na Srečanju, odprite spodnji link in izpolnite okenca, pritisnite gumb spodaj, da pošljite. Prosimo naredite to do 1. oktobra 2019:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMyB9tgJwEEeavWeeuCcrkVmd3sGv2clE_zt_TMFZ8TcaA6g/viewform

 

Naš domači planet vstopa v intenzivno meno preobrazbe, zato obstaja potreba po geomantičnem delu z veliko mednarodno skupino. Organizacijska skupina si pridržuje pravico ustvariti pravo ravnotežje med udeleženkami/udeleženci iz tujine in domačim zastopstvom.

Naša izkušnja iz Lendave potrjuje kako dragoceno je, da se spet vidimo in se eden drugega dotaknemo tisti, ki sicer sodelujemo na daljavo pri skupnih meditacijah in geomantičnih projektih ter spoznamo tiste, ki v zadnjem času pristopate h gibanju za ohranitev življenja na Zemlji LifeNet.

Marko Pogačnik v imenu pripravljalne skupine Srečanja iz vrst VITAAA Društva za sožitje človeka, narave in prostora

Ljubljana, 29. avgusta 2019

Resnica iz prihodnosti

Sporočilo bosanskih piramid kot impulz preobrazbe za Novi čas

 

Avtorji: ANA POGAČNIK, MARKO POGAČNIK, THOMAS VON ROTTENBURG

Leto izida: 2019
Založilo: Društvo za sožitje človeka, narave in prostora VITAAA
Cena: 16 EUR (poštnino podarimo), za naročilo se obrnite na drustvo.vitaaa@gmail.com

 

V knjigi so predstavljene bosanske piramide kot razodetje za prihajajoči kvantni preskok Zemlje in človeka. Kako se lahko že sedaj duhovno odpremo za Novo, da ne bi bili nato preveč presenečeni, zastrašeni in s tem duhovno povoženi? Kaj lahko pričakujemo v tem bodočem procesu preobrazbe kot duhovnem dogajanju in kako se lahko na to notranje pripravimo?

Knjiga nam daje odgovore na ta vprašanja. Popelje nas v ozadje enkratne kulturne pokrajine in nam ponudi izbrana bitja eteričnih olj, ki nam bodo lahko kot porodni spremljevalci stali ob strani v tem procesu.

Manifest druge osamosvojitve

I.

Sodobne civilizacije se ne da bistveno izboljšati. Zgrajena je na počelu dualizma. Ni sposobna vzdrževati obdobij miru brez peklenskih vojn. Ni sposobna zagotoviti blaginje ljudem ne da bi polovica človeštva stradala.

 

II.

Komaj smo izvedeli, da smo sredi globalne ekološke krize, ki lahko izniči življenje na Zemlji, že smo uvideli, da politične elite niso sposobne domisliti in uvesti dolgoročnih rešitev. Ne čakati! Razvijmo druga pota soočanja z okoljsko stisko planeta, utemeljena na komunikaciji z zavestjo Zemlje, in na neposrednem sodelovanju z elementarnimi bitji narave.

 

III.

Ustvarjalni obseg razumske zavesti na področju znanosti, kulture, gospodarstva in politike je izčrpan. Prihaja do nevarnih stranpoti, pri katerih se človek na razumski način ukvarja z območji bivanja, ki ležijo onkraj logičnega dosega; (cepljenje atomov, nano tehnologije, genske manipulacije). Posledice so lahko usodne za obstoj življenja. Ampak glej: kar danes znanost obravnava kot ne-obstoječe, hrani v sebi potencial bodočih komunikacij in tehnologij.

 

IV.

Človekovo razmerje s celostjo bivajočega in potreba, vedno znova povezovati se s svetostjo biti, je človekova pravica, neodvisna od obstoječih ideoloških in verskih sistemov. Mladim je treba med šolanjem omogočiti, da razvijejo osebno občutljivost za vidne in nevidne razsežnosti bivanja, da bi lahko oblikovali lasten pristop k svetosti življenja. Spodbujanje občutka za življenjsko resničnost, razvoj intuicije in inteligence srca zagotavljajo, da se ne bomo izgubili med neštetimi pojavi vodečimi stran od bistva.

 

V.

Živimo na planetu obilja. Zemlja je milijarde let razvijala biološki prostor, ki s svojo čudovito večplastnostjo omogoča naravno obilje in v naslednji fazi na naravnem obilju temelječo rast civilizacij. Usodnemu zlomu dane civilizacije se da izogniti tako, da se človek vrne k svojemu bistvu. Procesu samo-spoznanja sledi proces odkrivanja doslej neznanih razsežnosti zemeljskega prostora. Te pa so dovolj široke, da bodo omogočile celosten razvoj bodoče civilizacije, vključno z njenim gospodarstvom, kulturo in duhovnostjo.

 

VI.

Nemudoma se je potrebno uglasiti s samo-zdravilnimi procesi in preobrazbami, ki jih je inteligenca Zemlje uvedla v zadnjih dveh desetletjih, da bi preprečila zlom življenjskih sistemov »modrega planeta«. Sodelujmo z njeno vizijo nove dobe miru in sožitja med vsemi bitji zemeljskega vesolja! Nastaja nov več-razsežnostni prostor, ki že zdaj omogoča nadaljevanje človekovega razvoja na Zemlji v pogojih ustvarjalnega sozvočja med nasprotji ter partnerstva z drugimi bitji in svetovi s katerimi delimo življenje na Zemlji.

 

VII.

Zavestna odločitev za spremembe, odgovorna etična drža in odprtost srca so temelj uspešne »druge osamosvojitve« ob pogoju, da smo znotraj teh vrednot navzoči z vsem svojim osebnim in hkrati skupnostno naravnanim bitjem.

 

Kranj, 17. aprila 2019, Marko Pogačnik, UNESCOv umetnik za mir